Lietuvai ir pasauliui atviras verslas

Vis daugiau Lietuvos gamintojų pradeda vertinti dalyvavimo tarptautinėse mugėse ir parodose svarbą. Įmonių vadovai bei specialistai čia vyksta atrasti naujų rinkų, eksporto šalių, o svarbiausia, išžvalgyti pasaulines tendencijas – kas šiuo metu pasaulyje yra paklausiausia, skaniausia ir geriausia. Vien šiais metais „Kėdainių konservų fabrikas“ dalyvavo trijose tarptautinėse parodose: „PLMA-2017“ Amsterdame, „Anuga-2017“ Vokietijoje ir dabar – „FHC-China“ Šanhajuje, Kinijoje. 2018 metais planuojama, jog įmonė dalyvaus net keturiose parodose – „GULFOOD-2018“ Dubajuje, „FOODEX JAPAN -2018“, Tokijuje, „PLMA-2018“ Amsterdame, „SIAL Paris -2018“ Prancūzijoje. „Visas gautas žinias pritaikome „Kėdainių konservų fabrike“ ir tai viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl savo pirkėjams nuolat galime pasiūlyti pačių įvairiausių skonių bei neįprasčiausių produktų. Specializuotos parodos labai patogios ne tik dalyviams, bet ir parodų lankytojams. Vienoje vietoje ir vienu laiku klientai gali susipažinti su daugeliu rinkoje veikiančių įmonių pasiūlymais, palyginti siūlomas prekes, įvertinti savo padėtį rinkoje, susipažinti su konkurentų pažanga, tirti ir analizuoti rinką“ – sako „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis. Kinijoje, Šanhajuje, jis praleido tris labai įtemptas, tačiau ir itin naudingas dienas, - užmegzta kone dvi dešimtys kontaktų, išsigryninti Kinijos rinkos poreikiai. Kinai, beje, labiausiai susižavėjo saldžiaisiais fabriko gaminiais, o ypač - aviečių uogiene su goji uogomis, jiems įspūdį paliko ir aviečių skonis, spalva bei paties gaminio konsistencija. Taip pat parodos metu buvo pristatytas ir „Kėdainių konservų fabriko“, bendradarbiaujant su Kauno technologijos universitetu, studentų iš Indijos ir Baltarusijos tendemo sukurtas, Lietuvos rinkoje analogų neturintis, produktas – įvairių uogų uogienė.

Lietuviški ledai pelnė pripažinimą Kinijoje

Visas tris dienas, kol vyko paroda, „Kėdainių konservų fabriko“ ir „DADU“ ledus gaminančios įmonės „Vikeda“ stendas visuomet buvo dėmesio centre - kinus domino ne tik saldžios uogienės, bet ir lietuviški natūralūs iš pieno gaminami ledai. Šanhajuje viešėjęs „Vikeda“ generalinis direktorius Algirdas Gauronskis prieš kelionę sako turėjęs išspręsti nemažai su logistika susijusių klausimų – nugabenti į Kiniją ledus, kurie būtinai turi būti transportuojami 25 laipsnių šaltyje – ne toks jau ir lengvas iššūkis, juolab, kad kinams buvo pristatytas visas „DADU“ ledų asortimentas. „Skaniausias jiems buvo mūsų vanilinis plombyras, tačiau ne ką mažiau dėmesio susilaukė ir mūsų naujiena – juodi ledai su vyšnių įdaru. Vertinant tai, kad jų vietinė pieno pramonė nėra itin gerai išsivysčiusi, jiems mūsų gaminiai iš natūralaus ir kokybiško pieno paliko didelį įspūdį ir net neabejoju, jog prie tų dviejų dešimčių šalių, į kurias šiuo metu eksportuojame savo „DADU“ ledus, prisidės ir Kinija“ – pasakoja „Vikeda“ generalinis direktorius Algirdas Gauronskis.

Lietuviai Kinijoje - vis dar egzotika

„Kėdainių konservų fabriko“ ir „Vikeda“ vadovai pripažino, jog trys dienos Šanhajuje buvo sunkus, tačiau neprailgęs darbas. Pačios šalies jiems pamatyti neteko, nes nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro jie su komanda laiką leido parodoje, tačiau su kinais ir bent dalele jų kultūros jiedu susipažino. Stebino tai, jog kinai, priešingai nei japonai, nėra „žodžio“ žmonės - čia net ir pasirašius griežtas sutartis, gali tikėtis įvairių netikėtumų.

„FHC China“ parodos metu į ją galėjo pakliūti visi norintys, mokamų bilietų nebuvo, tik tereikėjo iš anksto užsiregistruoti, tad lietuviai bendravo su labai įvairiais žmonėmis - solidžiais verslininkais, šeimomis ar studentais. „Labai dažnas jų prašydavo kartu nusifotografuoti, mes jiems buvome tikra egzotika“ – šypsosi A. Gauronskis. „Buvo iš tiesų juokinga, kai vienas kinas pareiškė pirksiantis konteinerį majonezo, tačiau mes turime su juo nusifotografuoti. Nusifotografavome, žinoma, ir net nenustebome, kai jis taip ir dingo to konteinerio neįsigijęs“ – smagiais atsiminimais dalijasi ir S. Nevidomskis.

Abu koncernui „Vikonda“ priklausančių įmonių vadovai šią kelionę vertina itin palankiai bei planuoja intensyvią eksporto plėtrą bei investicijas ir ateinančiais metais.

Užsakymo nr.: PT_76481503