„Druskininkų Auros“ pastatas išsiskiria savo neoklasikine architektūra, o daugumos butų langai atsiveria į erdvų parką ir Druskonio ežerą su žymiuoju fontanu. Tokiame kontekste nelengva įsivaizduoti kaip turi atrodyti interjeras kurortiniame mieste. Nekilnojamojo turto bendrovės „Re&Solution“ gyvenamojo NT grupės vadovo Dariaus Ringaičio teigimu, ypatinga vieta reikalauja ir ypatingų interjero sprendimų.

„Druskininkų Aura“ yra išskirtinis projektas skirtas jaukiam gyvenimui. Tai reiškia, kad daugeliui naujakurių šis būstas nėra vienintelis, mat pirkėjai renkasi šiuos butus kaip poilsio apartamentus. Suprasdami tai, jiems padovanojome intriguojančią nuolaidą ir patyrusių interjero dizainerių paslaugas jaukaus būsto įsirengimui“, - apie vienintelį tokį rinkoje pasiūlymą pasakoja jis. „Druskininkų Auros“ naujakuriai kartu su buto raktais gavo interjero dizaino studijų „Redeco“ arba „Noarchitects“ interjero dizaino projektus.

Interjere – miesto istorija ir atmosfera

„Druskininkų Aura“ butai yra vienoje gražiausių kurorto vietų. Kelių minučių spinduliu veikia SPA centrai ir mineralinio vandens gydyklos. Šalia eina pėsčiųjų ir dviračių taikai, kuriais galima pasiekti ošiančius parkus, Nemuną ir Druskonio ežerą. Žmonės čia butus renkasi dėl ramybės ir sveikatingumo oazės, nesibaigiančio aktyvaus sezono ir mažo atstumo nuo didžiųjų miestų. Akivaizdu, kad visa ši neeilinė miesto dvasia turėtų atsispindėti ir buto interjere. Kaip pabrėžia architektų studijos „Noarchitects“ vadovaujantis partneris Markas Grinevičius, Druskininkai įdomūs ne tik kaip miestas supamas gamtos ir sveikatingumo.

„Druskininkai ypatingas miestas - jame persipina unikalios gamtos, carinės Rusijos kurorto istorija ir medinių vilų atspindžiai. Tikriausiai to ir siektumėme kurdami buto „Druskininkų Auroje“ interjerą: kiek eklektiško, bet vieningo įvaizdžio, įsiklausydami į gyventojų įpročius“, – sako jis.

M. Grinevičius juokauja, kad šiame bute nebus naudojamos tokios klišės kaip „minimalizmas“ ar „skandinaviškas interjeras“. Visas šias tendencijas, pasak jo, čia galima pakeisti pušyno vertikalėmis ir bizantiškomis cerkvių stogų interpretacijomis.

Tuo tarpu dizaino studijos „Redeco“ interjero dizainerė Vismantė Tubelytė pastebi, kad buto interjeras gali būti užkoduotas projekto pavadinime.

„Juk projekto pavadinimas diktuoja kurti gerą aurą. Ji bus rami ir tuo pačiu alsuojanti gyvybingumu, lengvumu ir subtilios elegancijos nuotaika. Kursiu medžiagų, jų paviršių ir spalvų vientisą harmoniją, kad žmogui čia būtų gera gyventi, grįžti ir pailsėti“, – atskleidžia ji.

Pasak dizainerės, Druskininkų miesto dvasią bute galima perteikti šio krašto dailininkų darbais ar paveikslais, kuriuose vaizduojamas kurortas.

Poilsis ir gyvenimas panašu, bet ne tapatu

Ekspertai sutinka, kad gyvenamasis būstas ir butas poilsiui atlieka tą pačią namų funkciją, tačiau gali skirtis jų estetika ir funkcionalumas. V. Tubelytė sako, kad yra labai plona riba tarp gyvenamojo buto ir būsto poilsiui. Pasak jos, nuolatiniam būstui daugiau dėmesio reikia skirti daiktų laikymo vietoms, o poilsiui reikia numatyti vietas tik būtiniems daiktams.

„Viskas priklauso nuo gyvenimo būdo ir gyventojų vizijos. Vieniems valgomojo zona su 8 kėdėmis yra privalumas, kitiems pakanka poros pusbario kėdžių. Lygiai taip pat ir su maisto ruoša, vieniems virtuvės gali ir nebūti, nes į namus užsuka tik pernakvoti, o kiti turi tradicijas maisto kultūrai“, – apie skirtumus kalba dizainerė.

Su tuo sutinka M. Grinevičius ir pabrėžia, kad būstas skirtas poilsiui turėtų būti išraiškingas ir kviečiantis ilsėtis.

„Poilsiui skirtas būstas gali turėti papildomus komforto elementus, erdves susijusias su savininkų pomėgiais. Tai skaitymui skirtos erdvės arba funkcionalios erdvės sporto inventoriui. Pavyzdžiui, sportuojantiems žmonėms galėtų atsirasti daugiau sporto drabužių pasidėjimo vietos, dažniau valgantiems mieste čia nėra tiek svarbi virtuvė, o poilsio metu mėgstantiems gaminti galbūt kaip tik reikalinga erdvi ir išraiškinga virtuvė“, – atskleidžia jis.

Užsakymo nr.: PT_76284789