Šią šventę jau nebe pirmus metus savo miesto bendruomenei bei darbuotojams dovanoja renginio mecenatas – koncernas „Vikonda“, rėmėjas – labdaros ir paramos fondas „Viltis–Vikonda“, organizatoriai – Pasaulio sportinių šokių federacija, Lietuvos sportinių šokių federacija ir sportinių šokių klubas „Žiburys“. Kone penkis tūkstančius žmonių talpinanti Kėdainių arena buvo sausakimša, žmonės kartu su atlikėjais dainavo jiems puikiai žinomus kūrinius bei grožėjosi gražiausiais šokiais pasaulyje.

Į priekį veda kultūra

Virginija Ragauskienė

„Kultūriniai renginiai yra svarbūs kiekvienai bendruomenei, kurios dalimi esame mes visi. Mums svarbu prisidėti prie tokių renginių, nes jie kelia mūsų visų kultūrą, kuria gražesnę kasdienybę, stiprina bendruomenės vienybę. Grožis, kurį skleidžia kultūra, tiesiog suvienija žmones, todėl mums ypač svarbu švęsti kartu su visais Lietuvos šimtmetį. Šį renginį, kaip ir daugeli kitų kultūrinių renginių, remiame jau ne pirmus metus. Kad tai prasminga daryti, parodo būtent žmonių atsiliepimai. Kasmet žmonės iš šio renginio išeina besišypsodami ir patenkinti. Be abejo, sulaukiame daugybę padėkos žodžių, žinučių. Kaip jau minėjau, koncernas „Vikonda“ yra visuomenės dalis. Visuomenės raida be kultūros - neįmanoma, todėl, remdami įvairius renginius, dovanodami šventes, prisidedame prie kultūros augimo. O kultūra skatina visuomenės progresą. Patys, kasmet augdami ir tobulėdami, norime, kad ir visuomenė eitų į priekį“ - sakė koncerno „Vikonda“ Personalo skyriaus direktorė Virginija Ragauskienė.

Aukšto lygio renginiai be rėmėjų – neįmanomi

 Gintarė Slausgalvienė

Kaip pasakojo viena renginio organizatorių, šokėja Gintarė Slausgalvienė, labai svarbu, kad vienoje vietoje susijungia ir šokiai, ir muzika, žmonės lavina skonį grožėdamiesi kokybiškais, aukšto lygio šokiais bei tuo pat metu turi galimybę išgirsti geriausius atlikėjus, kurių dainas visi kone mintinai moka, kartu dainuoja, o dažnai ir patys pradeda šokti.„Tai tikroji vienybė, kultūra ir menas“ – sako moteris. „Gera ir smagu, kad galime atiduoti duoklę sportiniams šokiams, nes, reikia pripažinti, jog Lietuvoje sportiniai šokiai yra tikrai aukšto lygio, tad didžiuotis yra kuo. Nėra kito tokio renginio Lietuvoje, kuris taip gražiai sujungtų ir tuos kokybiškus šokius, ir puikią muziką. O štai Kėdainiuose – yra. Šiuo renginiu, manau, gali didžiuotis visa Lietuva. Ačiū už tai šokių mylėtojai p. Jolantai Blažytei, kuri mus labai palaiko ir visuomet jaučiame jos paramą bei visokeriopą pagalbą“ – džiaugėsi Gintarė Slausgalvienė. Moteris pabrėžė, kad „Kėdainiai open“ šokių pasaulyje turi savo vardą, ir net Kinijoje galima išgirsti, jog profesionalūs šokėjai apie tokį renginį yra girdėję, o šiais metais jame net ir sudalyvavo.

„Kėdainiai open 2018 – Vikonda cup“ laimėtojai:

Jokūbas Venckus – Miglė Klupšaitė, Lietuva (WDSF INTERNATIONAL OPEN Latin)

Vaino Miil – Kaia Linkberg, Estija (WDSF OPEN SENIOR II)

Lukas Stanynas – Toma Bespalovaitė, Lietuva (WDSF OPEN JUNIOR I ST)

Užsakymo nr.: PT_77156719