Loterijas Lietuvoje organizuojanti bendrovė „Olifėja“ per pastaruosius penkerius metus momentinių loterijų žaidėjams išmokėjo laimėjimų už beveik 66 milijonus eurų.

Loterijos prizas įkūnijo svajonę

Bendrovės „Olifėja“ generalinis direktorius Antanas Muraška yra vienas ilgiausią loterijų organizavimo patirtį sukaupusių žmonių Lietuvoje. 25 metus bendrovei vadovaujantis A. Muraška atsimena, kaip į Lietuvą atvežė pirmuosius Kijeve atspausdintus momentinės loterijos „Olimpas“ bilietus. Pagrindinis pirmojo bilietų tiražo prizas buvo automobilis „Opel Kadett“. Vokiškas automobilis tuo metu daugeliui Lietuvos žmonių buvo tarsi svajonė.

Juk iki nepriklausomybės įsigyti automobilį būdavo labai sudėtinga – tekdavo gauti paskyrą iš darbovietės, laukti ilgose eilėse. O momentinė loterija „Olimpas“ suteikė lietuviams galimybę laimėti iškart keturis „Opel Kadett“.

Žinios apie pirmąją momentinę loteriją sklido labai greitai, bilietai tirpo, o A. Muraška įsitikino, kokią didelę įtaką idėjos sėkmei turi vertingas prizas. Todėl ir šiandien „Olifėja“ priziniam fondui suformuoti ir paskirstyti skiria didžiulį dėmesį.

Šiuo metu „Olifėja“ siūlo 17 momentinių loterijų žaidimų. Visų jų prizai yra piniginiai, tačiau „Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas neatmeta galimybės, kad ateityje momentinės loterijos prizu vėl gali tapti automobilis ar kitas vertingas daiktas.

Momentinės loterijos bilietai (vieni pirmųjų)

Laimėjimai pakelia nuotaiką ir įkvepia investuoti į verslą

Momentinių loterijų laimėjimų dydis – labai įvairus: nuo 0,5 euro iki 250 tūkstančių eurų. Kuo brangesnį bilietą perka žaidėjas, tuo didesnę pinigų sumą jis gali susižerti. Pavyzdžiui, už 1 eurą nusipirkęs loterijos „Ruletė“ bilietą jis gali laimėti 5 tūkstančius eurų ir mažesnes sumas, o už 5 eurus įsigijęs ir nutrynęs „Vegas“ bilietą gali pamatyti, kad laimėjo net 75 tūkstančius eurų. Būtent taip šiemet nutiko vienai vilnietei, kuri nusprendė aplankyti Šakiuose gyvenančią mamą ir vietinėje parduotuvėje paėmė du loterijos „Vegas“ bilietus.

„Iš pradžių pagalvojau, kad laimėjau 5 eurus, paskui pamačiau skaičių 75 000 – netikėjau, net negalvojau, kad tokią sumą galima laimėti“, – juokėsi moteris, kuri pinigus „Olifėjos“ biure Vilniuje atsiėmė jau kitą dieną po laimėjimo. „Nežaidžiu labai dažnai, tik kai pajuntu sėkmę ar noriu pasikelti nuotaiką – tada nusiperku bilietą“, – prisipažino laimėtoja ir papasakojo dar porą savo istorijų, kai momentinėje loterijoje laimėjo 100 ir 1000 eurų.

Kitas 75 tūkstančius eurų šiemet laimėjęs asmuo, šaltkalvis iš Plungės, atskleidė, kad sėkmę jam atneša ypatinga vieno euro moneta, kuria jis visada nutrina įsigytus momentinių loterijų bilietus. „Parduotuvėje nusipirkau „Vegas“ momentinį bilietą, grįžęs į namus jį nutryniau ir... Nepatikėjau pamatęs, kad laimėjau 75 tūkstančius eurų“, – tvirtino vyras. Plungiškis su žmona nusprendė, kad laimėtus pinigus investuos į nuosavą verslą.

Lietuviai mėgsta skaičių 7

Rengdama loterijas „Olifėja“ jau penktus metus bendradarbiauja su partnere „Scientific Games“ iš Jungtinės Karalystės. Britų bendrovė yra viena didžiausių momentinių loterijų gamintojų pasaulyje, diktuojanti bilietų gamybos technologijų madas visai Europai. „Scientific Games“ specialistai nuolat konsultuoja lietuvių bendrovę, dalijasi įžvalgomis ir idėjomis.

„Pastebėjome, kad Lietuvoje yra populiarūs bilietai su skaičiumi 7. Todėl momentinė loterija „Sėkmės 7“ lietuviams siūlo net penkių skirtingų kategorijų bilietus, kurių kaina svyruoja nuo 50 centų iki 10 eurų. Įsigijus brangiausią bilietą galima laimėti 250 tūkstančių eurų ir mažesnes sumas“, – pažymi „Olifėjos“ vadovas A. Muraška.

Momentinės loterijos bilietai (vieni pirmųjų)

Anot „Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojo D. Kazlausko, lietuviai niekuo nesiskiria nuo kitų Europos šalių gyventojų, teigiančių, kad momentinės loterijos bilieto trynimas yra pramoga, suteikianti šansą ir savo sąskaitą papildyti.

Momentinės loterijos žmonėms patinka todėl, kad jie gali iškart ir lengvai sužinoti, ar laimėjo – čia ir dabar.

„Loterijų mėgėjai visame pasaulyje pripažįsta, kad net ir nedidelis laimėjimas jiems pakelia nuotaiką. „Olifėjos“ loterijose laimėjimų dažnis yra didelis. Be to, su vienu bilietu galima laimėti daug prizų“, – momentinių loterijų populiarumo priežastis įvardija D. Kazlauskas.

Bilietas tampa dovana

Loterijų rengėjai pastebi, kad bilietų pardavimai išauga švenčių laikotarpiu. „Loterijų žaidimai žmonėms siejasi su netikėtumu, staigmena, sėkmės šypsniu. Todėl bilietas dažnai tampa dovana įvairių švenčių proga. Pastebime, kad dėl to šventiniu laikotarpiu loterijos bilietų pardavimai šokteli į viršų“, – sako D. Kazlauskas. Prieš Kalėdas „Olifėja“ išleidžia net specialią sezoninę loteriją „Linksmų švenčių“, kurioje galima laimėti nuo 2 iki 25 tūkst. eurų. Žmonės juos mėgsta dovanoti kaip šventinį atvirlaiškį.

O kad bilietas iš tiesų gali nuspalvinti šeimos šventę, liudija smagi šiemet susituokusių Katažinos ir Mareko istorija.

Pora iš Šalčininkų prieš vestuves paskelbė netradicinį sprendimą – paprašė savo svečių vietoj gėlių dovanoti loterijos bilietų. Praūžus šventei jaunavedžiai ramiai išpakavo dovanas, tikrino bilietus ir staiga net aiktelėjo iš nuostabos – nutrynę momentinės loterijos bilietą „Briliantinis 7”, suprato, kad laimėjo 20 tūkstančių eurų. Laiminga pora tikino, jog šis laimėjimas tapo didžiausia vestuvių staigmena.

„Olifėjos“ atstovai pastebi, kad net ir papildę sąskaitas įspūdingomis sumomis dauguma laimėtojų ir toliau perka bilietus, nes momentinę loteriją jie laiko malonia pramoga, galinčia praskaidrinti dieną.

Užsakymo nr.: PT_76488215