Tenka pripažinti – „Apple“ buvo teisūs. Rezultatai kalba patys už save: pastovūs telefonų pardavimo rekordai, įmonė šeštus metus iš eilės yra vertingiausia pasaulyje ir turi lojaliausius pirkėjus. Bet ar jums tikrai reikia naujausio „Apple“? Apžvelkime du populiariausius ir galingiausius konkurentus rinkoje: „Samsung Galaxy Note 8“ ir „Apple iPhone X“.

„iPhone X“ ir „Samsung Note 8“ – du skirtingi dvyniai

Pradėkime nuo to, ką matome pirmiausia, – dizaino. Suprantame, kad jo analizė labai individuali, tad kviečiame skaitytoją išsirinkti savo favoritą. „iPhone X“ išvaizda itin švari – telefoną malonu laikyti, stiklas kuria prabangos jausmą, OLED ekranas didelis ir ryškus. Šiek tiek ironiška, kad gamintojai stengiasi sukurti kuo gražesnį įrenginį, nors didelė dalis vartotojų jį iškart įdeda į plastikinį dėkliuką. Beje, tai labai pateisinama ir ypač rekomenduotina „Apple“ atveju, nes abi telefono pusės yra padengtos nors ir tvirtu, bet stiklu. Dėl patvaresnių ir brangesnių medžiagų šio modelio taisymo kaina apie 60 % didesnė nei prieš tai išleistų variantų. Pats laikas įvardyti ir telefono kainą – ji prasideda nuo 1179 Eur. Mobiliųjų telefonų vertė atsiduria naujame lygmenyje.

Ekranas taip pat sulaukė netikėtų patobulinimų. Juo gamintojas užpildė erdvę ir aplink sensorius bei garsiakalbį. Įprastai ekranas yra stačiakampio formos ir prasideda po šia zona, bet ne kartu su ja. Dabar viršuje jis turi neįprastus kraštus. Iš pradžių tai atrodo keista, bet po kelių valandų naudojimo suteikia naujų pojūčių. Beje, ekraną gamina tie patys „Samsung“, su kuriais „Apple“ nuolat rungtyniauja.

„Samsung“ dizainas paprastesnis, bet ne prastesnis, dominuoja kokybiškos ir tvirtos medžiagos – stiklas bei metalas. Jau praėjo laikai, kai medžiagų kokybe „Galaxy“ serija atsilikdavo nuo „iPhone“. „Note 8“ turi gerokai didesnį 6.3 colių („iPhone“ – 5.8) ekraną, kuris šiek tiek lenktas šonuose. Korėjiečių gaminys, lyginant su amerikietiškuoju, neturi kameros iškilimo galinėje telefono dalyje. Telefono nugarėlėje labiausiai išsikišusios vietos natūraliai apsitrina, o kameros stikliukui tai kenkia.
„iPhone X“ dizainą galime pavadinti rizikingu, o „Samsung“ – užtikrintu. Abu įrenginiai modernūs ir prabangūs, tačiau skiriasi tuo, kad „Apple“ bando judėti į priekį priimdama inovatyvius ir į vartotojų patogumą orientuotus sprendimus, o „Samsung“ yra atsargus žaidėjas. Nors atrodo skirtingai, abu telefonai ganėtinai panašūs.

„Apple iPhone X“

Pagrindinės savybės

„iPhone X“ kamera turi visus reikalingus žaisliukus fotografavimo poreikiams patenkinti. Optinis vaizdo stabilizavimas, skirtingi fotografavimo režimai, du lęšiai ir 7MP „TrueDepth“ kamera. Galinė kamera siekia 12 MP. Šįkart „Apple“ mobiliajame telefone priekinės kameros komponentai tiek pat svarbūs, o gal net svarbesni nei galinė kamera. Ir viskas dėl „Face ID“ funkcijos, kuri padės atrakinti telefoną vos į jį pažiūrėjus! Naudojant infraraudonuosius spindulius iš 30 000 taškelių sukuriamas savininko veido modelis. IR spinduliai puikiai išnaudojami ir kokybiškesnėms nuotraukoms išgauti. Tiesa, telefonas ne visada atsirakins, jei būsite su akiniais... „Samsung“ įrenginio kamera pagal MP yra panaši, netgi šiek tiek pranašesnė – galinė 12 MP, o priekinė 8 MP. „Note 8“ taip pat turi veido atpažinimo sistemą, tačiau ne tokią pažangią kaip konkurento. „Samsung“ įdiegė ir pirštų atspaudų jutiklį, kuris įmontuotas gale. „iPhone X“ to neturi.

