„Suteikiame būtent tokių žinių, kurių reikia mūsų įmonėje dirbantiems specialistams. Kiekvienoje įmonėje šie poreikiai skiriasi. Pagal specifines programas darbuotojus mokome nuo pusės iki 2 metų, priklausomai nuo kiekvieno gabumų. Kursai visiškai nepanašūs į sėdėjimą paskaitose – paprastai inžinieriams, šaltkalviams ar konstruktoriams yra skiriamas atskiras mokytojas su individualia programa. Mokymų pagrindą sudaro praktinės užduotys, o trumpa teorinė dalis apima darbo saugos, brėžinių skaitymo mokymus“, – dėsto V. Liesionis.

Astros generalinis direktorius Vaidas Liesionis

Paklausūs naujos kartos specialistai

Mokslų daktaro laipsnį turintis įmonės vadovas sako, kad šiais laikais darbuotojui vien profesinių žinių neužtenka. Būtinas kalbų mokėjimas, vadybiniai gebėjimai ir puikūs komunikaciniai įgūdžiai: „Tokie specialistai yra itin paklausūs rinkoje, tad natūralu, jog jaučiamas jų stygius. Siekdamos komandoje turėti kvalifikuotų darbuotojų, Lietuvos bendrovės dažniausiai renkasi individualų darbuotojų apmokymą arba pervilioja juos iš kitų įmonių. Deja, pastarasis pasirinkimas vėliau sukelia keblumų dėl darbuotojo lojalumo“.

Kaip vieną iš priemonių, padedančių ugdyti savo darbuotojus, „Astros“ direktorius įvardija Ūkio ministerijos administruojamą Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“. Šia priemone pasinaudojusios įmonės gali gauti finansavimą praktiniams darbuotojų mokymams, kurių metu būtų įgyjama nauja arba patobulinama turima kvalifikacija. Anot įmonės direktoriaus, finansavimo paraiškos ruošimas buvo labai aiškus, lengvai įveikiamas.

Vidinius mokymus įmonė rengia jau seniai, o gavę investicijų iš ES fondų tikina peržiūrėję savo ugdymo programas, jas atnaujinę ir kai kurias sujungę. Tiesa, norint pasiekti maksimalią naudą svarbu paaiškinti darbuotojams ko iš jų tikimasi: „Anksčiau specialistai į tokias iniciatyvas kaip mokymai žiūrėdavo skeptiškai, kaip į formalumą, o dabar žinodami, kad bus vėliau egzaminuojami iš išorės, įgijo motyvacijos, pasidarė drausmingesni“, – priemonės naudą dėsto pašnekovas.

Astra kolektyvas

Kviečia pasinaudoti galimybe verslui

Pagal ES priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ finansuojami praktiniai mokymai darbuotojams pameistrystės forma kvalifikacijai įgyti bei mokymai darbo vietoje kvalifikacijai tobulinti. Paraiškas gali teikti tiek privatūs juridiniai asmenys, tiek valstybės arba savivaldybės įmonės. Labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms finansuojama 80 proc., didelėms – 70 proc. išlaidų mokymams. Maksimali finansavimo suma gali būti iki 360 tūkst. eurų projektui ir iki 1500 eurų vienam darbuotojui. Kvietimas įmonėms teikti paraiškas galioja iki 2017 m. lapkričio 22 d.

Daugiau informacijos apie priemonę „Pameistrystė ir kvalifikacijos tobulinimas darbo vietoje“ galima rasti Ūkio ministerijos arba ES investicijų svetainėse.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.


Užsakymo nr.: PT_76398695