Gauti „Lietuvos Maximalistų“ stipendiją šiemet siekė beveik 500 gabių vaikų iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Moksleivius vertinusi komisija atsižvelgė ne tik į vaikų pažymius ir konkursų bei olimpiadų įvertinimus, bet ir jų pačių motyvacinius laiškus, kuriuose vaikai aprašė savo pasiekimus ir svajones. Jau penkioliktus metus nacionalinę moksleivių skatinimo programą rengianti bendrovė „Maxima LT“ šiemet 60-čiai gabiausių Lietuvos vaikų skirs 50 tūkst. eurų fondą.

Stipendija – ir pasaulyje įvertintam fotografui

Jaunojo ornitologo, fotografo Luko Kodžio pavardė plačiai nuskambėjo šiemet – Vilniaus Žemynos gimnazijos abiturientas 2017 m. „Sony“ pasaulio fotografijos apdovanojimuose buvo paskelbtas vienu geriausių fotografų jaunimo kategorijoje. Šiame konkurse dalyvavusi Luko geltonosios kielės nuotrauka kartu su kitų fotografų darbais eksponuojama Londone esančioje „Somerset House“ meno galerijoje.

Ekologiškumo premiją gavęs Vilniaus abiturientas antrą kartą iš eilės tampa „Lietuvos Maximalistu“. Vaikinas rengia savo darbų parodas, planuoja leisti fotografijų knygą ir kuria žaidimą, padėsiantį pažinti Lietuvos paukščius. L. Kodžio planuose – ir interaktyvios parodos, kuriose būtų galima ne tik apžiūrėti nuotraukas, bet ir išgirsti kadruose užfiksuotų paukščių balsus.

Moksleivis džiaugiasi, kad pirmosios „Lietuvos Maximalistų“ stipendijos dėka galėjo ne tik surengti savo parodas, bet ir įsigyti trokštamos fototechnikos bei mokomosios medžiagos tolimesniam tobulėjimui.

"Lietuvos Maximalistai" projekto akimirkos

„Džiaugiuosi, kad šios stipendijos padeda jauniems Lietuvos žmonėms siekti savo tikslų. Planuoju dalį stipendijos skirti mokymams, knygoms, įrangai bei dalyvauti tarptautiniuose konkursuose, garsinti savo šalį ir jos gamtos grožį“, – stipendijos svarbą akcentuoja L. Kodis.

Nori tapti geriausiu akordeonistu

Nors stipendijos laimėtojui akordeonistui Mantui Leonardo Lizzi vos 12, berniukas gali pasigirti reikšmingais pasiekimais – jis yra grojęs prezidentei Daliai Grybauskaitei, koncertavęs Lietuvos Respublikos Seime, pasirodęs scenoje kartu su akordeono virtuozu Martynu Levickiu. Manto sąskaitoje – 40-ies tarptautinių muzikos konkursų Lietuvoje ir užsienyje laureato titulai, koncertai daugybėje pasaulio šalių.

6-erių metų akordeonu groti pradėjęs palangiškis taip pat mokosi skambinti fortepijonu, domisi orkestriniu dirigavimu ir kompozicija bei svajoja diriguoti simfoniniam orkestrui. „Noriu tapti geriausiu akordeonistu Lietuvoje, o gal net ir pasaulyje bei garsinti savo šalį. Užaugęs norėčiau akordeono muzikos mokyti vaikus arba studentus“, – planų neslepia talentingasis Mantas.

"Lietuvos Maximalistai" projekto akimirkos

Kurs inovacijas, ruošis Olimpiadai

Paklausti, kur panaudos „Lietuvos Maximalistų“ stipendijas, kiti apdovanojimus gausiantys moksleiviai vardija įvairiausius planus. Štai už pasiekimus mokslo srityje antrą kartą įvertintas klaipėdietis Gilbertas Umbražūnas ruošiasi gamtos mokslų studijoms Kembridže. Būtent mokymuisi prestižiniame universitete jis ir planuoja panaudoti gautą stipendiją, o tapęs mokslininku fiziku Gilbertas norėtų grįžti į Lietuvą bei gautas žinias pritaikyti savo šalyje.

