Vilniečių nekantriai laukiamas projektas #Tower finišo tiesiąją pasieks jau kitų metų pradžioje. Iš naujo atgimusiame dangoraižyje bus įrengti prabangūs butai, taip pat verslo centras.

S. Kulviečio teigimu, naujasis projektas išsiskiria savo vizija ir kokybe, todėl nerimauti, kad #Tower griaučiais išlieka buvęs pastatas-vaiduoklis, nėra ko. Bendraudamas su DELFI vadovas išsklaidė populiariausius apie projektą girdimus mitus.

Vanduo grėsmės nekelia

Pasak „Irec Baltic“ vadovo S. Kulviečio, dažniausiai paties girdimas klausimas apie #Tower sietinas su jo betono konstrukcijomis. Ne paslaptis, kad iki šiol šis Vilniaus centre esantis pastatas ilgus metus stovėjo tuščias, todėl nuolat kėlė diskusijas viešojoje erdvėje: nejau likimo valiai paliktą pastatą kadaise išties sėmė vanduo?

„Šis pastatas yra atviras, tad natūralu, kad pirmojo aukšto automobilių stovėjimo aikštelėje po smarkios liūties atsirasdavo vandens, tačiau neilgai trukus jis pasišalindavo“, – sako S. Kulvietis.

Vadovas patvirtina, kad pamatų pagrindų lygyje esantis vanduo statybos metu pašalinamas, pamatai izoliuojami nuo išorinės drėgmės, o jei reikia, ir iš vidinės pusės. Vėliau vanduo grįžta į normalias altitudes.

„Be to, vanduo statinio betoninėms konstrukcijoms, kaip ir tiltų atramų betoninėms konstrukcijoms, nekenkia“, – sako S. Kulvietis.

Būklę įvertino ekspertai

Be abejonės, projektą vystanti bendrovė iš anksto įsitikino, kad pastato konstrukcijos nebuvo pažeistos nei vandens, nei šalčio – pastato būklę įvertino ekspertai, paliudiję, kad jį galima eksploatuoti kaip gyvenamąjį.

„Prieš įsigyjant #Tower, pastato konstrukcijų būklę įvertino ir ekspertines išvadas pateikė Jurgis Ražaitis, UAB „Įrąža“ vadovas. Po įsigijimo pastatas su p. Jurgiu Ražaičiu buvo dar kartą apžiūrėtas. Aptarėme visas ekspertizės akte pateiktas rekomendacijas bei nuorodas, ką reikia atlikti, prieš tęsiant pastato statybas. Tik viską įvykdę perėjome prie kitų statybos darbų“, – sako S. Kulvietis.

Griauti neverta

S. Kulviečio teigimu, svarstymai, neva vystant #Tower seną pastatą-vaiduoklį būtų buvę paprasčiau nugriauti ir statybas pradėti iš naujo, taip pat neturi pagrindo.

„Pastato koncepcija išliko ta pati: numatytas 29 aukštų bokštas su stiklo fasadais, įvairių dydžių butai bei verslui skirtos patalpos. Visgi, nuo projektavimo darbų iki statybų pradžios praėjo nemažai laiko, tad natūralu, kad inžinerinę dalį ir įvairius technologinius sprendimus teko keisti“, – sako vadovas.

Pirmieji būtų #Tower pastate pardavimai jau prasidėjo. „Susidomėjimas šiuo projektu prasidėjo kartu su pastato įsigijimu – netrūko skambučių ir užklausų apie #Tower. Potencialių pirkėjų eilė kasdien pildosi, susidomėjimas išties didelis. Jau turime ir rezervuotų butų“, – sako S. Kulvietis.

Stebina prabanga ir inovacijomis

Anksčiau S. Kulvietis DELFI pasakojo, jog naudingasis viso projekto plotas siekia per 32 tūkst. kvadratinių metrų. Pastate suprojektuoti nuo 37 iki 600 kvadratinių metrų dydžių butai, apartamentai su terasomis ar dviaukščiai apartamentai. Viso dangoraižyje bus įrengta apie 180 apartamentų. Pastate įsikurs atskiras 5000 kvadratinių metrų verslo centras.

#Tower bus įrengta 220-ies vietų automobilių aikštelė su elektromobilių įkrovimo stotelėmis ir dviračių saugykla su dušais bei persirengimo kambariais. Įdomu, jog vietoj aukščiausio automobilių stovėjimo aikštelės aukšto įrengtas sodas, kuris bus skirtas gyventojams, o kiemu galės naudotis ir senosios pastato dalies gyventojai.

Ne paslaptis, kad S. Kulviečio valdoma „Irec Baltic“ pernai įsigijo daugiabutį iš „Seb“ banko nekilnojamo turto bendrovės „Litectus“. Banko įmonė jį perėmė iš bankrutavusios įmonės „Vyrokas“, kuri projektą „Arfa“ pradėjo dar 2005-aisiais, tačiau 2012-aisiais įmonei iškelta bankroto byla. Projektą perėmusi „Irec Baltic“ „Arfą“ perkrikštijo į #Tower.

„Daug paprasčiau būtų buvę įsigyti tuščią sklypą ir iškelti naują pastatą, bet lengvas kelias ne visada įdomus ir teisingas. Nupirkti #Tower buvo didelis iššūkis“, – anksčiau sakė S. Kulvietis ir pridūrė, kad kai kurie į šį projektą pretendavę vystytojai norėjo pastatą išskaidyti mažais butais ir greitai išparduoti.

Užsakymo nr.: PT_76468291