„Įnirtingas darbas ir glaudus bendradarbiavimas su didžiausiais plastikų gamintojais per pastaruosius penkerius metus lėmė spartų bendrovės „Avisma“ augimą. Kasmet besiplečiantis medžiagų ir paslaugų asortimentas privertė nuolatos ieškoti didesnių gamybos ir sandėliavimo plotų, dėl ko teko ne vieną kartą keisti nuomojamas patalpas. Todėl buvo priimtas sprendimas kraustytis paskutinį kartą ir tik į savo patalpas. Taip gimė mintis pastatyti kitokį sandėliavimo su administracinėmis patalpomis pastatą, kurį pavadinome M7“, – teigia Maksimilian Dolženko, bendrovės „Avisma“ direktorius.

Logotipas M7 – ir adresas, ir architektūros detalė

„Architektūrinio projekto pavadinimas – M7, nes „Avisma“ įsikurs 7-ajame Vilnius–Minskas plento kilometre. Stilizuotas logotipas M7 iškils per visus 3-is pastato fasado aukštus ir pirmą kartą Lietuvoje bus pagamintas iš ypatingai lengvo bei permatomo plastiko, kuris netrukdys šviesai patekti į patalpas. Šis pastato architektūrinis sprendimas – ir adreso užrašas, ir puošmena“, – pasakoja p. Dolženko.

Reklamos medžiagų tiekėja, suradusi tinkamą 2 ha sklypą su statybos leidimu, nusprendė jame pastatyti išskirtinį pastatą, kuris skirtųsi nuo pastaruoju metu kylančių standartinių skardinių sandėlių „dėžučių“, o statybose naudoti tik aukštos kokybės medžiagas ir įrangą. Pastato architektas – Eugenijus Gylys ir jo komanda.

„Juk statome sau, patys pastatą ir eksploatuosime, todėl siekiame kokybės, kad pastatas be rūpesčių tarnautų ilgai“, – aiškina p. Dolženko.

„Avisma“ užims apie ketvirtadalį statomo pastato ploto, o kitas biurų ir sandėliavimo patalpas planuojama nuomoti panašia veikla užsiimančioms įmonėms, vertinančioms tiekiamos paslaugos ir medžiagų kokybę bei pastato funkcionalumą.

Patikimi statybininkai ir išskirtinės medžiagos

„Paskelbtame pastato statybos konkurse dalyvavo ne viena stipri statybos bendrovė. UAB „Naresta“ laimėjo dėl teigiamų rekomendacijų, o ypatingai patiko komandos požiūris į darbą: terminų laikymasis, pasiūlyti statybiniai sprendimai, planuojama darbų eiga. Techninę statybų priežiūrą atliks pirmaujanti Europoje inžinerijos ir konsultacijų bendrovė „Sweco Lietuva“, – teigia p. Dolženko.

Bendrovės „Naresta“ statomas 8.700 m2 pastatas bus A energetinės klasės. Jame 2.300 m2 skirta biurams, o likęs plotas – sandėliams, kuris bus padalintas į 5 vienodo dydžio taisyklingos formos patalpas.

Biurų ir logistikos pastatas M7

Fasadui bus naudojamos daugiasluoksnės, energetiškai efektyvios „Ruukki“ plokštės bei „Sapa“ aliuminio konstrukcijų sistema, patalpas vėsins „Daikin“ oro kondicionieriai, kurie naudoja atsinaujinančią energiją iš oro. Pastato langų stiklo paketai bus su saulės kontrolės funkcija, grindų apdaila biuruose: granitas ir akmens masės plytelės.

Šalia pastato įrengiama elektromobilių įkrovimo stotelė. Prieš įvažiavimus į sandėlius bus sumontuotos automobilių ratų valymo sistemos – tai naujovė Lietuvoje, kuri padeda palaikyti švarą sandėliuojamose patalpose.

Sienos – plastikas su sidabru

Pastato stogelio konstrukcijose pirmą kartą Lietuvoje bus panaudotos pasaulyje garsios plastiko gamybos įmonės „Palram“, kurią atstovauja „Avisma“, statybinis 6 mm plastikas – jo kvadratinis metras gali atlaikyti 480 kg svorį. Jam gamintojai suteikia net 25 m. garantiją.

Pagalbinėse patalpose sienos bus dengiamos ypatingu plastiku su sidabro dalelėmis, kurios „sunaikina“ bakterijas ir grybelius. Jų privalumas – lengvai ir greitai montuojasi, paprasta priežiūra. Tokia apdaila dėl savo higieninių savybių naudojama ligoninėse, operacinėse, vaistinėse.

Bendrovės „Avisma“ vadovas džiaugiasi, kad prie spartaus šio pastato projektavimo ir greito darbų starto labai prisidėjo statybų bendrovė „Naresta“, pasidalindama savo ilgamete statybų patirtimi ir patarimais dėl pastato konstruktyvo, fasadų įrengimo bei medžiagų parinkimo.

„Džiaugiuosi, kad laimėjome konkursą ir turime galimybę įgyvendinti šį išskirtinį projektą, kuriame vertinama kokybė, novatoriškumas bei siekis dirbti su geriausiais“, – teigia Arūnas Šlenys, bendrovės „Naresta“ generalinis direktorius.

„Naresta“ iš kitų statybos įmonių išsiskiria tuo, kad prie statybos darbų savo užsakovams pasiūlo ir papildomą pridėtinę vertę – novatoriškus ir kokybiškus sprendimus, įžvalgas priešprojektinėje stadijoje. Tai nekilnojamojo turto vystytojams leidžia pigiau ir greičiau įgyvendinti projektą, pasiekti geresnių pastato funkcionalumo savybių ar unikalių formų. Dabar be kitų inovatyvių projektų įgyvendiname ir vieną iš ambicingiausių garsaus amerikiečių architekto Daniel Libeskind užmojų sostinės Pylimo gatvėje vietoje buvusio kino teatro „Lietuva“ – statome Modernaus meno centrą“, – pasakoja p. Šlenys.

Bendrovė aktyviai ieško patalpų nuomininkų, kuriems, kaip ir pačiai „Avisma“, svarbu dirbti novatoriškose, kokybiškai įrengtose patalpose, o savo darbuotojams sukurti išskirtines darbo sąlygas.

Užsakymo nr.: PT_75998585