Skanaus gyvenimo legenda

Ruošiant vakarėlį lauke, be šypsenų, pokalbių ir muzikos, svarbūs dar keli dalykai: šilta apranga bei gera kepsninė, kuri garantuos, kad jūsų paruoštas maistas iškeps būtent taip, kaip svajojate. Turbūt visame pasaulyje nerasite geresnio varianto nei Big Green Egg kepsninės, pritaikytos visiems metų laikams, visiems patiekalams ir tobulam jų skoniui.

Stilingas, laiko patikrintas dizainas, aukščiausios rūšies keramika garantuoja, kad šios kepsninės savininkas išmano daiktų vertę ir kokybę, mėgsta skanų maistą ir todėl įsigijo tikrai premium klasės daiktą. Tai mėgavimosi skaniu gyvenimu simbolis.

Big Green Egg populiarumo legenda prasidėjo 1974 m. Atlantoje, bet jos šaknys siekia dar toliau – daugiau nei prieš 3000 metų japonai kepimui naudojo molines krosnis ir molinius indus, laikui bėgant jiems buvo sukurti dangčiai, kurie geriau išlaikydavo šilumą, taip buvo patogiau virti ryžius.

Populiariausių kepsninių gamintojai perėmė pagrindinius principus ir juos pritaikė aukščiausios klasės gaminiuose. Atlantoje net įkurtas Big Green Egg kepsninių muziejus, o greta esančiame restorane paragausite patiekalų, kurie padės patikėti legenda apie skanų, sultingą, kvepiantį maistą, kurį lauke galima ruošti visus metus.

Big Green Egg kasmet tobulina kepsnines, atsiranda nauji dydžiai (jau galima rinktis iš septynių), priedus ir daugybę kepimui reikalingų aksesuarų. Tik spalva lieka nepakitusi - ji visada viliojančiai žalia, kaip ir forma – primenanti kiaušinį ir idealiausiai tinkanti kepimui. Big Green Egg kepsninės gaminamos iš išskirtinės aukštos kokybės keramikos, sukurtos pasitelkiant NASA ištobulintą technologiją.

Ši keramika nesiplėsdama ir nesitraukdama puikiai atlaiko karštį ir temperatūros svyravimus. Ją galima įkaitinti mažiausiai 100 000 kartų, o kokybė nenukentės. Skirtingai nei metaliniai griliai, keraminiai Big Green Egg palaiko temperatūrą viduje stabiliai, todėl maistas kepa tolygiai, tinkamoje temperatūroje ir išlaiko unikalų sultingumą.

Gurmaniškas vakarėlis ant sniego

Geriausio restorano vertas skonis

Big Green Egg kepsninėse patiekalus paruošite lengvai ir patogiai. Turėdami keletą aksesuarų, galėsite gaminti gražiai apskrudusius minkštus mėsos kepsnius ar gardžias žuvis su druskos plutele, jūros gėrybių patiekalus arba sočius troškinius, traškią duoną, picą arba rafinuotus desertus.

Maistas, kepamas ant žarijų Big Green Egg kepsnineje, įgauna subtilaus dūmo aromato, o norint suteikti dar daugiau gardaus kvapo (pavyzdžiui, naudojant Big Green Egg kaip rūkyklą), galima įmesti saują medžio skiedrų. Visada sultingi, išsaugoję natūralų skonį patiekalai - štai dėl šios skanios paslapties ne tik didžiule armija kepimo ant grotelių mėgėjų , bet ir Top restoranų šefai visame pasaulyje renkasi Big Green Egg.

Išskirtinis patogumas. Naudokite, kaip norite! Big Green Egg galima naudoti kaip krosnį/orkaitę, kaip grilį, šašlykinę arba rūkyklą. Čia paruošite viską, nuo užkandžių iki desertų. Naudokite, kada norite – karštą vasarą ar šalčiausią žiemos dieną.

Gurmaniškas vakarėlis ant sniego

Trys stebuklingos kepsninės receptai

Garsaus restorano Trakuose „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas, pernai pelnęs geriausio Lietuvos virėjo vardą, savo darbo neįsivaizduoja be kepsninės „Big Green Egg“.
Turi ją ir dažnai gamina namuose.

„Aš ją naudoju viskam – „Big Green Egg“ man atstoja ir konvekcinę krosnį, ir rūkyklą, ir picų kepimo krosnį, ir įprastą viryklę, – vieną savo darbo paslapčių atskleidžia garsus virtuvės šefas. – Joje galima pagaminti viską – ir mėsą iškepti, ir picą, ir kiaušinį išvirti, ir žuvį išrūkyti. Tarkim, picai kepti naudojami papildomi priedai – kepimo akmenys. Padažams gaminti – specialūs ketaus puodai. Man patinka, kad šioje kepsninėje, kūrenamoje medžio anglimis, galima temperatūrą reguliuoti nuo 70 iki 350 laipsnių, kas tikrai labai patogu“.

Starkio filė su lapiniais kopūstais ir voveraitėmis

Reikės:

100 g starkio filė, 0,1 g druskos.
Garnyrui: 70 g kopūsto, 30 g šalotinių svogūnų, 50 g voveraičių, 2 g drukos, 1 g pipirų, 20 g mažų morkų. Padažui: 30 g vytintų pomidorų, 20 g kaparėlių, 20 g petražolių, 50 g aliejaus, 10 g žaliųjų žirnelių, 10 g sojos, 2 g druskos.

Kaip gaminti:

Starkio filė kepama ant “Big Green Egg” kedro lentelės 160 laipsnių temperatūroje apie 7 min. Kopūstai su voveraitėmis nuplaunami, smulkiai supjaustomi, dedama prieskonių ir kepama „Big Green Egg“ Wok keptuvėje 160 laipsnių temperatūroje, kol iškeps. Padažui visi produktai susmulkinami ir sumaišomi.

Kepta antis su topinambais ir apelsinais

Reikės:

Maždaug 2, 200 kg anties, 10 g druskos, 30 g česnako, 10 g sausos paprikos, 15 g apelsinų prieskonių, 1 g pipirų, 300 g apelsinų, 100 g salierų stiebų. Garnyrui: 70 g topinambų, 50 g kreivabūdžių, 2 g druskos, 1 g pipirų. Padažui: 30 g jautienos sultinio, 20 g spanguolių džemo.

Kaip gaminti:

Antis marinuojama ir farširuojama apelsinais be žievelės ir pjaustytais saliero stiebais. Marinuojama apie 3-4 val. Kepama ant V-formos grotelių su convEGGtor ( ant netiesiogines kaitros) 2,5 val. 180 laipsnių temperatūroje. Topinambai išverdami, supjaustomi ir kepami kartu su grybais ant grotelių. Iš anksto paruoštas sultinys sumaišomas su džemu ir pašildomas.

Gurmaniškas vakarėlis ant sniego

Obuolių pyragas

Reikės:

8 obuolių, 350 g sviesto, 30 g miltų, 150 g cukraus pudros, 10 g cinamono, 15 g vanilinio cukraus.

Kaip gaminti:

Obuoliai nuvalomi, supjaustomi kubeliais ir apibarstomi cinamonu bei vaniliniu cukrumi. Miltai tešlai persijojami per sietelį ir suminkomi su cukraus pudra bei sviestu. Tešla dedama į formą, uždedami obuoliai, dalis tešlos supjaustoma juostelėmis ir naudojama kaip papuošimas. Kepama ant netiesiogines kaitros (naudojant convEGGtor) 60 min. 160 laipsnių temperatūroje.

Šį ir kitus straipnsius galite skaityti www.elektrolife.lt

Užsakymo nr.: PT_76525281