Vienas iš projektų, kuriuos ši organizacija įgyvendina, yra „Savanorystė – verslui“. Šiuo projektu siekiama sutvirtinti bičiulystę bei užmegzti naujus ryšius tarp ne pelno siekiančių organizacijų ir verslo. Organizacijos vadovė Justina Babušytė pasakoja: „Dažnai verslo įmonės kreipiasi su keisčiausiais pageidavimais. Pavyzdžiui, viduryje žiemos užsinori sodinti medžius vaikų namų teritorijoje“. Tokių istorijų paskatinta organizacija imasi padėti verslo įmonėms suprasti, ko reikia ne pelno siekiančioms organizacijoms, ieškančioms pozityvaus dialogo su verslu.

Į programą „Savanorystė – verslui“ kreipiamasi dėl skirtingų priežasčių. Dažniausiai savanoriauti pasiryžta verslo įmonių vadovai, kurie nori savo pavyzdžiu įkvėpti darbuotojus prisidėti prie pozityvių pokyčių mūsų visuomenėje. Daugiausiai šia veikla susidomi jau atsakingais laikomi verslai, taip pat naujos bendrovės, kurioms aktualu nuo pirmų žingsnių formuoti atsakingą vidinę darbo kultūrą.

Socialinis veiksmas

„Savanorystė – verslui“ siekia naikinti stereotipus, kuriančius ribas tarp žmonių ir abejingumo aplinkai jausmą. Viena darbuotoja savanorė pasakoja, kad benamių valgykloje bijojusi padėti maistą ant stalo, prie kurio sėdėjo benamiai vyrai. Vis dėlto prie jų prisėdusi, ji buvo sujaudinta – vyrai pasirodė esą stebėtinai malonūs, mandagūs ir draugiški. Po tokio patyrimo tampi atviresnis aplinkai, pasikeičia požiūris į žmogų.

Savanorystė moko pastebėti, suprasti ir dalytis. Ir kartais visiškai nesvarbu, kiek daug savęs norisi dovanoti, nes svarbiausia yra nuoširdus nusiteikimas. Todėl pirmasis savanorystės žingsnis prasideda nuo mūsų pačių suvokimo, kad laikas gali tapti didžiausia ir laukiamiausia dovana. Kviečiame skirti savo laiką „Šimtmečio dovanoms“. Sužinokite daugiau www.lietuva.lt.

Užsakymo nr.: PT_76164939