Pardavėja vilniečiams pataria užsimerkti

Vilniaus „Akropolyje“ per dieną dešimtis loterijos bilietų parduodanti Audronė Katinienė teigia, kad svarbiausia pažadinti žmonių tikėjimą pergalės dvasia. „Juk visi gerai žinome anekdotą su pamokymu, kad, norint laimėti loterijoje, pirmiausia reikėtų nusipirkti bilietą“, – aiškina pašnekovė. A. Katinienė tikina, kad siūlydama įsigyti bilietą ji stengiasi perteikti pozityvią nuotaiką ir visada pažymi, kokie prizai laukia „Teleloto“ ar „Vikinglotto“ žaidėjų.

„Neseniai viena moteris prašė, kad savo ranka iš bilietų pluoštelio jai ištraukčiau tą vienintelį. Ji tikino, kad taip dažniau nusišypso sėkmė. Iš tiesų, man yra ne kartą pasitaikę, kai kitą dieną po žaidimo žmonės prieina ir dėkoja, atskleisdami, kad loterijoje pavyko laimėti prizą. Sykį laimingas žmogus atsidėkodamas man net saldainių dėžutę padovanojo“, – kalba pardavėja.

Anot A. Katinienės, bilietus vilniečiai perka įvairiai: vieni įsigyja iškart dešimt, kiti – po vieną skirtingomis savaitės dienomis. „Būna, kad žmogus niekaip negali apsispręsti, kuris bilietas išskleistoje šūsnyje yra laimingas. Tuomet patariu užsimerkti ir pasikliauti nuojauta. Juk svarbiausia – tikėti“, – teigia moteris, pati kartas nuo karto įsigyjanti loterijos bilietą.

„Kol kas labiausiai yra pasisekę mano sūnui. Jis laimėjo akumuliatorinį suktuvą „Makita“, – šypsosi A. Katinienė.

Loterijos bilietai Perlas terminale

Laimėjimų skaičiai – įspūdingi

Sostinės gatvėse užkalbinti vilniečiai tikriausiai sunkiai atspėtų, kiek iš viso pinigų yra laimėję didžiausio šalies miesto gyventojai per ketvirtį amžiaus, kai loterijas Lietuvoje organizuoja „Olifėja“.
Atsakymas – aštuonženklis: beveik 80 milijonų eurų. Tokia yra bendra piniginių prizų, kurie buvo laimėti Vilniuje, suma.

„Mūsų rengiamų loterijų prizų per 25 metus buvo įvairių. Vieni džiaugėsi laimėję džinsus, antri – televizorių, treti – naują automobilį ar butą. Žinoma, pats geidžiamiausias visų laikų prizas yra Aukso puodas“, – sako bendrovės „Olifėja“ generalinis direktorius Antanas Muraška.

Bendrovės sudarytas išmokėtų laimėjimų žemėlapis www.olifeja.lt rodo, kad Vilniui neprilygsta joks kitas Lietuvos miestas. Sostinėje laimėjimų atsiimama daugiausiai, tačiau dalis laimėjusių bilietų buvo nusipirkti kituose miestuose. Antras laimėjimų sąraše rikiuojasi Kaunas – šiame mieste išmokėta beveik 10,6 milijono eurų. Trečia – Klaipėda su daugiau negu 5 milijonais eurų išmokėjimų laimėtojams.

Interaktyviame žemėlapyje vartotojams lengva pamatyti, kad Garliavoje per 25 metus yra išmokėta daugiau negu 345 tūkst. eurų, Šakiuose – 541 tūkst. eurų, Nidoje – 51 tūkst., o Naisiuose – 7 tūkst. eurų.

Savo miestą ar miestelį laimėjimų žemėlapyje gali rasti kiekvienas.

Sėkmę išmoko prisivilioti ir internetu

Loterijų rengėjai pastebi, kad žaidėjai stambius prizus vis dažniau laimi ir įsigiję bilietą internetu. Pavyzdžiui, šiemet gegužę internetu įsigytas bilietas laimėjo per 200 tūkst. eurų, o 2015 metų rugpjūtį – daugiau negu 220 tūkst. eurų.

Iš viso „Teleloto“ laimėtų automobilių skaičius artėja prie 5000. Daugiausia automobilių yra laimėję Vilniuje pirkti bilietai – daugiau negu 800. Kauniečiai atsilieka nedaug – yra laimėję daugiau negu 700 automobilių. O Klaipėda ir Šiauliai tarsi varžosi, kurio miesto gyventojai pirmiau laimės 300 automobilių.

Galimybė įsigyti bilietą internetu šias varžybas padaro dar įdomesnes.

Dalyvauja su kitomis Europos valstybėmis

Dalyvaudami loterijose lietuviai dėl prizų varžosi ne tik tarpusavyje, bet ir su kitų Europos valstybių gyventojais.

Prieš šešerius metus į Lietuvą atkeliavęs „Vikinglotto“ mūsų šalies žaidėjams dėl bendro Aukso puodo ir Didžiojo prizo suteikia progą pasivaržyti su Danijos, Islandijos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Estijos, Latvijos ir Slovėnijos gyventojais.

O didžiausią prizą Lietuvoje įgyja šansą laimėti loterijos „Eurojackpot“ žaidėjai. Dėl pagrindinio prizo, galinčio užaugti iki 90 milijonų eurų, lietuviai žaidžia kartu su žaidėjais iš dar 17 šalių.

Būtent „Olifėjos“ iniciatyva prisijungti prie tarptautinių loterijų, Lietuvai atnešė istorinį rekordą – daugiau negu 7,6 milijono eurų, kuriuos 2015 metais laimėjo buvęs inžinierius iš Kauno.

Padeda olimpiečiams

Varžybų dvasia yra svarbi ne tik loterijų dalyviams. „Olifėja“ yra pagrindinė olimpinio judėjimo Lietuvoje rėmėja. Iš loterijos bilietų pardavimų gauti pinigai yra labai svarbus paramos šaltinis mėgėjiškam ir profesionaliam sportui bei kultūrai.

Lietuvos Loterijų įstatymas numato, kad 8 proc. visų loterijų pajamų keliauja Labdaros ir paramos įstatyme numatytiems gavėjams – ne pelno siekiančioms organizacijoms. „Olifėja“ šias lėšas skiria sporto rėmimui: tiek sklandžiam Lietuvos olimpiečių pasirengimui užtikrinti, tiek vaikų sportui skatinti.
Iš viso „Olifėja“ per savo veiklos metus sportui skyrė beveik 62 mln. eurų paramos.

Loterijų lėšomis yra didžiąja dalimi finansuojamas šalies olimpiečių pasirengimas olimpinėms žaidynėms, dalyvavimas jose, mokamos stipendijos olimpinės rinktinės nariams ir olimpinės pamainos sportininkams, remiama olimpinio švietimo veikla.

Planuojama, kad 2017 m. Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pajamos iš loterijų gali siekti 8 mln. eurų.

Užsakymo nr.: PT_76627445