Vilniuje įsikūrusi aliuminio-stiklo konstrukcijų fasadų, langų ir durų projektavimu, gamyba bei montavimu užsiimanti „Aluvesto“, mokymų nauda spėjo įsitikinti jau ne kartą. Įmonė savo lėšomis yra dalyvavusi ne vienoje verslo vystymui, eksporto apimčių auginimui, gamybos procesų efektyvumo didinimui skirtoje konferencijoje, įvairiuose seminaruose.

Įmonės vadovas A. Moisejevas neabejoja, jog dalyvauti mokymuose yra būtina: „Mokymai leidžia sužinoti rinkos aktualijas koncentruotai ir greitai. Šiais laikais informacijos srautai yra tokie dideli, kad reikia sugebėti ją atsirinkti, valdyti ir naudoti. Darbuotojas gali ilgai klaidžioti, ieškoti jam svarbios ir naudingos informacijos, prarasdamas daug laiko“, – teigia įmonės vadovas.

Svarbiausia – nusimatyti prioritetus

Anot bendrovės vadovo, dažnai projektų valdymo patirties darbuotojai įgyja mokydamiesi iš savo klaidų, tačiau tai – brangi kaina, todėl efektyviau yra rinktis kitą kelią – mokymus.

A. Moisejevas kaip pavyzdį įvardija projektų valdymo įgūdžius: „Kai kuriems įmonės darbuotojams būtų naudinga pagilinti projektų valdymo kompetencijas. Projektų vadovams turėtų būti svarbu ne tik pasitikėti savimi, ugdyti lyderio savybes, sklandžiai vadovauti, bet ir išmanyti kai kuriuos juridinius klausimus“.

Pasak bendrovės vadovo, tikslingi mokymai yra naudingi, nes jų metu darbuotojai įgyja naujų žinių, o pritaikydami jas veikloje – naudingų įgūdžių. Mokymai padeda pakeisti mąstymą, o jeigu keičiasi mąstymas, keičiasi ir sprendimai. Teisingi sprendimai savo ruožtu veda prie geresnių rezultatų.

ES finansavimas mokymams

Ketvirtus veiklos metus skaičiuojanti įmonė pasinaudojo Europos Sąjungos (ES) investicijų priemone „Kompetencijų vaučeris“ – negrąžintina subsidija, suteikiančia įmonėms galimybę gauti finansavimą darbuotojų mokymams, tuo metu, kai jo reikia, ir ta apimtimi, kurios reikia.

Priemone gali pasinaudoti privatūs juridiniai asmenys ir valstybės arba savivaldybės įmonės, veikiančios ne trumpiau kaip vienerius metus. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama iki 80 proc., didelėms – 70 proc. mokymų išlaidų sumos. Vienam pareiškėjui maksimali mokymų kompensacija metams yra 4 500 eurų.

Pasak A. Moisejevo, įmonė šiuo metu yra pasirinkusi keturias mokymų programas iš VšĮ „Versli Lietuva“ administruojamo programų sąrašo: „Norime apmokyti projektų vadovus ir pardavėjus efektyvaus kliento aptarnavimo abėcėlės. Taip pat mokymuose ketiname pasitelkti istorijų pasakojimo (angl. storytelling) metodą, kurį darbuotojai ateityje galės pritaikyti pardavimų skatinimui“.

Bendrovės vadovas tikisi, kad mokymuose įgytos žinios leis efektyviau ir sklandžiau dirbti bei tapti konkurencingesniems rinkoje.

Daugiau informacijos apie priemonę „Kompetencijų vaučeris“ rasite Ūkio ministerijos, INVEGA, VšĮ „Versli Lietuva“ bei ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.


Užsakymo nr.: PT_76616111