„Apple“ įrenginyje gausu drąsių žingsnių. Jeigu ieškosite mums įprasto pagrindinio „Namų“ („Home“) mygtuko, nevarkite – siekiant ekraną išlaikyti kuo didesnį, jo nebeliko. Nuo šiol jo paskirtį atliks mūsų pirštų judesiai, jais naviguosite po įrenginio platybes. Ši sistema yra intuityvi, prie jos tikrai greitai priprasite. „Note 8“ taip pat neturi fizinio „Namų“ mygtuko, tačiau tam skirtos įprastos skaitmeninės ikonos ekrano apačioje.

Abu telefonai turi belaidžio krovimo galimybę, dviejų lęšių galines kameras, padedančias išgauti dar kokybiškesnes nuotraukas ir rinktis iš įvairių fotografavimo tipų. „Samsung“ įrenginio ekranas turi funkciją visada būti įjungtas ir rodyti minimalią, bet labiausiai reikalingą informaciją – laiką, datą ir pranešimus.

„Note 8“ ir „iPhone X“ yra atsparūs vandeniui ir dulkėms. „Samsung“ pranašumas, kad jis gali būti panardintas į daugiau kaip metro gylį (išbandėme, telefonas toliau puikiai veikia), o „Apple“ riba – iki vieno metro. Tačiau toks gylis vartotojams turbūt bus pakankamas. Giliau telefonai atsiduria retai...
„Samsung“ įrenginys turi fizinį elektroninį pagaliuką, kuris primena pieštuką. Jis ištraukiamas iš telefono korpuso. Tai pagrindinė skiriamoji „Note“ serijos savybė ir gerokai tikslesnis instrumentas nei mūsų pirštai. Galėsite lengvai braižyti, apibraukti ir kitaip dirbti su dizaino ar bet kokiais kitais failais.

Mūsų poreikiai vis auga, todėl vartotojams reikia vis daugiau nuotraukų, vaizdo medžiagos ir aplikacijų. Iš esmės abu telefonai siūlo panašų kiekį laisvos vietos. „iPhone X“ galite įsigyti su 64 Gb arba 256 Gb atminties, „Note 8“ standartiškai turi 64 Gb vidinės atminties, tačiau ją galite praplėsti iki 256 Gb naudodami MicroSD kortelę. Todėl pastarojo telefono maksimali vidinė atmintis gali siekti netgi 320 Gb.

„Samsung Galaxy Note 8“


Priedai – kaip geras padažas prie patiekalo

Pažiūrėkime, ką gaunate dėžutėje kartu su telefonu. Be „iPhone X“, pakuotėje rasite kokybiškas ir puikiai grojančias „EarPods“ belaides ausines, USB maitinimo adapterį, Lightning į 3,5 mm adapterį, skirtą ausinėms su laidu, laidą iš Lightning į USB. „Apple“ suteikia galimybę įsigyti įvairių dėkliukų, kitų gamintojų belaidžio krovimo plokštelių bei „Beats“ belaidžių ausinių.

„Note 8“ atkeliaus pas jus panašios komplektacijos: keli adapteriai – USB maitinimo, iš MicroUSB į TypeC, iš TypeC ir USB. Taip pat pakuotėje rasite kokybiškas AKG laidines ausines su pagalvėlėmis, USB įkrovimo laidą ir elektroninio pieštuko galiukus. Papildomai galite užsisakyti gulsčią stovelį, kuris leis patogiau žiūrėti vaizdo medžiagą. Taip pat galėsite rinktis iš galybės dėkliukų, tarp jų – su LED lemputėmis, kurios rodys laiką. Jeigu dažnai rašote, pravers speciali QWERTY fizinių mygtukų klaviatūra – į ją telefonas tiesiog įsistato.

Abiem telefonams belaidžio krovimo padėkliukus teks įsigyti patiems. „Apple“ savo išreklamuotą sprendimą – „AirPower“ plokštelę – vartotojams siūlys nuo 2018-ųjų. Ant jos tilps nemaža dalis kitų „Apple“ įrenginių, belaidės ausinės bei išmanusis laikrodis. Juos ant padėkliuko galėsite krauti vienu metu. Tačiau šiuo metu rinkoje pilna pigesnių ir kokybiškų alternatyvų, kurios galimos ir „Note 8“.
Išsiskirstome taikiai

Išsirinkti iš šių telefonų labai sunku. Laimėtojo šioje kovoje nėra – abu mobilieji įrenginiai galingi, turi didelius ekranus ir užtikrina malonią patirtį. Turbūt geriausiai šiuos telefonus apibūdina ankstesnis dizaino aprašymas – rizika ir užtikrintumas. Jeigu norite susidurti su rizikingais, bet, tikėtina, sėkmingais sprendimais, nuostabiu dizainu ir prabangos skoniu, rinkitės „Apple iPhone X“. „Samsung Galaxy Note 8“ yra puikus ir užtikrintas stabilumą vertinantiems klientams. Abu įrenginiai – geriausi, kokius galite turėti šiandien.

Šį ir kitus straipnsius galite skaityti www.elektrolife.lt

Užsakymo nr.: PT_76769025