Bendravimas su studentais verčia atsinaujinti

Kaip pasakojo „KTU karjeros dienose 2017“ dalyvavusio koncerno „Vikonda“ personalo direktorė Virginija Ragauskienė, bendravimas su studentais – it gaivaus oro gūsis – „buvo be galo smagu ir naudinga išgirsti, kuo šiuo metu gyvena ir „kvėpuoja“ jaunimas, mums tai labai aktualu. Koncerne nuolat diegiame naujas inovatyvias technologijas, atsinaujiname ir plečiamės, o taip pat tikime, kad jaunimas – Lietuvos ateitis, tad investuojame laiko bei lėšų į tinkamą studentų paruošimą bei džiaugiamės ir vertiname, kai jie ateina dirbti į mūsų įmonę“, – šypsojosi puikiai nusiteikusi V. Ragauskienė. Pasak personalo direktorės, koncernas „Vikonda“ su Kauno technologijos universitetu glaudžiai bendradarbiauja jau daugelį metų, studentai koncerno įmonėse atlieka praktiką,vėliau neretai ir įsidarbina, tad šių metų šūkis „Šuolis į Jūsų ateitį!“ simbolizuoja rūpestį, kad studentai pasirinktų teisingą kelią, kuris padėtų jiems siekti karjeros aukštumų.

Juodus ledus pristačiusi įmonė – vienas geidžiamiausių darbdavių

Šiais metais koncernui „Vikonda“ atstovavo dvi įmonės – vienus populiariausių ledų „DADU“ gaminančios įmonės „Vikeda“ atstovai ir „Kėdainių konservų fabrikas“ vadovai, technologai ir kiti specialistai. Kaip pasakojo „Vikeda“ generalinis direktorius Algirdas Gauronskis, pastaruoju metu „DADU“ ledus gaminančiame fabrike įvyko nemenki pokyčiai – „siekdami išlikti konkurencingi pasaulinėje rinkoje, privalome nuolat investuoti į naujas technologijas ir našumą. Todėl buvo pastatyta ir paleista trečia ledų gamybos linija, konvejeriai bei pakavimo robotai, kuriems patikėtas monotoniškas ir sunkus darbas – dėžių krovos procesas, todėl fiziškai sunkius, rutiniškus ir žmonėms sunkius fizinius darbus atlikti tapo gerokai lengviau. Buvo atliktas didelis darbas, nes visas naujausias technologijas turėjome pritaikyti taip, kaip to reikia būtent mums, kad nepakistų nei kokybė, nei skonis, kadangi ledus gaminame pagal unikalią ir pasaulyje turbūt mažai benaudojamą technologiją – iš šviežio nenugriebto pieno, o ne iš grietinėlės ar pieno miltelių. O šių metų „KTU karjeros dienose 2017“ pristatėme dar niekur neregėtą naujieną Lietuvos rinkoje – juodus it anglis ledus juodame vaflyje. Smagu, kad jaunimas labai teigiamai įvertino mūsų technologų sukurtus unikaliuosius ledus ir mūsų šaldytuvas ištuštėjo kone per valandą – pasisekimas gerokai viršijo mūsų pačių lūkesčius. O ir susidomėjimas pačia įmone buvo milžiniškas – parsivežėme šimtus potencialių darbuotojų užpildytų anketų. Esu įsitikinęs, kad išsirinksime pačius gabiausius, labiausiai motyvuotus aukštos kvalifikacijos specialistus, kurie galėtų valdyti ir prižiūrėti robotus bei specialistus, kurie būtų pasirengę nuolat tobulėti ir kurti produktus, mėgiamus ne tik Lietuvoje, bet ir vakarų Europoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir net kai kuriuose labai egzotiškuose kraštuose.

KTU karjeros dienos 2017

Indo ir ukrainiečio kurta uogienė viršijo visus lūkesčius

„Kėdainių konservų fabrikas“ jau nebe pirmus metus itin glaudžiai bendradarbiauja su Kauno technologijos universitetu – ne vienas čia mokslus krimtęs studentas šiandien dirba itin populiarius produktus gaminančiame fabrike. „Noriu pasidžiaugti, kad šiais metais „KTU karjeros dienose 2017“ startavome su puikia KTU studentų sukurta multi uogų uogiene, buvo be galo smagu renginyje kartu su vienu iš kūrėjų Navaneeth Parthasarathy pristatyti šį gaminį, kuris, nors rinkoje pasirodė visai neseniai, jau pelnė pirkėjų meilę ir pripažinimą. Dar smagiau, kad mūsų stendas sulaukė itin didelio dėmesio, o mes patys vos spėjome atsakinėti į mūsų įmone besidominčių studentų klausimus. Nėra ko slėpti – jauni talentai mūsų įmonėje labai laukiami, o čia perspektyvių jaunuolių sutikome iš tiesų daug“, – pasakojo „Kėdainių konservų fabriko“ generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis. Jis pabrėžia, kad savo pirkėjams nuolat siūloma pačių įvairiausių skonių bei neįprasčiausių produktų. Beje, panašu, kad „Kėdainių konservų fabriko“ ženklas puikiai vertinamas ne tik Lietuvoje, bet pasaulyje.

KTU karjeros dienos 2017

„Neseniai mūsų įmonė dalyvavo PLMA parodoje, vykusioje Amsterdame, ten į mus kreipėsi Japonijos atstovai, kurie savo šalyje jau buvo ragavę mūsų virtų burokėlių vakuume ir norėjo, kad eksportuotume jiems dar ir užtepėles, konservuotus užkandžius. Tai labai svarbu, nes patekti į tokios šalies kaip Japonija rinką – didžiulis ir sunkus, kone metus užtrukęs, darbas. Visi produktai buvo ypač kruopščiai tikrinami, į tekančios saulės šalį siuntėme sertifikatus, liudijimus ir dar begales visokių dokumentų ir galiausiai, kone po metus užtrukusių patikrinimų, mes įrodėme esantys verti dirbti su japonais. Svarbu paminėti ir tai, kad Kėdainių konservų fabrike įdiegtas Visuotinis maisto saugos standartas – BRC Food, atitinkantis kokybės valdymo sistemą, o į gamybos plėtrą ir gaminių kokybę vien 2016 metais investavome 330 000 eurų, tad mūsų reikalavimai būsimiems darbuotojams – itin aukšti“, – pasakoja Kėdainių konservų fabriko generalinis direktorius Skirmantas Nevidomskis.

KTU karjeros dienos organizuojamos jau tryliktus metus, per tą laiką tūkstančiams studentų pavyko sėkmingai integruotis darbo rinkoje, o įmonių atstovams – rasti gabiausius darbuotojus savo organizacijai. Šiais metais renginyje dalyvavo daugiau nei 130 įmonių ir organizacijų, renginyje apsilankė kone dešimt tūkstančių studentų. Koncerno „Vikonda“ įmonės bendradarbiauja su mokslo įstaigomis bei šiame renginyje dalyvauja jau daugiau nei dešimtį metų.

Užsakymo nr.: PT_76115529