Gruodžio 5 d. bus minima Tarptautinė savanorių diena. Būtent šią dieną „Šimtmečio dovanų“ projekto dalyviai kviečiami į jiems skirtą padėkos šventę. Pagrindinė renginio žinutė – savanoriai yra Šimtmečio herojai. Savo savanoriškomis veiklomis jie ne tik padovanojo šilumą ir viltį šalia esantiesiems, bet ir prisidėjo prie sąmoningesnės visuomenės ir stipresnės valstybės kūrimo. Tai geriausia Šimtmečio dovana.

Svečiams renginyje bus skiriamas ypatingas dėmesys: savo savanorystės patirtimi dalysis aktorius Giedrius Savickas, koncertuos dainininkė Jurga Šeduikytė, o renginio skoniu rūpinsis „Virtuvės mitų griovėjų“ komanda.

Savanoriai vaišina sriuba

„Kartais dar iki galo nesuvokiame, kad savanorystė yra stiprios pilietinės visuomenės pamatas. Lygiai taip pat kartais net nesusimąstome, kad savanoriavimas, o kartu ir dovana Lietuvai glūdi kiekviename iš mūsų. „Šimtmečio dovanų“ iniciatyva tik padėjo kiekvienam paskaičiuoti, kiek laiko iš tiesų skiriame šaliai. Juk savanoriškas daugiabučio aplinkos sutvarkymas, knygų dovanojimas bibliotekai ar paprasčiausias dalijimasis savo žiniomis su kitais ir yra savanorystė. Tokių iniciatyvų kaip „Šimtmečio dovana“ reikia kuo daugiau. Juk tokiu būdu atkreipiame ir skiriame dėmesio patiems savanoriams, kurie savo dėmesį kitiems skiria kiekvieną dieną“, – teigia Šimtmečio dovanas rinkti padėjusios Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas Antanas Mikalauskas.

Jaunasis mokytojas dalijasi anglų kalbos žiniomis

Projektą įgyvendina Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriatas kartu su Lietuvos jaunimo organizacijų taryba. Prie iniciatyvos prisijungęs tarptautinius lietuvių profesionalus vienijantis tinklas „Global Lithuanian Leaders“ kviečia užsienyje gyvenančius lietuvius skirti laiko savanorystės veikloms jų gyvenamose šalyse ir gerais darbais skleisti žinią apie Lietuvą. Iniciatyvą globoja Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Sužinoti apie padovanotas Šimtmečio dovanas ir registruoti savąsias galite interneto svetainėje www.lietuva.lt.

Užsakymo nr.: PT_76519027