Pasiruošimą Olimpiadai pagrindiniu savo tikslu laiko dailiojo čiuožimo atstovas Deividas Kizala. Sporto srityje premija apdovanotas kaunietis gautą stipendiją planuoja skirti savo ir partnerės pasiruošimui šioms tarptautinėms varžyboms.

Kitas sportininkas – skatinamąja premija įvertintas plaukikas Erikas Kapočius – tikina gautas lėšas panaudosiantis treniruotėms. Ignalinoje gyvenantis vaikinas dažnai vyksta į Alytų, kuriame sako turintis geresnes sąlygas treniruotis nei gimtajame mieste. Vaikino svajonėse – taip pat dalyvavimas Olimpinėse žaidynėse.

Antrą kartą inovacijų srities stipendija įvertinta Gabija Vasiliauskaitė iš Laižuvos miestelio yra patyrusi inovacijų konkursų dalyvė. Mergina skina laimėjimus mokslinės fotografijos ir inžinerijos srityse, svajoja tapti mokslininke. „Esu pasiryžusi eksperimentuoti, kurti ir kuo daugiau visur dalyvauti. Mano svajonė yra dalyvauti jaunųjų mokslininkų konkursuose“, – apie tai, kam skirs stipendiją, kalba devintokė.

Už aktyvią visuomeninę veiklą apdovanota Monika Kiriejevaitė iš Kuršėnų. Vienuoliktokė yra pelniusi „Metų moksleivės“ titulą Lietuvos mokyklų apdovanojimuose, yra aktyvi savanorė, akcijų Kuršėnuose organizatorė. „Noriu toliau tobulėti ir gerinti savo aplinką, o taip bus smagiau visiems“, – įsitikinusi mergina.

"Lietuvos Maximalistai" projekto akimirkos

Dalyvauja ne pirmą kartą

Šiais metais dėl „Lietuvos Maximalistų“ vardo varžėsi beveik 500 vaikų nuo 1 iki 12 klasės. 25 laimėtojai antrą kartą iš eilės įrodo esantys verti stipendijų, o vienas jaunasis talentas „Lietuvos Maximalistu“ tampa jau trečiąjį kartą.

„Motyvaciniai laiškai atskleidė, kad mūsų mokiniai ne tik gerai mokosi, lanko įvairius būrelius, dalyvauja olimpiadose, bet ir yra pilni idėjų, organizuoja įvairius mokslinius ar socialinius projektus, aktyviai dalyvauja mokyklos bendruomenės bei savo miestų ar miestelių visuomeniniame gyvenime, prisideda prie aplinkos tobulinimo. Neabejoju, jog daugelis iš jų prisidės prie visų mūsų ateities ne tik savo išradimais ar laimėjimais, bet ir aktyvumu, įvairiausiomis iniciatyvomis“, – teigia „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Nacionalinę moksleivių skatinimo programą „Maxima LT“ rengia 15 metų iš eilės. Per visą šį laiką vaikų pasiekimams paskatinti bendrovė skyrė jau daugiau nei 250 tūkst. eurų. „Maximalistų“ stipendijos yra padėję tobulėti akordeonistui Martynui Levickiui, dainininkei Evelinai Sašenko, plaukikui Giedriui Titeniui ir kitiems. Programą, kurios tikslas – stipendijomis paskatinti gabiausius vaikus siekti užsibrėžtų tikslų ir puoselėti savo talentus, globoja Švietimo ir mokslo ministerija.

Apie bendrovę „Maxima LT“

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ šiemet mini savo 25-erių metų veiklos sukaktį. Tradicinės „Maximos“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena iš didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausias darbo vietų kūrėjas Lietuvoje. Šiuo metu Lietuvoje veikia 238 „Maximos“ parduotuvės, kuriose dirba beveik 16 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau kaip 550 tūkst. pirkėjų.

Užsakymo nr.: PT_75825993