– Klausiame tiesiai šviesiai – ar manote, kad Ispanijos rinktinė, kurioje iš Rio de Žaneiro bronzinės komandos liko tik 6 žaidėjai, apgins Europos čempionės titulą? Jeigu taip, tai kodėl?

– Nepaisant netekčių, Ispanijos rinktinė išlieka pagrindine favorite laimėti Europos čempionatą. Brolių Gasolių tandemas vis dar yra nesustabdoma jėga.

– Ar, jūsų nuomone, Pau Gasolis ir toliau bus dominuojančia jėga po krepšiais ir apskritai čempionate? Ar jis ir šiemet yra realiausias pretendentas tapti čempionato MVP? Jeigu ne, kas kitas pajėgus tai padaryti?

– Vienareikšmiškai – taip. Nepaisant amžiaus Pau Gasolis bus neįkandamas riešutas kitoms ekipoms. Pagrindiniai konkurentai tapti turnyro MVP yra jo brolis Marcas, taip pat Bogdanas Bogdanovic bei Nando de Colo.

– Latvijos rinktinė surinko bene pajėgiausią sudėtį su Kristapu Porzingiu priešakyje. Kiek toli, jūsų nuomone, čempionate gali nužygiuoti latviai? Ar juos galima iš anksto vadinti tamsiuoju pirmenybių arkliuku?

– Latviai duos kovą visoms varžovėms, bet prognozuotume, kad ketvirtfinalis yra mūsų broliukų lubos. Dar labiau realu, kad latviams turnyras baigsis aštuntfinalyje.

– Prancūzijos rinktinė atsisveikino su ilgamečiu savo lyderiu Tony Parkeriu, jai nepadės NBA žvaigždės Nikola Batumas ir Rudy Gobertas. Ar prancūzai ir toliau yra realūs pretendentai lipti ant podiumo?

– Taip. Komanda savo gretose turinti geriausią Europoje žaidžiantį krepšininką N. De Colo bei stiprius NBA vidutiniokus – B. Diaw, E. Fournier, K. Seraphin yra reali pretendentė pasipuošti čempionato medaliais.

– Ispanijos krepšinio ekspertai prognozuoja, kad Lietuvos rinktinė čempionate neįveiks ketvirtfinalio barjero. Kaip vertinate Lietuvos rinktinės šansus jūs – ar mūsiškiai pajėgūs trečią kartą iš eilės patekti tarp keturių geriausių turnyro komandų, o gal jie pasipuoš medaliais?

– Lietuvių pasirodymą prognozuoti yra tas pats kas Lietuvoje prognozuoti orą – to nesugeba net sinoptikai. Jei bus demonstruojamas toks žaidimas, kaip pergalingose rungtynėse su prancūzais, tai lietuviai tikrai pajėgūs lipti ant podiumo. Taip pat realus ir scenarijus, kuomet turnyras baigiasi aštuntfinalyje.

– Ar Luko Lekavičiaus trauma ir automatiškai išaugantis krūvis Mantui Kalniečiui kuo nors koreguoja Lietuvos rinktinės galimybes?

– Viskas priklausys nuo to, kaip Mantas Kalnietis atlaikys jam teksiantį krūvį. Pasirengimo etape komanda geriau atrodė aikštėje esant M. Kalniečiui, tad L. Lekavičiaus trauma gali net išeiti į gerą.

– Pasaulio ir olimpinė vicečempionė Serbija čempionate šiemet turės verstis be savo lyderio Milošo Teodosičiaus, tačiau kontrolinėse rungtynėse serbai atrodo labai galingai. Kokios jų perspektyvos čempionate?

– Serbų komandoje traumas galėtų gauti 12 pagrindinių krepšininkų ir vis tiek jie būtų tarp čempionato favoritų. Net ir netekus Teodosičiaus, serbai vis tiek yra labai realūs pretendentai į medalius.

– Ir apskritai, iš patirties: ar kontrolinės rungtynės gali atskleisti tikrąjį komandų pajėgumą, ar jis išryškės tik prasidėjus pirmenybėms?

– Tikras pajėgumas atsiskleidžia oficialių rungtynių metu. Nebelieka eksperimentų, didesni krūviai tenka rinktinių lyderiams, stipresnę įtaką daro psichologinis žaidėjų pasirengimas.

– Per paskutinius du Europos čempionatus tarp keturių geriausių Europos komandų pasikeitė tik viena ekipa. Jei 2013-aisiais ketvertuke buvo Lietuva, Prancūzija, Ispanija ir Kroatija, 2015-aisiais jame vėl buvo lietuviai, ispanai ir prancūzai, o kroatus „pakeitė“ serbai? Ar vėl galima tikėtis panašių rezultatų, o gal šiemet įvyks vertybių perkainojimas?

– Vertybių perkainojimas šiame čempionate dar neturėtų įvykti. Žinoma, tarp lyderių gali įsimaišyti graikai ar slovėnai, bet iš esmės medaliais džiaugsis daugmaž tos pačios rinktinės kaip ir pastaraisiais čempionatais.

– Prieš čempionatą traumas patyrė visa eilė pirmo ryškumo Europos žvaigždžių, o dalis krepšininkų turnyre nedalyvaus dėl vadinamųjų NBA užgaidų, klubams paprašius likti ir treniruotis su komandomis. Ar jaučiasi, kad tai mažintų susidomėjimą čempionatu?

– Susidomėjimas nė per plauką nesumažėjęs. Bet kokiu atveju, nepriklausant nuo komandų sudėčių, tai vis tiek išlieka vienu didžiausių metų sporto įvykių, kurio visi su nekantrumu laukia.

– Kas, jūsų nuomone, bus Lietuvos rinktinės lyderiai šiame Europos čempionate – žais naudingiausiai ir rezultatyviausiai?

– Nieko nenustebinsime pasakydami, kad rinktinės naudingiausi ir rezultatyviausi žaidėjai bus Mindaugas Kuzminskas, Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis ir Jonas Mačiulis.

Užsakymo nr.: PT_75631799