Kaip teigia dauguma gydytojų, slogos, nosies gleivinės išsausėjimo ar kitų nemalonių pojūčių būtų galima išvengti, jei tik tinkamai rūpintumėmės savo sveikata.

Būtina rūpintis iš anksto

Pastebima, kad dėl nemalonių sveikatos sutrikimų, tokių kaip peršalimas ar sloga, žmonės į gydytojus kreipiasi daug dažniau šaltuoju metų laikotarpiu. Gydytojai tikina, jog bandant išvengti šių nepageidaujamų pojūčių, žmonės turėtų sveikata rupintis kur kas anksčiau nei pasirodžius pirmiesiems simptomams. Šeimos gydytoja Gintarė Belozorienė, teigia jog užsikimšusios ir tekančios nosies galima išvengti nesunkiai, tik ja rūpintis reikėtų visus metus.

Sveika nosimi pasirūpinti ir negalavimams kelią užkirsti galima paprasčiausiomis priemonėmis, kurios randamos mūsų namuose.

Keletas greitai paruošiamų ir veiksmingų būdų:

Česnako valgymas. Česnaką galima vartoti įvairiai. 2 ar 3 dienas prieš miegą suvalgyta pusė skiltelės česnako kartu su duona ir sviestu gali padėti apsisaugoti nuo slogos ir įvairių ligų. Jame yra daug fitoncidų, pasižyminčių antimikrobinėmis, grybelius ir parazitus naikinančiomis savybėmis, stabdančių bakterijų dauginimąsi. Veikliosios česnakų medžiagos saugo nuo kvėpavimo takų infekcijų, padeda sergant bronchų astma.


Imbiero arbata. Imbieras pasižymi priešuždegiminėmis, antiparazitinėmis, priešvirusinėmis ir antibakterinėmis savybėmis. Jis yra vienas iš pačių galingiausių produktų gerai sveikatai užtikrinti. Imbieras aprūpina organizmą būtinu deguonimi, vitaminais ir mineralais. Gydytojai pataria imbiero šaknį (apie 5 cm) ilgio nulupti, supjaustyti smulkiais gabalėliais ir užkaisti užpylus 1 litru vandens. Šiuo nuoviru užpilti 4 arbatinius šaukštelius žaliosios arbatos ir palikti 3 min. Perkošus, dėti medaus ir citrinos sulčių.



Vandens garai. Kvėpavimas šilto vandens garais padeda lengviau kvėpuoti. Tai sudrėkina nosies gleivinę bei pagerina savijautą. Patariama į vandenį įpilti šiek tiek druskos ar žolelių, kad poveikis būtų geresnis. Kartą per savaitę karotjamas procesas yra puikus būdas pagerinti savijautą ir gerą nosies būklę.

Tačiau tiems, kurie tradicinių metodų nemėgsta ar taupo laiką, šiuo metu yra paplitęs lengvesnis ir greitesnis būdas – oro drėkintuvas. Tai puikus pagalbininkas kovojant su varginančia sloga. Visgi ši priemonė skirta ne tik sergantiems – šaltu laikotarpiu sveikai nosiai taip pat yra būtinas vėsus ir ne per sausas oras. Sudrėkinus orą galėsite lengviau kvėpuoti, gali sumažėti nosies gleivinės sudirgimas. Drėgnesnis oras taip pat padeda suskystinti gleives sinusuose ir taip lengviau jų atsikratyti bei vėl normaliai kvėpuoti.

Kreipiasi kai per vėlu

Dažnai į gydytojus žmonės kreipiamasi tik tuo atveju, kai jau esanti sloga ar peršalimas yra įsisenėję arba trukdo gyventi normaliu ritmu. Sunkus kvėpavimas dažnai sukelia ir galvos skausmą, o naktį, kvėpuojant per burną, išdžiūsta burna. Tai sukelia ne tik nemalonius pojūčius, bet pažeidžia viršutinius kvėpavimo takus. Ši žiema nėra kitokia. G. Belozorienė patvirtino, kad šiuo metu su peršalimu atėję žmonės kreipiasi jau stipriai sirgdami.

Nors žmonės sulaukia įvairiausių patarimų, kaip nesusirgti šaltuoju sezonu, tačiau dažniausiai prašo gydytojų priemonių, kurios pagerintų savijautą jau sergant.

„Esant permainingiems orams ir šildymo sezonui patartina drėkinti nosies gleivinę. Naudojant specialias priemones reikia plauti nosį tam, kad būtų naikinamos viduje esančios bakterijos, – teigė pašnekovė. – Jau sloga susirgusiems žmonėms skiriu hipertoninį nosies purškalą ir kitus atitinkamus vaistus“.

Susirgus gydytojai pataria nosį drėkinti, plauti ją jūros vandeniu, vartoti daug skysčių bei maudytis po karštu dušu. Tokie dalykai spartina sveikimą ir sugrįžimą į įprastas gyvenimo vėžes.

Įvairios priemonės, kurias galima naudoti paprastai ir nuolatos, yra ypač paklausios visuomenėje. Viena jų – natūralus drėkinamasis jūros vandens tirpalas Quixx. Ta natūrali priemonė, kuri padeda valyti, drėkinti nosies gleivinę bei išvengti nosies užgulimo ar jį palengvinti.

Užsakymo nr.: PT_77033879