Deja, dar nesutikome elektronikos prietaisų entuziasto, kuris prieš užmigdamas svajotų apie naujo modelio gartraukį. O be reikalo, nes realybėje griozdas su ilga žarna įsiveržia ir sugadina geriausias interjero idėjas. Bet pagaliau atsirado išeitis.

„AEG ComboHob IDK84451IB“ kaitlentė su integruotu gartraukiu – tai laisvė jūsų virtuvės dizainui.

„Electrolux“ kompanija – viena iš buitinių ir profesionalių prietaisų gamintojų lyderių – pristato išskirtinį „AEG Mastery“ produktų grupės sprendimą – „AEG ComboHob“ kaitlentės ir gartraukio derinį.

„AEG ComboHob (IDK84451IB)“ kaitlentės indukcinio kaitinimo privalumai jau seniai pripažinti vartotojų: saugumas, efektyvumas, taupumas ir švara virtuvėje.

Naujoji kaitlentė privalumų turi dar daugiau: greitas ir patogus valdymas „DirectTouch“, automatinis kaitinimo lygio palaikymas „ProFry“ bei inovatyvus gartraukis, įrengtas pačioje kaitlentėje.

Papildoma „Hob2Hood“ funkcija automatiškai sujungia kaitlentę su gartraukiu, todėl vos vienu mygtuku aktyvuojate abu prietaisus, be to, gartraukio traukimo galia reguliuojasi automatiškai priklausomai nuo to, ką gaminate. Juk blynams ir košei reikia visai skirtingo traukimo!

Kad toks derinys taptų įmanomas, inžinieriai pritaikė išskirtinius technologinius sprendimus. Invertinis variklis leidžia pasiekti ne tik aukštą A+ energijos efektyvumo klasę, bet ir užtikrina, kad įtaisas veiks tyliai, o garai bus ištraukiami efektyviai.

Gartraukis išpučiamą oro srautą nukreipia net keliomis kryptimis. Efektyvų ir greitą oro išvalymą užtikrina unikalios formos ilgalaikiai angliniai filtrai, kuriuos galima naudoti apie ketverius metus reguliariai atnaujinant filtravimo efektyvumą.

Toota.lt interjero dizaino specialistė Justė Žibūdienė apie tai, kokiais atvejais prireikia kaitlentės su integruotu garų surinktuvu.

Justė Žibūdienė

Aukštos lubos

„Jau keliuose objektuose aukštomis lubomis teko spręsti garų surinkimo problemą, pasirinkome kaitlentes su įmontuotu gartraukiu. Viename iš tų objektų buvo ir stoglangis. O stoglangis ir gartraukis visai nedraugauja“, – pagrindines priežastis įvardijo specialistė.

Dideli nauji namai, loftai, nestandartinės erdvės – tai vietos, kuriose tokio tipo kaitlentė gali būti geriausia išeitis. Kodėl kilo toks poreikis? Kadangi naujai statomi namai dažniausiai yra energetiškai efektyvūs ir nebereikia lubų aukščio sąskaita taupyti šilumos, klientai nori išsaugoti maksimaliai aukštas lubas.

O aukštos lubos yra papildoma erdvė, kurią reikia apgalvoti ir suvaldyti kuriant interjerą. Gartraukis su ilga žarna gali ne tik atrodyti neestetiškai, bet ir techniškai veikti blogiau. Be to, jei stogas komplikuotas, yra stoglangių, įmontuotas garų surinktuvas tampa geriausiu interjero sprendimu.

Bendravimo laisvė

Kitas atvejis, kai gartraukis kabinamas virš „saloje“ montuojamos kaitlentės. Standartiškai jį turėtume kabinti 72–75 cm nuo stalviršio. Tai aukštis, kuris nepatogus, jei gaminantis žmogus nori bendrauti su kompanija, esančia kitoje „salos“ pusėje, nes gartraukis atsiduria akių lygyje ir blokuoja matymo zoną.

Tai nepatogu ir nelogiška, juk „sala“ tam ir daroma, kad būtų gaminama bendraujant.

„Būtent su šia problema susidūriau savo namuose“, – pasakojo Justė. Jai tiko sprendimas įprastą gartraukį kilstelėti aukščiau, tačiau jei prie viryklės stovi aukštas žmogus, jam gartraukis vis vien blokuos vaizdą, todėl tai nėra universali ir visiems tinkanti išeitis.

Justė mano, kad virtuvės „sala“ namuose tampa lyg altorius bažnyčioje – svarbiausia vieta, kurioje vyksta bendravimas, vis populiariau ruošti maistą ne prieš ateinant svečiams, o kartu su jais.

Jei anksčiau klientams reikėdavo „salą“ siūlyti atskirai, šiandien ji įrenginėjama visada, jei tik tai leidžia techninės galimybės ir yra pakankamai erdvės. „Todėl gartraukis, blokuojantis matymo zoną, gali tapti rimtu nepatogumu“, – teigia dizainerė.

Kaitlentė

Minimalistiniai sprendimai

Kitas variantas, kai prireikia nestandartinio sprendimo įrenginėjant kaitlentę ne „saloje“, o prie sienos, yra minimalistinė virtuvė be pakabinamų spintelių, kai klientas virš gaminimo zonos nori tuščios sienos. Norint gražiai įmontuoti gartraukį ant tuščios sienos, reikia gerokai pasukti galvą. Kartais estetiškai išspręsti techninius dalykus beveik neįmanoma, taigi įmontuotas į kaitlentę gartraukis gali tapti geriausia išeitimi.

„Man labai patinka, kad toks pasirinkimas pagaliau yra įmanomas, atsirado daugiau kūrybos laisvės ir klientui, ir dizaineriui“, – pozityvaus naujovės vertinimo neslėpė specialistė.

Užsakymo nr.: PT_75588009