Moksleivis susidomėjęs anglų kalba ir siekia tapti naujosios kartos mokytoju. Būtent todėl savo žinias jis išbando jau dabar. „Labai noriu tapti mokytoju, todėl pirmąją pamoką vedžiau jau aštuntoje klasėje, pavaduodamas savo anglų kalbos mokytoją. Vėliau suderinus su gimnazijos direktoriumi, dešimtoje klasėje mokiau vyresnius už save – vienuoliktokus bei dvyliktokus. Dabar nusprendžiau, kad reiktų jėgas išbandyti ir su suaugusiais“, – sako moksleivis D. Žukauskas.

Nors moksleivio vedami anglų kalbos kursai Jonavoje startavo lapkričio mėnesį, tačiau suaugusieji jau pastebi, jog taikomos priemonės duoda vaisių. Moksleivis atsakingai ruošiasi šiems užsiėmimas ir pasitelkia įvairias schemas, minčių žemėlapius, žaidimus.

„Savo ateitį sieju su anglų kalba, todėl stengiuosi tobulėti šioje srityje kiekvieną dieną. Šiuo metu rengiu ir planuoju išleisti anglų kalbos pradžiamokslį, pritaikytą suaugusiems žmonėms, kurie nori įvaldyti šią kalbą“, – ateities planais dalinasi moksleivis.

Didžiąją dalį savo laiko skirdamas kitiems, Domantas teigia, jog skirtingoms savo auditorijoms pasirenka ir skirtingas erdves. Kursus bibliotekoje jis nusprendė vesti, nes mano, jog ši erdvė tinkama suaugusiems, yra miesto centre. Mokydamas moksleivius jis renkasi kitas erdves, o šiuo metu skaičiuoja jau 30 savo mokinių: suaugusių bei abiturientų.

„Jeigu mokėsi kitą kalbą, tau atsivers durys į pasaulį. Tu galėsi ne tik pažinti įvairias vietoves, bet ir turėsi didesnes galimybes mokytis, įsidarbinti. Manau, kad šiandien be užsienio kalbos sunku ne vien ką nors pasiekti, bet ir dirbti kasdienius, buitinius darbus“, – sako moksleivis.

Ši iniciatyva, kaip ir dar keli šimtai kitų, buvo užregistruota kaip Šimtmečio dovana. Sužinoti apie kitas Šimtmečio dovanas ir registruoti savąsias galite interneto svetainėje www.lietuva.lt.

Užsakymo nr.: PT_76504881