– Kas jums yra kvapas?

– Dar viena kalba, kurią mokėdamas gali susiorientuoti erdvėje ir gauti įdomios informacijos ne tik apie aplinką, bet ir apie kitus žmones. Kadangi vykstant evoliucijai kvapą mes palikome nuošalyje, labiau remiamės vaizdo ir garso medžiaga, labai retas moka šifruoti šią informaciją. Kvapas, be abejo, man labai svarbi žinutė. Ne tik apie žmones, bet ir patalpas, nuotaikas, erdves – viską.

– Ką pirmiausia užuodžiate pabudęs namuose?

– Pabudus smegenys dar būna apsnūdusios. Ryškiausiai kvapus jos identifikuoja dešimtą valandą ryto ir penktą po pietų.

– Ar rytais sunkiai keliatės?

– Aš linkęs anksti išvis nesikelti. Manau, tai kažkoks vyturių sąmokslas prieš pelėdas, nes XXI amžiuje visi galėtų išsimiegoti ir tik tada pulti prie reikalų. Bet ne, kažkodėl tamsoje pašoka ir važiuoja į darbus. Kadangi man gyvenimas leidžia kitaip susidėlioti laiką, kuo labai džiaugiuosi, miegu kiek įmanoma ilgiau, pabudęs vartausi lovoje ir kaupiuosi dienai. Nes esu pelėda ir rytais aš neegzistuoju.

Aistis Mickevičius

– Ar daug šiuolaikinių technologijų naudojate kasdieniame gyvenime?

– Išmanusis telefonas ir kompiuteris nuo kasdienybės tiesiog nebeatsiejami. Jie nepakeičiami dirbant, atsakant į laiškus, duodant interviu, fotografuojant, stengiantis būti pasiekiamam bet kurioje pasaulio vietoje. Nuoširdžiai gerbiu žmones, tuos dalykus išradusius.

– Kodėl taip per aplinkui ėjote link savo pašaukimo – kvapų kūrimo?

– Nuo vaikystės intuityviai atkreipdavau dėmesį į kvapus, juos fiksuodavau, išskirdavau. Tad kai tik atsirado galimybių, pamažu prie jų ir priartėjau. Niekada nevėlu rasti savo pašaukimą.

– Kuo kvepia vienas sėkmingiausių pastarųjų metų jūsų kuriamų personažų Orestas Vaigauskas?

– Šis žmogus kvepinasi tuo, ką kažkada parsiveždavo iš gastrolių po sovietinio bloko šalis, – nuo tada pamėgo užsieninius odekolonus. Kadangi jis Liūtas, jam tinka senoviniai mačistinio tipo kvepalai ir odekolonai, vadinamieji šiprai (kvapus mišinys iš muskuso, ambros, kumarinų bei įvairių aromatinių aliejų).

– O kokios jūsų paties mėgstamiausios kvepalų natos?

– Kaip parfumerijos mylėtojas, dievinu pačiulio ir ambros kombinaciją, figą, rabarbarą ir tamsiąją slyvą.

„Lexi Book CS100-00“ – 64,99 eur kainuojantis žadintuvas, prikeliantis ne tik garsu, bet ir jūsų pačių pasirinktais kvapais. Jį įsileidus į savo namus ankstyvi rytai taps malonesni ir puikiai nuteiks naujai dienai. Viduje esančios kvapų kapsulės pakanka maždaug vienam mėnesiui.

Naujas mielas naktinio staliuko draugas gali tapti jūsų, vien parašius į „Elektromarkt„Facebook“ paskyrą žodį NORIU. Bandykite laimėti iki gruodžio 20 dienos. Daugiau informacijos apie konkurso sąlygas elektromarkt.lt

Užsakymo nr.: PT_76447247