Kuria tai, ko nori rinka

Gintaras Tamošiūnas, „TokenDesk“ vadovas ir idėjos autorius teigia, jog mintis kurti šį projektą atsirado jam pabandžius investuoti į keletą ICO. Procesas pasirodė pernelyg sudėtingas ir klaidinantis, tad iškart atėjo mintis, jog rinkai būtina pasiūlyti efektyvesnį sprendimą.

„Kiek mažiau blockchain technologijose nusimanančiam žmogui investuoti į daugiau nei vieną ICO yra ganėtinai sudėtinga. Nėra platformos, kuri centralizuotų procesus nuo ICO paskelbimo, tarpininkavimo pritraukiant investicijas bei vėliau sėkmingai parduodant tų įmonių kripto monetas (tokenus) ten pat, kur jos ir pirktos. „TokenDesk“ suteiks galimybę investuoti ypač paprastai, naudojant ne tik kriptovaliutas, tačiau ir banko pavedimus bei kredito korteles“, – teigia Gintaras.

Sėkminga ICO pradžia

Per mažiau nei dvi paras, „TokenDesk“ pritraukė virš 3,5 milijono Eurų investicijų. Pradiniame pirminio kriptovaliutų siūlymo etape buvo parduoti visi 3 milijonai TDS kriptomonetų (tokenų). Šiuo metu vykstančiame A raunde parduotų monetų skaičius jau viršija 6 milijonų ribą. Šiame etape numatyti 8 milijonai tokenų.

„TokenDesk“ ICO planuojama užbaigti prieš pat Šv.Kalėdas – gruodžio 24 dieną. Numatoma, kad per šį periodą pavyks parduoti visus rinkai numatytus 20 milijonų tokenų. Pritrauktos investicijos bus panaudotos pačios platformos kūrimui ir didelio masto globaliai marketingo kampanijai ją viešinant.

„Pasaulyje yra ypatingai mažai blockchain specialistų, kurie gebėtų suprogramuoti tai, ką mes esame suplanavę. Tie, kurie gali tai padaryti yra labai brangiai apmokami, tad projekto kaštai bus tikrai dideli.“ – teigia Gintaras.

Platformą paleis anksčiau

Jau lapkričio viduryje „TokenDesk“ planuoja pristatyti pirminę savo kuriamos platformos versiją. Investuotojai ir ICO rinka laukia šio momento su nekantrumu.

Gebėjimas efektyviai planuoti projektus ir sėkmingai juos įgyvendinti yra dar retas reiškinys „blockchain“ technologijų pasaulyje. Jau yra tapę įprasta produkto laukti metus ar ilgiau nuo ICO kampanijos pabaigos. Šis TokenDesk sprendimas rodo brandų požiūrį į rinkos dalyvius ir norą aktyviai prisijungti prie „blockchain“ bendruomenės.

„Mūsų komanda prie „TokenDesk“ platformos dirba jau ilgai. Ją pradėjome kurti anksčiau, nei pačią ICO kampaniją, kadangi projektu tikime – ketiname lygiuotis į aukščiausius pasaulinio lygio standartus technologinių inovacijų kontekste. Pristatydami platformą anksčiau nei planavome, suteiksime „TokenDesk“ bendruomenei galimybę aktyviai prisidėti prie jos tobulinimo, kuriant galutinį produktą“, – teigia Gintaras.

Svarbiausia – rinkos poreikiai

„Blockchain“ technologijų ir verslo vystytojų bendruomenė – ypatingai reikli inovacijoms, reikalaujanti dinamiško požiūrio į procesus. „TokenDesk“ platformos alfa versija taps tarsi bandymų poligonu ICO rinkoje, kurios dalyviai padės suformuoti progresyviausią galutinį produktą.

„Norime dar geriau suprasti ICO iniciatorių ir investuotojų poreikius, kurdami finalinę platformos versiją. Kadangi ji turės pakankamai sudėtingų, „blockchain“ technologija paremtų sprendimų, nesinorėtų rizikuoti ir prieš tai neišsiaiškinus bendruomenės lūkesčių kurti galutinį produktą tik pagal savo viziją. Alfa versija bus tobulinama, atsižvelgiant į tai, ką diktuos rinka“, – teigia pašnekovas.

Alfa versijoje, kurią kripto entuziastai išvys jau kitą mėnesį, bus galimybė skelbti savo ICO išskiriant jį iš kitų specialiai tam pritaikytoje erdvėje. Didelio susidomėjimo turėtų sulaukti galimybė „blockchain“ profesionalams vertinti kiekvieną ICO ir taip užtikrinti, jog investuotojus pasieks tik patikimi ir patikrinti rinkos entuziastų projektai.

Kurdami efektyvią ir kiekvienam prieinamą platformą, „TokenDesk“ gerokai palengvina galimybes naujiems rinkos dalyviams domėtis, inicijuoti bei investuoti į naujus ICO. Tai – inovatyvios infrastruktūros forma, kuriai prieš keletą metų dar nebuvo poreikio. Šiandien tokio tipo platforma tapo būtinybe.

Užsakymo nr.: PT_76118165