Sutikite, mes pripratome pirkti daržoves skardinėse ar pakeliuose tik išskirtiniais atvejais – kai baigėsi šviežių daržovių sezonas arba mišrainei reikia būtent konservuoto produkto, arba tiesiog nėra laiko mirkyti ir virti, pavyzdžiui, pupeles. Bet tikrai ne todėl, kad tai sveika.

Bet iš tikrųjų – dar kaip sveika! Taip, taip, jūs gerai išgirdote. Tinkamai konservuotuose ir šaldytuose produktuose išlieka dauguma gyvybiškai svarbių mikroelementų.

Pavyzdžiui, garsios, pusantro šimtmečio istoriją turinčios prancūzų bendrovės Bonduelle produktuose yra net daugiau vitaminų. Tokių įspūdingų rezultatų gamintojai pasiekia rinkdami derlių tada, kai jis labiausiai sunokęs, kai natūrali nauda yra didžiausia. O nuo surinkimo momento iki užšaldymo ar užkonservavimo praeina tik kelios valandos, todėl šviežumas ir visos savybės išsaugomos.

Be to, Bonduelle chartijoje įrašytas įpareigojimas nenaudoti genetiškai modifikuotų organizmų, todėl bendrovė reikalauja iš visų savo sėklų tiekėjų deklaracijų, garantuojančių, kad jų produktuose nėra GMO.

Tai, kad visuose konservuotuose produktuose yra konservantų ir dirbtinių priedų, taip pat yra netiesa – ilgas saugojimo laikas pasiekiamas daugiausia dėl terminio apdorojimo (sterilizavimo).
Ir, žinoma, visuose etapuose – nuo sėklų atrinkimo iki daržovių pakavimo – vykdoma griežta kokybės kontrolė.

Švelnios, įnoringos ir greitai gendančios daržovės reikalauja ypatingo rūpesčio. Norint išsaugoti viską, ką jos turi geriausio – šviežumą, maistines ir skonio savybes – būtina įdėti nemažai pastangų. Patyrę gamintojai tai puikiai supranta ir naudoja naujausias daržovių auginimo ir perdirbimo technologijas, tobulina pakuotes, kuria naujus, dar naudingesnius produktus.

Vienas iš naujausių produktų – garuose ruoštos daržovės. Ar ką nors girdėjote apie Bonduelle Vapeur seriją? Maisto ruošimas garuose yra seniausias kulinarinio apdorojimo būdas. Dar prieš pažintį su ugnimi mūsų protėviai turėjo galimybę pašildyti ir suminkštinti žuvį, šaknis ir vaisius ant akmenų prie karštų šaltinių.

Tokio maisto ruošimo būdo pranašumai akivaizdūs: produktai išsaugo ne tik jų natūralią spalvą, kvapą, formą ir skonį, bet ir daugumą mikroelementų bei vitaminų.

Ruošimui garuose nereikia aliejaus ir sultinio, todėl vandenyje tirpūs vitaminai ir mineralai neprarandami, o maistas nėra prisotinamas riebalais. Garuose ruošti patiekalai lengvai virškinami, nesukuria skrandyje sunkumo jausmo ir taip prisideda prie jaunystės ir grožio išsaugojimo, juk juose nėra perteklinių kalorijų, cholesterolio ir šlakų, užkemšančių kraujagysles. Maistas, ruoštas garuose, yra labiausiai dietinis. Tačiau yra vienas BET: daugelio nuomone, tai yra pernelyg varginantis užsiėmimas – daug lengviau šliukštelėti aliejaus į keptuvę, įmesti viską, ko siela geidžia – ir pasiruošta.

Būtent tokiems „viską suprantantiems, bet tingiems“ Bonduelle Vapeur – garuose jau paruoštų daržovių serija – yra tikras išgelbėjimas!

Siekiant išlaikyti produktų skonį, aromatą ir naudingas savybes, jų ruošimo metu naudojamas greitas kaitinimas ir apdorojimas garais esant aukštam slėgiui. Kaip rezultatas – traškesnės daržovės ir beveik jokio užpilo!

Jei papurtysite skardinę, nepajusite jokių skysčio požymių – tik skambus daržovių stuksenimas į sieneles! Šioje naujoviškoje linijoje yra, beje, savų „žvaigždžių“ – tai produktai, kurių privalumai yra tokie akivaizdūs, ​​kad jų net nereikia aiškinti: pavyzdžiui, avinžirniai ir lęšiai, kurių dabar nereikia mirkyti per naktį, perplauti ir po to virti. Artimiausiu metu tęsime pokalbį šia tema...

Užsakymo nr.: PT_75885321