„Sukūrę išmanų „Deeper“ sonarą, mes pasiūlėme naują požiūrį į žvejybą, mūsų produktas buvo didžiulė inovacija žvejybos rinkoje ir netrukus sulaukė pripažinimo bei įvertinimo Lietuvoje ir visame pasaulyje. Tarp daugybės „Deeper“ sonaro apdovanojimų – didžiausioje pasaulyje technologijų parodoje CES laimėtas apdovanojimas už geriausią produktą bevielių produktų kategorijoje. Lietuvoje vienu reikšmingiausių laikome Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės įmonei įteiktą sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimą“, – pasakoja A. Liubinas.

Pranašesnis už kitus echolotus

UAB „Deeper“ vadovo teigimu, pristatant rinkai produktą buvo stengtasi, kad jis atitiktų šiuolaikinio žvejo poreikius: sonaras būtų mažas, lengvas, patogus naudoti skirtingais žvejybos būdais.

Deeper vadovas A. Liubinas su prezidente

„Pavyko sukurti tokį įrenginį, kurį galima naudoti žvejojant nuo kranto, iš valties, žiemą ir vasarą. Rinkoje tokio produkto nebuvo, todėl per 5-erius veiklos metus užkariavome daugumos žvejų širdis visame pasaulyje“, – kalbėjo vyras.

Pasitelkiant minėtą ieškiklį, galima ne tik sužinoti žuvies susibūrimo vietas, bet ir kitus žvejams aktualius duomenis. Tai - vandens telkinio struktūra, gylis, vandens temperatūra, augmenija.

„Išmanusis „Deeper“ sonaras veikia per išmaniąją programėlę – sonaras plūduriuoja vandenyje, skanuoja ultragarso bangomis ir per wifi ryšį siunčia signalus į išmanųjį telefoną“, – apie echoloto veikimo principą kalbėjo pašnekovas.

Deeper sonaras

Mintis, davusi pradžią inovacijos kūrimui

Idėja sukurti išmanų nuo kranto mėtomą sonarą kilo A. Liubinui kartu su kitu „Deeper“ įkūrėju Rolandu Sereika žvejojant Suomijoje. Tuomet verslininkams teko nuomotis daugybę nepatogios žvejybinės įrangos.

„Kilo klausimas, kodėl iki šiol nėra lengvo ir patogaus naudoti išmanaus sonaro, kuris veiktų per išmanųjį telefoną ir daugiau nereikėtų jokios papildomos technikos. Kadangi abu esame žvejai, puikiai supratome produkto poreikį rinkoje“, – įrenginio atsiradimo istorija dalinosi A. Liubinas.

Grįžę iš kelionės UAB „Deeper“ įkūrėjai pradėjo ieškoti galimybių įgyvendinti savo idėją ir jiems pavyko rasti sprendimą.

Nusprendę imtis išmaniojo žuvų ieškiklio projekto, verslininkai subūrė geriausią inžinierių, elektronikos ir IT specialistų komandą, kuri intensyviai kūrė produktą apie dvejus metus.

Deeper sonaras

Įmonės vadovams ypatingai svarbu kokybė, todėl sukūrus produktą, svarbia užduotimi tapo partnerių, kurie galėtų pasiūlyti kokybišką gamybą, paieška.

„Na, o vėliau teko mūsų inovatyvų produktą pristatyti rinkai ir paaiškinti jo naudą. Iš pradžių pakankamai konservatyvi žvejų bendruomenė įtariai žiūrėjo į mūsų produktą, jiems jis buvo neįprastas, keitė jų žvejybos įpročius. Tačiau su laiku „Deeper“ sonaras įgijo žvejų pasitikėjimą ir pripažinimą“, – akcentavo kūrėjas.

Labai svarbu gera komanda

A. Liubinas, paklaustas, kokiomis savybėmis turėtų pasižymėti žmogus, siekiantis tapti sėkmingu verslininku bei sukurti kokybišką, į pasaulinę rinką nukreiptą inovaciją, pabrėžė, jog tai turėtų būti kupinas ryžto ir į rezultatą orientuotas optimistas, galintis surinkti puikią komandą.

„Nuo pat pirmos įmonės įkūrimo dienos stengiausi, kad darbuotojų kolektyvą sudarytų geriausi skirtingų sričių specialistai, kurie vienas kitą papildo. Pavyko. Todėl ir kitiems, turintiems idėjų ir svajojantiems apie savo verslą, norėčiau palinkėti daugiau ryžto, optimizmo ir šaunių komandos narių, kurie padės jam pasiekti išsikeltus tikslus“, - sakė vyras.

Neeilinė idėja, visuomenės poreikių žinojimas bei įdėtas įdirbis – visa tai, pasak pašnekovo, yra labai svarbu.

„Manau, kad abu šie dalykai svarbūs. Net ir turint pačią nerealiausią idėją, kuri gali pakeisti pasaulį, teks įdėti daugybę pastangų ir darbo, kol sulauksite sėkmės“, – svarstė A. Liubinas.

UAB „Deeper“ vadovas taip pat pridūrė ir dar kartą akcentavo, kad ne ką mažiau svarbu ir komanda, kuri lygiai taip pat kaip jūs tikės idėja ir norės ją įgyvendinti.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_75638629