Sigutis Jačėnas prisimena, kaip prieš porą dešimtmečių visa Lietuva netvėrė smalsumu norėdama sužinoti, kas tapo pirmuoju „Teleloto“ Aukso puodo laimėtoju. „Paaiškėjo, kad laimingasis žmogus yra kavinės savininkas iš Klaipėdos. Atsiimti laimėjimo į LNK televizijos studiją vyras atvažiavo nusisamdęs automatais ginkluotą apsaugą, nes šventai tikėjo, kad šešiaženklė pinigų suma bus įteikta grynųjų kupiūromis filmavimo metu“, – pasakoja pirmasis „Teleloto“ žaidimo vedėjas S. Jačėnas.

Per savo darbo metus televizijos eteryje žaidimo vedėjui teko daugybę kartų sušukti: „Skambutis!“. „Kiekvieną kartą nuoširdžiai džiaugiausi, kad kažkas akimirksniu fantastiškai praturtėjo!“, – teigia S. Jačėnas.

Apie pirmąjį laimėtą „Teleloto“ milijoną S. Jačėnas džiaugsmingai paskelbė lygiai prieš 20 metų. Aukso puode tuomet buvo susikaupęs 1 milijonas 471 tūkstantis 393 litai. Įspūdingas prizas atiteko šeimai iš Kuršėnų.

Taip pat 1997 metais 1,7 milijono litų buvo laimėta Kaune, 1,3 milijono litų – Kaišiadoryse, 1,07 milijono litų – Marijampolėje. Dar po metų Aukso puodai, viršijantys vieną milijoną litų, keliavo žaidėjams į Uteną, Šakius, Kauną, Jonavą ir Naująją Akmenę.

Per visą „Teleloto“ istoriją labiausiai milijonierių gretos pagausėjo Vilniuje – vien iki euro įvedimo sostinėje 14 kartų buvo laimėta milijono litų arba didesnės vertės piniginis prizas. Per tą patį laikotarpį kauniečiai „Teleloto“ laimėjo devynis, panevėžiečiai – penkis, o Klaipėdoje pirkti loterijos bilietai milijoną litų atnešė tris kartus.

Vieni milijonų siekia kryptingai, kitus sėkmė suranda pati

Iki euro įvedimo Lietuvoje į „Teleloto“ milijonierių sąrašą pateko 63 žaidėjai.

Lietuvai tapus euro zonos nare „Teleloto“ Aukso puodas pildomas nebe litais, o eurais.

Būtent vieną eurą kainuojantis bilietas, pirktas Šiauliuose, prekybos centre „Akropolis“ esančiame „Perlas plius“ terminale, 2016 metų birželį laimėjo didžiausią pinigų sumą per visą „Teleloto“ istoriją – 875 tūkst. 145 eurus.

Į Vilnių prizo atsiimti atvykusi šiaulietė atskleidė, kad lemtingąjį Joninių vakarą įsiklausė į mandagų pardavėjos pasiūlymą ir paėmė bilietą, nors viduje nekirbėjo jokia nuojauta.

Sužinojusi apie laimėjimą moteris labai apsidžiaugė, tačiau stengėsi neišsiduoti ir kurį laiką apie sėkmę niekam neprasitarė. Galiausiai paslaptį senjora atskleidė sūnui, su kuriuo greitai suplanavo kelionę į sostinę. Atsiėmusi prizą laimėtoja tikino, kad iš pradžių skirs pinigų savo sveikatai gerinti, o vėliau spręs, kur galėtų saugiai ir patikimai investuoti.

Iki tol didžiausio „Teleloto“ prizo titulas priklausė tūkstantmečio Aukso puodui – specialaus žaidimo metu 2000 metų išvakarėse 3 milijonai 14 tūkstančių 856 litai atiteko vienam vilniečiui. Pasak laimėtojo, jis su visa šeima ryžtingai siekė įspūdingo prizo – artėjant šventiniam žaidimui įsigijo net septyniolika bilietų.

Milijonieriais tapę vilniečiai sakė, kad investuos į nuosavo verslo plėtrą, pirks naują automobilį, pasistatys namą ir pasirūpins, kad vaikai įgytų gerą išsilavinimą.

Laimingus skaičius išvydo sapne

Nors kol kas „Teleloto“ Aukso puodas dar nė sykio neperkopė 1 milijono eurų ribos, tačiau žaidėjams Lietuvoje galimybių laimėti kvapą gniaužiančias sumas atveria kitos „Olifėjos“ organizuojamos loterijos – tarptautiniu mastu vykstantys „Vikinglotto“ ir „Eurojackpot“ žaidimai.

„Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas prisimena, kad vos tik Lietuva prisijungė prie „Vikinglotto“ žaidimo prieš 6 metus, laimė nusišypsojo Panevėžio rajono gyventojams – 2011 metais ūkininkų šeima laimėjo daugiau negu 5,5 milijono litų.

