Kaip teigia įmonės „Olifėja“ atstovai, galimybes laimingą bilietą savo rankose laikyti turi visi žaidėjai. Vis dėlto, kol vieni kantriai laukia sėkmės juos aplankant, kiti nusprendžia savo laimėjimo galimybes padidinti įvairiausiais būdais.

Sėkmę vilioja ritualais ir skaičiavimais

Irina Savatova – kasininkė, dirbanti Vilniuje, Pilaitės mikrorajone esančioje parduotuvėje, pasakoja, kad neretai pirkėjai įsigydami bilietus sėkmės ieško remdamiesi įvairiais skaičiavimais: „žmonės ieško skaičių bei jų kombinacijų. Šie žmonės bilietus mėgsta imti iš stovelio, taip iš bilietų gausos jie gali išsirinkti bilietą su sau patinkančiais skaičiais“, – pasakoja moteris.

Ilgus metus kasininke Vilniaus prekybos ir pramogų centre dirbanti Audronė Katinienė tikina, kad būdų sėkmei vilioti pirkėjai randa pačių įvairiausių. „Vienas klientas nesirenka bilietų su skaičiumi 0. Dar kiti žmonės prisipažįsta, jog perka susapnavę sapną ar perskaitę sėkmę žadantį horoskopą. Treti – bilietą išrinkti prašo manęs“, – apie individualius pirkėjų įpročius atvirauja moteris.

Kasininko Haroldo Vitkaus pasakojimuose – dar įsimintinesnės sėkmės paieškos. „Viena moteris, atvykusi į parduotuvytę, prisėdo ant suoliuko, esančio šalia kasų, ir ten sėdėjo daugiau nei dvi valandas. Vėliau paaiškėjo, kad moteris laukė lygiai 17 valandos tam, kad galėtų nusipirkti „Teleloto“ bilietą“, – pasakojo vyras.

Vyras šypsodamasis priduria: „pirkėjų būna visokių. Viena dalis jų paima krūvelę bilietų ir tarp jų ieško laimingų skaičių, sutapimų, dienų, gimtadienių, t.y. tarytum kažkokių šiltų srovių. Tuo tarpu kiti atvyksta lyg burtininkai, atsinešantys įvairiausių sėkmę pritraukiančių įrankių“, – apie neįprastus ritualus pasakoja Haroldas. „Yra pirkėjai, ateinantys net su virbais, parodančiais, kurį bilietą pirkti. O kartą viena pirkėja net atsinešė gintaro gabalėlį, pakabintą ant virvutės, kuris judėdamas piešė ore piešinius ir padėjo išsirinkti bilietą“, – įsimintinus atvejus išklojo vyras.

Laimėjimais džiaugiasi ir pardavėjai

Kaune kasininku dirbantis Haroldas Vitkus turi kuo pasigirti – per 18 darbo metų vyras pardavė įspūdingą skaičių automobilius ir piniginius prizus laimėjusių bilietų. „Mane vadina „Teleloto“ žmogumi“, – šypsodamasis prasitaria vyras. „Per visą mano patirtį yra sugrįžęs ne vienas pirkėjas, kuris pasigyrė savo laimėjimu ir priminė, kad laimingą bilietą pirko pas mane. Tarp tokių mano klientų – net 13 laimėjusių automobilius „Teleloto“ žaidime“, – pasakoja H. Vitkus.

Paklaustas, ar smagu sėkmę dalinti kitiems, Haroldas teigia, kad nors apie laimėjimą pranešti pačiam dar neteko dėl darbo kasoje pobūdžio, tačiau kiekvienas sugrįžtantis pirkėjas, pasigirdamas savo laimėjimu, praskaidrina likusią dieną.

„Savo galvoje fiksuoju laimėjimus, kuriais vėliau galiu pasigirti. Panašiai kaip lakūnai Antrajame pasauliniame kare ant savo lėktuvų šono dėdavo žvaigždutes, taip aš – galvoje kolekcionuoju parduotus laimingus bilietus“, – linksmai pasakoja vyras.

A. Katinienės nuomone, laimėjimai visuomet užkrečia. Moteris pastebi, kad pranešus apie laimėjimą pirkėjui, beveik 99 proc. visų kitų eilėje stovinčių klientų susigundo išbandyti ir savo sėkmę. Moteris taip pat pasakoja, jog laimėjimo laukiantys žaidėjai už išrinktą laimingą bilietą žada nupirkti net kelionę į Turkiją.

„Olifėjos“ specialistai iš patirties pasakoja, kad nors dalis žaidėjų turi ritualus, dauguma į žaidimą žiūri paprasčiau, kaip į pramogą, ir bilieto pasirinkimo nesureikšmina.

Vieni iš pirmųjų loterijos plakatų

Laimėjimo receptas – paprastas

Bendrovės „Olifėja“ generalinis direktorius Antanas Muraška tikina, jog laimingas bilietas, pavyzdžiui, laimintis Aukso puodą, gali atsidurti bet kurio žaidėjo rankose. „Ten, kur nuperkama daugiausia bilietų, pagal tikimybę, ir yra daugiausia laimėjimų“, – tvirtina A. Muraška.

Donatas Kazlauskas, loterijas rengiančios „Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, paklaustas, ar vis dėlto egzistuoja parduotuvės ir skaičiai, kurie atneštų didesnį laimėjimą, nedvejodamas atsako: „perkant bilietą, skaičiai eina atsitiktine tvarka. Visiškai nesvarbu, kur ir kada pirksi“.

Remiantis oficialiais „Olifėja“ duomenimis, Kauno miestą galima drąsiai vadinti sėkmingiausiu automobilių laimėtojų miestu. Trys parduotuvės, kuriose pirkti bilietai laimėjo daugiausiai automobilių, rikiuojasi būtent Kaune.

„Dirbdamas Šilainiuose, per vieną pamainą parduodavau apie 500 loterijos bilietų. Būtent tuomet ir buvo laimėti visi 13 automobilių“, – apie kauniečių sėkmę pasakojo vyras.

Užsakymo nr.: PT_76573263