Idėja kilo iš nusivylimo

2011 metais įmonės įkūrėjas D. Dvilinskas su partneriais dar negalvojo apie įmonę, kuri vykdys tarptautinius mokėjimus ir perlaidas. Tuo metu vystę importo ir eksporto įmonę, būsimi „TransferGo“ įkūrėjai pastebėjo, kad jų bendrovės veikla priklauso nuo bankų vykdomų tarptautinių perlaidų.

„Versle, kuriame greitis yra ypatingai svarbus, tuometiniai pinigų pervedimo būdai buvo lėti ir neefektyvūs – pinigai keliaudavo net 7 dienas, o valiutos marža siekė iki 5 procentų“, – pasakoja „TransferGo“ Baltijos regiono komunikacijos vadovė Aurelija Petrauskytė.

Kaip pasakoja „TransferGo“ atstovai, idėja įkurti įmonę kilo iš nusivylimo. Jungtinės Karalystės bankas siųstus pinigus persiuntė neteisinga valiuta į neteisingą sąskaitą, o dėl vėluojančių apmokėjimų įmonė prarado svarbius tiekimo grandies partnerius. Negana to, bankas atsisakė spręsti šią problemą.

„TransferGo“ idėja gimė pastebėjus konkrečią problemą, supratus kitų žmonių ir verslo poreikius. Norėjosi, kad nei mums, nei kitiems žmonėms nebetektų patirti to paties“, – sako A. Petrauskytė.

Praėjus kiek mažiau nei metams, „TransferGo“ buvo suteikti pirmieji veiklos vykdymui reikalingi leidimai.

„Kaip ir „Uber“ ar kiti įprastus verslo sektorius sudrebinę technologijų startuoliai, „TransferGo“ užtikrintai keičia tradicinį bankininkystės supratimą. Tai liudija ir per pastaruosius metus padvigubėjusios įmonės pajamos bei per visą gyvavimo laikotarpį pritrauktos daugiau nei 10 mln. USD investicijos iš „Practica Capital”, „Vostok Emerging Finance“ ir kelių privačių investuotojų“, - sako „TransferGo“ atstovė.

Moderni bankininkystė

„TransferGo“ vykdomos tarptautinės pinigų perlaidos nuo tradicinių bankų atliekamų perlaidų skiriasi ne tik savo greičiu. Pasak įmonės atstovų, „TransferGo“ vartotojams nereikia į sąskaitą pervedinėti grynųjų pinigų ar atsidaryti papildomos sąskaitos. Taip pat jie tikina, kad pervedimas per nustatytą laiką (pusvalandį) yra garantuotas, todėl vartotojams nereikia tikrinti, ar jų pinigai tikrai pasiekė gavėjo sąskaitą.

„Galimybė naudotis sparčiausiais tokio tipo pavedimais pasaulyje vartotojams grąžina saugumo ir pinigų kontrolės jausmą – nutikus nenumatytiems įvykiams jie, net būdami už tūkstančių kilometrų, visuomet galės padėti kitoje šalyje esantiems artimiesiems. Ilgalaikis startuolio tikslas – sukurti ir užtikrinti žmonėms galimybę pervesti pinigus į bet kurį pasaulio banką realiu laiku“, – sako A. Petrauskytė.

Startuolis užtikrina pervedimų saugumą – „TransferGo“ turi mokėjimo įstaigos licenciją (angl. „Authorised Payment Institution“), o įmonės veiklą kontroliuoja Didžiosios Britanijos Finansinės veiklos priežiūros tarnyba bei mokesčių tarnyba, todėl garantuojami tokie patys veiklos standartai, kaip bet kuriame komerciniame banke.

„TransferGo“ išsiskiria itin aukštu pasitikėjimo ir rekomendavimo reitingu internetinėje vertinimo bendruomenėje „Trustpilot“, kurioje žmonės iš viso pasaulio vertina ir rekomenduoja įvairias kompanijas. Šiuo metu „TransferGo“ reitingas yra puikus ir siekia 9.6 balo“, – sako įmonės atstovė.

Pasak įmonės atstovų, maždaug pusė dabartinių vartotojų startuolio paslaugomis pradėjo naudotis dėl draugų ar artimųjų rekomendacijų.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_75695305