Atsiimdama prizą moteris tikino, kad laimingus skaičius ji susapnavo ir pabudusi naktį užsirašė ant popieriaus lapo. Kitą dieną parduotuvėje ji užpildė žaidimo kortelę ir ėmė laukti „Vikinglotto“ žaidimo. Sapne regėti skaičiai buvo laimingi.

Po laimėjimo moteris su vyru sukvietė šeimą ir pranešė, kad pinigus padalins vaikams ir anūkams, sau pasilikdami vieną tokią pat dalį. Laimėtojai tvirtino, kad užsiimant žemės ūkio veikla galimybių sėkmingai investuoti yra labai daug.

Prireikė asmeninio finansų valdymo specialisto konsultacijos

Kad mintyse susiformavę vaizdiniai padeda laimėti, įsitikinęs ir didžiausią prizą Lietuvos loterijų istorijoje laimėjęs vyras iš Kauno. 2015 metų vasarą „Eurojackpot“ prizas lietuvio sąskaitą papildė 7 mln. 643 tūkst. eurų. Tai didžiausias laimėjimas ir visose Baltijos šalyse. „Eurais ši suma dar nieko, bet, kai paverti litais – neįtikėtinas skaičius“, – „Olifėjos“ būstinėje įspūdžiais dalijosi kaunietis inžinierius. Litais ši suma būtų 26 mln. 389 tūkst. litų.

Jis sakė, kad loterijose žaidžia beveik 30 metų, o kurį laiką prieš lemtingąjį žaidimą naudojo vizualizacijos metodą – mintyse kūrė vaizdinius su skaičiais. Savo sėkmę „Eurojackpot“ laimėtojas siejo būtent su šia praktika, kurią ėmė taikyti perskaitęs vieną knygą. Anksčiau vyras bandė žaisti naudodamas savo sukurtas sistemas, tačiau jam tai nepasiteisino.

Užtat 7 mln. 643 tūkst. eurų atnešė bilietas, kuris parduotuvėje prie kasos buvo likęs vienas – paskutinis.

Kaunietis pripažino, kad sąskaitoje atsiradus didelei sumai teks pasikonsultuoti su finansų specialistu, kaip elgtis su pinigais. Skaityti mėgstantis žmogus juokavo, kad dabar galėtų nusipirkti visą knygyną, o surimtėjęs pripažino, kad dalį pinigų skirs dviem savo vaikams ir giminėms.

Didelis prizas patikrina vertybes ir nuostatas

Dauguma milijoną ar didesnes sumas laimėjusių asmenų pripažįsta, kad sužinojus apie laimėjimą užplūsta stiprios emocijos. Jie tiksliai prisimena, kada ir kaip pirko bilietą. Pasakoja apie pranašiškus sapnus ir nuojautas. O kartais loterijos organizatoriai išgirsta filmo scenarijaus vertų istorijų.

Viena tokių prieš 10 metų nutiko vilniečiui Jonui Romeikai. „Teleloto“ loterijoje dalyvauti mėgstantis verslininkas pamatė, kad bilietą suplėšė jo mažas vaikas. Surinkęs skiautes vyras patikrino bilietą ir apstulbo – šeima per akimirką tapo milijonieriais.„Svarbiausia, kad nebuvo suplėšytas bilieto brūkšninis kodas, todėl ekspertizės neprireikė“, – džiaugėsi prizą „Olifėjos“ būstinėje atsiėmęs J. Romeika.

Laimėtas milijonas padėjo šeimai pabaigti statyti bei įsirengti namus, ir grąžinti paskolą. Vilnietis tikino, kad gyvenime svarbiausia turėti gerą darbą, kuris leistų išlaikyti šeimą ir užtikrintų kokybišką poilsį. Asmenine patirtimi televizijos laidoje nusprendęs pasidalinti J. Romeika teigė, kad savo sąskaitoje išvydus didelę sumą svarbiausia nesureikšminti pinigų, išlaikyti tvirtas nuostatas ir atsispirti pagundoms bei netikriems draugams.

Aukso puodo neatsiėmė tik vienas

„Olifėjos“ generalinis direktorius Antanas Muraška džiaugiasi, kad dauguma milijonieriais tapusių „Teleloto“ žaidėjų per nustatytą terminą suspėja užregistruoti laimėjimą ir lengvai randa kelią į centrinę loterijos būstinę Vilniuje atsiimti prizo – per visą istoriją neatsiliepė tik vienas laimingojo bilieto savininkas, kuriam turėjo atitekti 375 tūkst. 274 eurų prizas.

Neatsiimtą sumą „Olifėja“ pridėjo prie tokio pat dydžio Aukso puodo ir 750 tūkst. eurų išdalino daugiau nei dviem tūkstančiams žaidėjų visoje Lietuvoje per žaidimus lapkričio 12-ąją ir 19-ąją.

Užsakymo nr.: PT_76513873