Tikslas – stipri vadovų komanda

„Kertinis vaidmuo, užtikrinant kasdienį visos bendrovės darbo rezultatą, tenka mūsų parduotuvių direktoriams. Todėl pirmoji „Vadovų mokyklos“ mokymų dalis skirta paaiškinti, kaip parduotuvėje atliekami darbai susiję su įvairiais mūsų bendrovėje vykstančiais procesais – pirkimų valdymu, tiekimo grandine, kokybės valdymu ir, žinoma, svarbiausiais finansiniais ir nefinansiniais rodikliais. Antroji mokymų programos dalis skirta ne tik parduotuvių, bet ir administracijos vadovams, ir apima vadovavimo, darbuotojų ugdymo, motyvavimo bei išlaikymo temas“, - „Vadovų mokyklą“ pristato Margarita Plešakienė, „Maximos“ Personalo departamento vadovė.

Visi mokymų dalyviai, išklausę pirmojo etapo „Vadovų mokyklos“ kursus, kasmet toliau mokosi pagal tęstinę programą. Programos tęsinys apima finansų, personalo ir krizių valdymo temas. Šių mokymų metu daugiau dėmesio skiriama praktinėms užduotims.

„Tam tikri procesai prekyboje tampa vis labiau automatizuoti ir paprastesni, todėl vadovas gali skirti daugiau laiko kiekvienam darbuotojui. Mokymuose kalbamės apie tai, kokia yra ugdymo nauda ir kaip vadovas gali stiprinti savo komandą, ugdyti darbuotojų savarankiškumą ir atsakomybę, priimant sprendimus“, - pasakoja M. Plešakienė.

Kviečia dalintis patirtimi

„Vadovų mokyklos“ mokymo programa pradėta kurti prieš daugiau nei trejus metus, o jos autoriai – ne kas kiti, o mūsų kolegos. Įvairių sričių vadovai ir specialistai nuolat dalinasi žiniomis, kaip jų atliekami darbai susiję su parduotuvės veikla. Kuriant programą, taip pat atsižvelgiame ir į parduotuvių direktorių nuomonę, atkreipiame dėmesį į dažniausiai pasitaikančias problemas. Kadangi mūsų darbuotojai kasmet ne tik tobulina programą, bet ir patys veda mokymus, visa tai suteikia galimybę efektyviai dalintis informacija bei skatina bendradarbiavimą tarp administracijos ir parduotuvių komandų“, - sako M. Plešakienė.

Kad kolegoms būtų patogiau, mokymai vyksta penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, o didžioji mokymų dalis vyksta nedidelėmis grupėmis (iki 12 žmonių) ir yra skirta praktinėms užduotims, aptariant konkrečias situacijas.

Dėmesys pokyčių valdymui

Trečioji ir pati naujausia „Vadovų mokyklos“ dalis – pavasarį startavę pokyčių valdymo mokymai. Šioje programoje jau sudalyvavo 190 parduotuvių direktorių, departamentų ir skyrių vadovų, o iki metų pabaigos planuojama apmokyti dar 85 bendrovės vadovus.

„Šiuolaikiniame versle pokyčiai tapo kasdienybe ir būtinybe. Todėl norime mūsų vadovams suteikti daugiau žinių ir įgūdžių, kad pokyčius įgyvendinti ir valdyti būtų lengviau. Taip pat siekiame įkvėpti juos pačius keistis ir keisti savo aplinką vardan efektyvesnių verslo procesų“, – šiemet pirmą kartą surengtus pokyčių valdymo mokymus pristato M. Plešakienė.

„Per dvi dienas trunkančius užsiėmimus kalbama apie tai, kokias reakcijas sukelia pokyčiai, kodėl natūraliai esame linkę jiems priešintis. Aptariama, kaip jiems galime pasiruošti, kaip svarbu sugebėti tinkamai pokyčius komunikuoti, paaiškinti darbuotojams, kodėl pokyčiai reikalingi, kokios duos naudos. Taip pat pabrėžiamas ypač svarbus vadovo vaidmuo, nes nuo to, kaip vadovas priima ir komunikuoja pokyčius savo komandai, labai priklauso, kaip sėkmingai pokyčiai įgyvendinami“, - atskleidžia M. Plešakienė.

Užsakymo nr.: PT_76558195