Produkcija – nuo gynybos iki medicinos

„Brolis Semiconductors” yra gerai Lietuvoje ir pasaulyje žinoma aukštųjų technologijų įmonė, kurianti ir gaminanti lazerius ir lazerines sistemas. „Brolis Semiconductors“ produkcija naudojama gynyboje, medicinoje ir moksliniuose tyrimuose.

„Mūsų produkcijos taikymai yra pagrįsti specifiniu spektriniu ruožu, kurį spinduliuoja mūsų gaminami lazeriai bei lazerinės sistemos. Įmonės technologijų išskirtinumas slypi naudojamose naujose medžiagose, kurių pagrindu ir kuriame savo produktus, skirtus gynybos, mokslinei bei plataus vartojimo prekių rinkai“, – unikalią įmonės veiklą pasakoja K. Vizbaras.

CS Industry apdovanojimai

Lietuvių produkciją noriai perka Junginės Amerikos Valstijos (JAV) bei Europos šalys, tokios kaip Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija, Italija. „Mūsų gaminiai yra populiariausi labiausiai išsivysčiusiose valstybėse, kurios gali ir nori diegti naujausias technologijas“, – eksporto ypatumus aiškina pašnekovas.

Anot K. Vizbaro, nuolat besiplečiančioje „Brolis Semiconductors“ komandoje dirba apie 20 specialistų, kurie nuolat tobulina savo žinias. „Lietuvoje labai daug talentingų ir motyvuotų žmonių, kurie yra konkurencingi pasauliniu mastu. Šiuo atžvilgiu potencialo Lietuvoje yra tikrai pakankamai. Stipriausia mūsų įmonės vieta yra talentinga, ambicinga pasaulinio lygio darbuotojų komanda“, – lietuvių mokslininkus giria pašnekovas.

Aukštosios technologijos – jau nuo studijų laikų

„Visi trys įmonės įkūrėjai – broliai Vizbarai – turi inžinierinį išsilavinimą, o mudu su broliu dvyniu Augustinu studijavome fiziką. Bakalauro studijų kryptis buvo telekomunikacijų fizika ir elektronika, magistro – nanotechnologijos, o doktorantūros – puslaidininkinės technologijos. Dirbdami mokslinį darbą universitete nuolat galvojome, ar tai, ką darome, yra pritaikoma, naudinga, ar galima mokslinę veiklą komercializuoti. Pajutę, kad technologija yra pakankamai ištobulinta prekybai, pradėjome galvoti apie įmonės įkūrimą ir veiklą. Nuo pirmosios minties apie įmonės įkūrimą iki faktinio įmonės užregistravimo praėjo apie 2 savaitės. „Bet reikia suprasti, kad mes 10 metų mokėmės fiziką ir gerai išmanėme sritį, kurioje dirbome“, – UAB „Brolis semiconductors“ pradžią prisimena K. Vizbaras.

Savage w LW75

Paklaustas, ko palinkėtų norintiems kurti inovacijas, tačiau nesėkmės bijantiems verslininkams bei mokslininkams, K. Vizbaras turi tik vieną atsakymą – reikia nebijoti.

K. Vizbaras džiaugiasi, kad kurti inovacijas Lietuvoje pastūmėjo žmonės, kurie aktyviai palaikė brolių idėją vystyti aukštąsias technologijas gimtojoje šalyje. „Mus nuoširdžiai palaikė artimieji ir net nepažįstami žmonės. Visiems labai patiko faktas, kad mes iš užsienio grįžome į Lietuvą, čia įkūrėme savo įmonę, kuriame darbo vietas bei savo darbais prisidedame prie teigiamos nuomonės apie šalį kūrimo“.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_75721349