Kad kiekvienas peršalimas būtų kuo lengvesnis arba apskritai apie jį pamirštume, iš rudeniškų sodo gėrybių galime pasigaminti įvairiausių užpilų, košių ir arbatų. Puodelis žolelių arbatos prieš miegą, valgomasis šaukštas tyrės ryte – ir nejučia akyse prašviesėja, atsiranda daugiau energijos, pamirštame popierines servetėles ir varvančią nosį.

Namų sąlygomis galime prisigaminti įvairiausių skonių ir poveikių produktų, kurie mus apsaugos nuo peršalimo ar palengvins simptomus jau sunegalavus. Onkologas, fitoterapeutas Juozas Ruolia rekomenduoja pasigaminti šaltalankių uogų ir medaus tyrę (1:1), kurią vartodami stiprinsite imunitetą.

J. Ruolia pasakojo, kad nors ir įprasta peršalimo gydimuisi naudoti tik aviečių uogas, turėtume nepamiršti, kad ir aviečių kotai, lapai taip pat turi gydomųjų savybių. Tačiau, jei nesate linkę išbandyti naujovių – rinkitės aviečių uogienę. Iš jos pasidarę medumi saldintą arbatą greičiau įveiksite peršalimą.

Gydytojas priminė, kad gydydamiesi natūraliomis priemonėmis ar stiprindami organizmą pasirinktas priemones turime vartoti 14 dienų. Todėl neskubėkite peikti nusipirktos arbatos, jei nepasijutote geriau po vienos dienos – sveikimas ar organizmo stiprinimas užtruks.

„Norfos“ atstovė Aleksandra Bragina pasakojo, kad pirkėjai „Norfos“ paduotuvėse gali įsigyti „pirmosios pagalbos“ rinkinį nuo peršalimo: citrina, imbieras, medus. Ši kombinacija jau tampo populiariausiu rinkiniu peršalus ar saugantis nuo gripo. A. Bragina pastebėjo, kad imbiero pardavimai suaktyvėja siaučiant gripui.

Rudenį į maisto prekių krepšelius daugiau dedama ne tik šviežių bulvių ar obuolių. A. Bragina pasakojo, kad pirkėjai „Norfos“ paduotuvėse citrinų rudenį nuperka net 50-60% daugiau nei vasarą.

„Pastebėjome ir tokią tendenciją, kad imbieras mūsų pirkėjams aktualesnis tampa atvėsus orams – jo pardavimai išauga dvigubai. Česnakai taip pat mėgstama prekė. Šiemet jų pardavimai išaugo ir dėl vėsaus sezono, ir dėl žemesnės kainos“, - pasakojo A. Bragina.

Pardavimų skaičiavimai rodo, kad jau rugsėjį pirkėjai žymiai dažniau į krepšelius dėjo arbatžoles. A. Bragina teigė, kad lyginant rugpjūčio ir rugsėjo mėnesių žolelių arbatos pardavimus, kiekvienais metais rugsėjį yra ženklus žolelių arbatų pardavimų augimas. „Lygindami lietingo ir vėsaus laikotarpio pardavimus 2015-2016 ir 2016-2017 metais akivaizdžiai matome, kad pardavimai šoktelėjo dvigubai“, - teigė A. Bragina.

Fitoterapijoje naudojamas medus į „Norfos“ parduotuves atkeliauja ir iš bitininkų, kuris sudaro apie 75% nuo viso natūralaus medaus pardavimo. Nepaisant oro sąlygų ar sergamumo per metus jo parduodama apie 38 tonas. Tiesa, medaus pardavimo suaktyvėjimas juntamas šaltuoju metu laiku.

Užsakymo nr.: PT_76132711