Ne taip seniai jau pasakojome apie naują produktų seriją „Bonduelle Vapeur". Taigi šioje novatoriškoje linijoje yra savo „žvaigždžių“ – tai produktai, kurių pranašumai yra tokie akivaizdūs, kad jų nereikia net vardinti: pavyzdžiui, garuose ruoštos pupelės, avinžirniai ir lęšiai, kurių nereikia mirkyti per naktį, perplauti ir virti.

„Bonduelle" sukūrė tikrai unikalius produktus, kurie, be to, kad patys yra nepaprastai sveiki, dar ir paruošti garuose – tokiu būdu, kuris mitybos specialistų seniai pripažintas geriausiu, leidžiančiu maksimaliai išsaugoti visus vitaminus.

Lęšiai yra labai maistingi, jie naudojami daugelyje Indijos ir Vidurio Rytų patiekalų, kur juos ruošia su žuvimi ar mėsa. Lęšiuose yra daug baltymų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, be to, tai yra geras B grupės vitaminų šaltinis. O riebalų juose praktiškai nėra.

Lęšių baltymas, turintis gyvybiškai svarbių amino rūgščių, gerai pasisavinamas organizmo. Lęšiuose yra izoflavonų, kurie gali slopinti krūties vėžį.

Lęšiai gali mažinti cukraus kiekį kraujyje diabetu sergantiems pacientams, jie yra naudingi sergant kolitu, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opa.

Iš švelnių ir kvapnių garuose ruoštų lęšių galima pagaminti puikių sriubų, košių, jie taip pat gerai tinka kaip pyragų įdaras ir garnyras.

Pagrindinė avinžirnių sudedamoji dalis - aukštos kokybės lengvai virškinamas augalinės kilmės baltymas, kuris prilygsta paukštienos ir kai kurių mėsos produktų baltymui.

Avinžirniai yra vienas iš pagrindinių veganų, vegetarų, žaliavalgių ir visų tų, kurie dėl kokios nors priežasties nevalgo mėsos, dietos produktų.

Ląsteliena, kurios gausu avinžirniuose, švelniai skatina žarnyno veiklą, toksinų pašalinimą, padeda išvengti vidurių užkietėjimo. Avinžirniuose yra B grupės vitaminų, ypač daug vitamino B2, kuris yra būtinas normaliam audinių kvėpavimui ir oksidacijos-redukcijos reakcijoms. Iš mineralų avinžirniuose yra kalio, kalcio ir magnio, kurie teigiamai veikia širdies raumens darbą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.

Dar senovėje gydytojai pastebėjo, kad žmonių, vartojančių avinžirnius, yra graži oda - švari, be bėrimų ir uždegimų.

Aminorūgštis lizinas, esanti avinžirniuose, padeda auginti raumenų masę nedidinant riebalinio sluoksnio.

Dėl šios savybės avinžirniai tampa patrauklia mėsos alternatyva sportininkams ir visiems sveikos gyvensenos ir sveikos mitybos šalininkams.

Avinžirniai (nutas) leis jums atrasti daugybę naujų originalių patiekalų su rytų skoniu, kurie yra populiarūs visame pasaulyje. Ir jei paprastai prieš pradedant ruošti juos būtina mirkyti, „Bonduelle" avinžirniai jau yra visiškai paruošti vartoti! Tai ne tik sutaupys jūsų laiką, bet ir užtikrins maksimalų malonumą nuo šio produkto natūralaus skonio ir išsaugotos naudos.

Baltosiose pupelėse yra kalcio ir magnio – vienas kitą papildančių komponentų, kurie rūpinasi, kad mūsų dantys ir kaulai būtų stiprūs. Pagal vario ir cinko kiekį pupelės lenkia daugumą daržovių. Pupelių baltymai lengvai pasisavina, jose yra gyvybiškai svarbių aminorūgščių: triptofano, lizino, arginino, tirozino, metionino.

Pupelės yra vartojamos sergant diabetu, reumatu, lėtiniu pankreatitu, inkstų akmenlige, opomis ir egzema, taip pat kaip diuretikas. Pupelės turi hipoglikeminį, diuretinį ir antimikrobinį poveikį. Jas rekomenduojama vartoti sergant gastritu su mažu rūgštingumu. Dėl to, kad pupelėse yra daug kalio, jos yra skiriamos esant aterosklerozei ir širdies ritmo sutrikimams.

„Bonduelle Vapeur" skardinėje rasite gardžių cannellini baltųjų pupelių – sveikų, vienodo dydžio ir labai švelnių. Tai visiškai paruoštas tradicinis ingredientas, kuris ypač tinka mišrainėms ruošti.
Pasinaudokite virtuvės šefo patarimais: išbandykite, kaip puikiai garuose ruoštos baltosios pupelės dera su tunais ir agurkais!

