Tai, kas jus nustebins

GL kompiuterių serija sukurta žaidėjams. Įprastai tokie kompiuteriai būna brangūs dėl juose įdiegtų specialių technologijų, užtikrinančių greitį ir efektus, tačiau MSI pasistengė, kad visi pojūčiai būtų kuo geriau perteikiami vartotojui už protingą kainą.

Išanalizuokime du MSI žaidimų kompiuterius, GL62M 7RDX-1851NL ir GP62M 7RDX-1263NL – štai ką mes gauname už 999 ir 1299 eurus. Vienas jų skirtas tikriems žaidimų fanams, o kitas – pradedantiesiems arba tiems, kurie užsiima šia veikla retkarčiais. Iš pradžių apžvelkime ypatingas funkcijas, kurios priklauso GL serijai ir abiem mūsų nagrinėjamiems MSI kompiuteriams.

GL62M 7RDX-1851NL ir GP62M 7RDX-1263NL turimos funkcijos užtikrins turiningus įspūdžius. Kompiuterių korpuso apačioje rasite didelius ventiliacijos tarpus aušintuvams. Aušinimas nešiojamiesiems žaidimų kompiuteriams tiesiog gyvybiškai svarbus, ir Cooler Boost4 užtikrins, kad dėl to jums nereikės sukti galvos. Kai kurie GL serijos modeliai netgi turi specialų mygtuką, suaktyvinantį aušinimą, kai to labiausiai reikia.

MSI

Abu gaminiai – su žaidimams ir filmams tinkamais 15.6" ekranais, perteikiančiais ryškias spalvas. PCI-E trečios kartos SSD saugojimo įrenginiai yra net 5 kartus greitesni už standartinius SATA3 variantus. Specialus Shift režimas leis greitai pritaikyti kompiuterį pagal pageidavimus – vienu mygtuko paspaudimu jį paruošite Eco režimui, standartiniam arba maksimaliam našumui. Garsas yra papildoma dimensija, praturtinanti naudotojo patirtį. Mūsų pasirinkti įrenginiai turi Nahimic 2+ garso sistemą, nuostabiai atkuriančią visus reikalingus decibelus. Be to, paauksuotas garso lizdas ne tik atrodo ypatingai, bet ir užtikrina, kad garsas būtų perduodamas sklandžiai. Beje, linksmybes galėsite tęsti net tamsiose patalpose, nes visi kompiuteriai turi Steelseries specialaus apšvietimo klaviatūrą.

Kurį rinktis?

Analizuojami kompiuteriai išsiskiria specifikacijomis. Čia prieiname kryžkelę ir tolesnį kelią jau turėsite pasirinkti pagal savo poreikius, o mes papasakosime kas jūsų laukia. Jeigu žaidimai yra didžiausia jūsų aistra – GP62M 7RDX-1263NL yra puikus pasirinkimas. Šis kompiuteris gali pasigirti naujausios septintos kartos Intel i7 procesoriumi ir Nvidia GeForce GTX 1050 vaizdo plokšte. Tai pats svarbiausias tikro žaidėjo „kokteilis“, kuris veikia kaip bulvytės su kečupu. Dar pridedame net 16 Gb RAM operatyvinės atminties, jau minėtą greitąjį trečios kartos SSD 256 Gb talpos diską bei 1 Tb kietąjį diską, kurių užteks svarbiausiems žaidimams ir filmams saugoti.

MSI

Tačiau MSI puikiai supranta jog žaidimai, kad ir koks būtų malonus užsiėmimas, kai kuriems vartotojams tėra reta pramoga. Tam skirtas kitas – GL62M 7RDX 1851NL modelis, tinkamesnis pradedančiajam žaidėjui, jo parametrai šiek tiek silpnesni: Intel i5 procesorius, 8 Gb RAM operatyvinės atminties ir šiek tiek mažesnės talpos 128 Gb SSD įrenginys (taip pat yra ir 1 Tb kietasis diskas). Vaizdo plokštė lieka ta pati, nes tai turbūt svarbiausias komponentas, kad žaidimai veiktų sklandžiai.

Kaip ir minėjome, pagrindinė šių kompiuterių paskirtis yra žaisti. Tačiau egzistuoja vienas svarbus dalykas, kurį turėtų žinoti net nežaidžiantieji. Žaidimams paruoštas kompiuteris yra galingas ir puikiai susidoroja su bet kokiomis kasdienėmis darbo užduotimis. Bet paprastoms užduotims ruoštas kompiuteris netiks žaidimams. Todėl galbūt vertėtų įsigyti kompiuterį, kuris tinka viskam? Ypač, kai abu nagrinėti įrenginiai puikiai derina ir kainą, ir galingumą.

Šį ir kitus straipnsius galite skaityti www.elektrolife.lt

Užsakymo nr.: PT_76769177