Pagarba ir dėmesys – senjorams

Vieno moderniausių Lietuvoje „Kėdainių konservų fabriko“ darbuotojai jau nebe pirmus metus rengia „pyragų dienas“ savo įmonėje ir surinktas lėšas skiria vaikams, tačiau šiemet buvo nuspręsta dėmesio ir laiko skirti Kėdainių rajone, Krakių gyvenvietėje, esantiems senelių namams.

Aušra Markevičienė

„Teko daug girdėti apie šiuos senelių namus, jų varganą gyvenimą, senatvėje kamuojančias ligas, vienišumą. Senoliai yra labai pažeidžiami emociškai ir gyvena nuolatinėje rutinoje, o jų gyvenimo kasdienybėje vyrauja tik pilki atspalviai ir tik nuo mūsų - sveikų, galinčių aplankyti, pabūti, pabendrauti ir bent trumpam praskaidrinti jų gyvenimą ir suteikti bent mažą dalelę vilties geranoriškumo priklauso tai, kad senjorai nebūtų visiškai užmiršti. Skirti pagalbą ir laiką šį kartą būtent jiems, nutariau vedama širdies balso. Noras kažką dėl jų padaryti buvo toks didelis, kad sau ištariau: aš galiu tai įgyvendinti. Mintis sekė mintį – reikėjo tik noro ir mintys realizavosi savaime. Nebuvo sunku, drauge dirbantys žmonės buvo labai geranoriški, susivienijom bendram tikslui pasiekti - norim, kad senoliai pajaustų mūsų dėmesį, šilumą ir pakiliai bei šventiškai sutiktų Šv. Kalėdas“, – pasakoja „Kėdainių konservų fabriko Personalo skyriaus vadybininkė – administratorė Aušra Markevičienė.

Moters iniciatyva, prie gerumo akcijos „Šv. Kalėdos – stebuklų metas“, „Kėdainių konservų fabriko“ darbuotojai prisidėjo atnešę maisto produktų, skanėstų, kurie tiks šventiškam Kalėdų stalui, taip pat kiekvienas asmeniškai parašė senoliams skirtus palinkėjimus, kuriuos įteikė kaip pačią šilčiausią dovaną: „Mes visi pasmerkti ištverti gyvenimą. Ir vienintelė galimybė tai padaryti – pamilti jį...“- rašoma viename iš palinkėjimų. Aušra tikisi, jog išaušus liūdnai akimirkai, senoliai visada galės palinkėjimus skaityti ir prisiminti šią dieną.

Gera daryti gera

Fabrike, kuriame gimsta skanieji „DADU“ ledai, dirbanti Irma Drublionienė pasakoja, kad jų įmonėje „Vikeda“ tokia gerumo akcija vykdoma jau šeštus metus.

Irma Drublionienė

„Pirmą kartą išpildėme vieno vaikučio svajonę, tačiau jau kitąmet, pasitarę tarp savęs bei pasikalbėję su socialine darbuotoja, nutarėme, kurių Kėdainių rajone gyvenančių vaikučių svajones pildysime. Ir taip - kasmet. Vienais metais, pamenu, įteikėme dovanas dviems dešimtims šeimų. Socialinės darbuotojos pasakė, ko jiems labiausiai trūksta, todėl, į tai atsižvelgdamios, ir baldų vežėme, drabužių ar žaislų negailėjome. Kas ką turėjo, tuo ir prisidėjo. Stengiamės žiūrėti į dovanojimą atsakingai ir labai renkamės, kam ir ką dovanosime“, – pasakoja I. Drublionienė.

Šiais metais įmonės darbuotojai nutarė surinktas lėšas skirti sergantiems vaikams – solidžią sumą pervedė būtent mažųjų ligoniukų reikmėms.

Dalintis geru – įprasta

Ne tik šios, koncernui „Vikonda“ priklausančios įmonės, nuolat remia vaikus, senyvo amžiaus žmones ar kitus, kuriems pagalba ypač reikalinga.

Įmonė „Kėdainių aruodai“ trims gabiausiems Aleksandro Stulginskio studentams skyrė stipendijas, kurios siekia po 1000 eurų. Labdaros ir paramos fondas „Viltis – Vikonda“ nuolat rengia vaikų stovyklas, šventes senjorams, o miestui dovanoja stebuklais apipintos Paberžės festivalius, o svarbiausia - savo pavyzdžiu įkvepia koncerno valdybos pirmininkė Jolanta Blažytė – verslininkė nuolat remia „Sėkmės ir lyderystės mokyklą“ bei kitus svarbius projektus.

 Jolanta Blažytė

Būtent J. Blažytė inicijuoja kiekvienais metais vykstančias kalėdines šventes, skirtas visiems koncerno „Vikonda“ darbuotojų vaikams. Kalėdinis vakaras, praleistas drauge su atžalomis, spektaklis ir Kalėdų senelis su dovanėlėmis – ilgus metus gyvuojanti ponios Jolantos iniciatyva.

Koncerno „Vikonda“ Personalo projektų skyriaus vadovė Jurgita Kemežienė sako, jog šių vakarų kone dešimties koncernui priklausančių įmonių darbuotojai labai laukia ir vertina tik teigiamai. „Nieko keisto, kad metai iš metų, sulaukdami asmeninio dėmesio sau ir savo šeimoms nariams, švenčių metu, žmonės yra laimingesni negu bet kada ir linkę gėriu dalintis ir su kitais – tradicinės „pyragų dienos“ - kuo puikiausias pavyzdys. Su daugeliu sutiktųjų smagu kalbantis išgirsti, kad, tiesą pasakius, jie ne tik bendrose „pyragų dienose“ dalyvauja, bet dažnas ir asmeniškai apdovanoja skurdžiau gyvenančias šeimas“, – sako Jurgita Kemežienė.

Jurgita Kemežienė

Moteris taip pat asmeniškai ir ne vienerius metus globoja nepriteklių kamuojamas šeimas, tariasi su socialiniais darbuotojais ir paramą suteikia tokią, kokia jiems tikrai reikalinga ir būtina. Negana to, ji padėti vargingiau gyvenantiems moko ir savas atžalas – dovanėles, drabužėlius ar batus veža drauge su dukra ir sūnumi – yra įsitikinusi, jog dalintis tarpusavyje vaikai turi būti mokomi nuo mažų dienų.

Užsakymo nr.: PT_76723487