Raudonosiose pupelėse gausu aukštos kokybės lengvai pasisavinamų baltymų, kurie prilygsta mėsos baltymams, o pagal maistinių medžiagų kiekį juos net pranoksta. Raudonosiose pupelėse yra B grupės vitaminų (B1, B2, B5, B6), C, H ir PP, taip pat beveik visos žmogaus organizmui būtinos mineralinės medžiagos, įskaitant kalį, kalcį, magnį, cinką, varį ir manganą, geležį, kobaltą, nikelį ir aliuminį, fosforą ir natrį.

Ląsteliena, kurios gausu raudonosiose pupelėse, pasižymi minkštumu, ji ilgam suteikia sotumo jausmą ir palaipsniui išskiria energiją per gana ilgą laiką.

Raudonųjų pupelių sudėtiniai angliavandeniai skatina greitą pasisotinimą, todėl šis produktas rekomenduojamas kovojant su nutukimu. Raudonųjų pupelių vartojimas daro teigiamą poveikį širdies kraujagyslių ir nervų sistemos veiklai, sustiprina imuninę sistemą, yra profilaktinė priemonė nuo navikų, įskaitant piktybinius. Pupelės dalyvauja kraujodaros procesuose, skatina hemoglobino kiekio padidėjimą ir cholesterolio kiekio kraujyje sumažėjimą.

Raudonosios pupelės Kidney yra stangresnės palyginti su kitomis rūšimis, todėl idealiai tinka šviežioms salotoms. Paruoštos garuose jos išlaiko savo nepakartojamą skonį, apetitą žadinančią struktūrą ir nepriekaištingą išvaizdą.

Naujojoje Bonduelle linijoje neliko pamirštos ir šparaginės pupelės – tiek žalios, tiek geltonos (sviestinės).

Šis sveikas garuose ruoštas produktas pateikiamas užšaldytas, tai leidžia pagaminti skanų ir dietinį patiekalą per keletą minučių.

Žaliose ir geltonose (prancūziškoje) šparaginėse pupelėse baltymų mažiau, užtat daugiau vitaminų: karotino, folio rūgšties ir kitų B grupės vitaminų, vitaminų C, E ir A. Šparaginėse pupelėse esančios mineralinės medžiagos yra reikalingos mūsų organizmui dideliais kiekiais - tai geležis, cinkas, kalis, magnis, kalcis, chromas ir t.t. Pupelėse yra ir ląstelienos, baltymų, angliavandenių, riebalų ir cukrų - visos šios naudingos medžiagos padeda mums išlikti sveikiems ir apsaugo nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, todėl ir oda, ir plaukai jaučiasi puikiai, jeigu į mūsų racioną būna įtrauktos šparaginės pupelės.

Geltonos pupelės taip pat vadinamos sviestinėmis – jos nėra kaloringos, bet turi ryškią spalvą, o burnoje tiesiog tirpsta.

Šparaginėse pupelėse kalorijų tikrai yra labai mažai, todėl tie, kurie nori numesti svorio, turėtų atkreipti į jas dėmesį – bus ir figūrai naudinga, ir labai skanu.

Dietologai teigia, kad asmenų, sulaukusių 40 metų amžiaus, racione privalo būti pupelės, tačiau vargu ar verta tiek laukti - pupeles turėtų valgyti visi, o tuo labiau moterys, ir nuo jauniausio amžiaus - kaip vieną iš produktų, stiprinančių krūtinę.

Šparaginės pupelės turi daugybę naudingų savybių: jos gerina virškinimo sistemos veiklą, lengvina bronchito, reumato simptomus, odos ligas, paspartina atsigavimą po žarnyno infekcinių susirgimų - daugiausia dėl didelio sieros kiekio. Geležies pupelėse taip pat yra nemažai, todėl jas rekomenduojama vartoti esant kraujodaros sistemos sutrikimams: taip stimuliuojama eritrocitų - raudonųjų kraujo ląstelių gamyba.

Kadangi šparaginės pupelės sumažina cukraus kiekį kraujyje, jos yra būtinos diabetikams. Žalios šparaginės pupelės normalizuoja angliavandenių apykaitą - jose yra daug cinko, taigi, jei pasistengsite ruošti jas garnyrui prie mėsos ir žuvies patiekalų vietoj bulvių ir rafinuotų produktų, ilgainiui galėsite atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų.

Urogenitalinė sistema taip pat veikia geriau, jei pupelių yra mūsų racione: jos turi diuretinį poveikį, valo inkstus, pagreitina akmenų tirpimą ir netgi pagerina lytinę funkciją.

Tikimės, kad dabar jūs neabejojate išvardytų produktų sveikatai ir grožiui naudingomis savybėmis, o Bonduelle pasirūpino dar ir tuo, kad skanių patiekalų pagaminimas iš jų neužimtų per daug laiko. „Bonduelle Vapeur" - įsiminėte? Tai yra „trys viename“: sveika, skanu ir greita!

Užsakymo nr.: PT_75978677