Kaip tinkamai planuoti valgymus?

Didžioji dalis energijos iš to, ką suvalgome, gaunama iš angliavandenių. Pirmenybė turi būti teikiama sudėtiniams angliavandeniams. Tinkamas pasirinkimas – tai daug skaidulų turintys produktai, tokie kaip viso grūdo duona, viso grūdo dribsniai ir rudieji ryžiai. Ankštiniai, pavyzdžiui, lęšiai ir pupos, taip pat turi daug skaidulų. Pakankamas skaidulinių medžiagų vartojimas padeda išlaikyti sveiką žarnyną, išvengti tokių problemų kaip pilvo pūtimas ir sumažina tikimybę susirgti žarnų divertikulioze. Rinkdamiesi skaidulomis turtingą mitybą, stenkitės gerti pakankamai vandens – mažiausiai 8 puodelius vandens kasdien. Jei norite, kad jūsų racione būtų pakankamas kiekis baltymų, vartokite mėsos, žuvų, tokių kaip skumbrė, silkė, lašiša, sardinės, kiaušinių, pieno produktų ir augalinės kilmės baltymų – tai įvairūs ankštiniai, riešutai, sėklos, sojos. Kadangi didesnę baltymų dalį turėtų sudaryti augaliniai baltymai, daugeliui tai gali tapti tikru iššūkiu. Todėl galite taip pat išbandyti „Herbalife“ baltyminį kokteilį „Formulė 1“, kurio vienoje porcijoje yra 18 g augalinių baltymų, pavyzdžiui, suplakdami jį su savo mėgstamiausiais vaisiais.

Net ir laikantis sveikos mitybos, vis tiek reikia stebėti porcijų dydžius, jei norite, kad virškinimo sistema būtų sveika. Valgykite 5 kartus per dieną ir pasirinkite mažesnes lėkštes, kurios natūraliai leis riboti porcijas.

Sveiki užkandžiai – geras pasirinkimas!

Jei norite užkąsti tarp pagrindinių valgymų, pasirūpinkite, kad užkandis būtų sveikas! Rinkitės vaisius, daržoves, viso grūdo batonėlius, riešutus! Kaip alternatyvą galite išbandyti „Herbalife“ Koncentratas Herbal, kuris palaiko sveiką virškinimą, palengvina virškinimo sutrikimus, gerina maisto medžiagų įsisavinimą ir žarnyno sveikatą. Batonėlis „Herbalife Formulė 1 Express" turi daug skaidulų, kurios palaiko naudingų žarnyno bakterijų augimą, o tai savo ruožtu teigiamai veikia virškinimo sistemą.

Venkite maisto, kurio maistinė vertė yra maža

Per trumpą laiką nesveikas maistas (pusiau perdirbtas ir supakuotas, kurio maistinė vertė yra maža) gali paskatinti svorio didėjimą, virškinimo sutrikimus, gastroduodeninį refliuksą ir kitas problemas. Stenkitės vengti rafinuotų angliavandenių – baltos duonos ir perdirbtų saldintų dribsnių, perdirbtos mėsos, kurioje yra daug druskos ir transriebalų rūgščių. Iš savo mitybos taip pat būtina išbraukti saldžius gėrimus, kaloringus užkandžius, kurių maistinė vertė yra maža, pavyzdžiui, saldumynus, pyragaičius ir traškučius.

Verta prisiminti žiemos metu

Kadangi mūsų gaunamos šviesos kiekis, hormonų lygiai ir suvartojamo maisto kiekis yra glaudžiai susiję, valgymo įpročius gali veikti sezoniniai svyravimai. Naujausi tyrimai parodė, kad serotonino ir melatonino kiekio pokyčiai – tai du galimi sezoninių afektinių sutrikimų sukėlėjai – gali labiausiai pakenkti jūsų apetitui ir sukelti norą rinktis nesveiką maistą. Viename Džordžijos universiteto tyrime buvo stebima, kiek žmonės valgė skirtingų sezonų metu ir kaip greitai jie tai darė. Paaiškėjo, kad prasidėjus rudeniui, kai dienos ėmė trumpėti, žmonės suvalgė maždaug 200 kalorijų per dieną daugiau. Kitame tyrime išaiškinta, kad mes esame labai jautrūs šviesai – kai jos mažiau, mes valgome vis daugiau ir greičiau. Taigi, žiemą ypač svarbu planuoti savo mitybą ir kontroliuoti savo mitybos įpročius. Tuomet virškinimo sistema išliks sveika ir veiks tinkamai!

Jei planuojate pradėti laikytis dietos

Jei planuojate pradėti laikytis dietos, visada pasitarkite su gydytoju dietologu. Virškinimo sistema yra sudėtingas mechanizmas, apimantis daugelio organų funkcijas, įskaitant burną, stemplę, skrandį, kepenis ir kitus. Kad tinkamai funkcionuotų, visiems šiems organams reikia vertingų maistinių medžiagų! Nesveikų produktų persivalgymas gali sutrikdyti įprastus jūsų virškinimo sistemos procesus, tuo tarpu vertinga mityba, pavyzdžiui, skaidulų vartojimas, gali lemti tinkamą virškinimą! Nors trumpalaikės problemos gali būti laikinos, pakankamas kiekis skaidulų mityboje, daug skysčių ir reguliarus fizinis aktyvumas gali padėti sumažinti sunkių virškinimo sistemos sutrikimų riziką.

Užsakymo nr.: PT_77114573