Kava visą dieną

Rytinė kava skirta tonizuoti ir suteikti energijos. Mitybos specialistai rekomenduoja pirmiausia išgerti stiklinę šilto vandens su citrina, kad nutekėtų skrandžio sultys, o tik tada gerti kavą. Tinka juoda kava su žiupsneliu cukraus – truputis angliavandenių suteiks daugiau energijos.

Jei cukraus nemėgstate, rinkitės sirupą arba standžią pieno putą. Po sočių pietų gerkite karčią ir stiprią espresso be cukraus, ji padės virškinti ir suteiks naują energijos pliūpsnį. Vakarui rinkitės įvairiausių skonių latte – vietoje deserto. Kava puikiai dera su mažo kaloringumo augaliniu pienu – sojų, avižų, migdolų. Jis skanus, natūraliai saldus ir neužgožia kavos pupelių aromato. Tokia kava gerina kepenų darbą, tinka ir besilaikantiems dietos.

Kavos ritualas

Dviguba energija

Rudenėjant, kai dangus vis dažniau apniukęs, kavą geriame ne tik dėl skonio, bet ir dėl tonizuojančio poveikio. Malonus kavos aromatas atsiranda skrudinant pupeles, tačiau tikra energijos bomba yra žalia neskrudintų pupelių kava, kuri turi dar ir kitų teigiamų savybių. Žalia kava gerina medžiagų apykaitą, valo organizmą, sakoma, kad padeda lieknėti.

Deja, jos skonis keistokas, primenantis žalią arbatą ar matę. Puikiausia išeitis – maišyti skrudintą rūšinių aitresnių pupelių kavą ir žalią, o mišinį ruošti įprastu būdu. Švelnus žalios kavos skonis nedominuoja, jis ištirpsta tik vos sušvelnindamas įprastą skrudintos kavos kartumą. Gauname mėgstamo skonio kavą su dviguba energijos doze ir papildomomis sveikatinančiomis savybėmis.

Kavos ritualas

101 būdas, kaip panaudoti kavą, – kavos uogienė

Tikriausiai nieko nenustebinsite žiniomis, kad iš kavos tirščių galima burti, dažyti plaukus, gamintis kūno kaukę pirčiai, kaip su kava kepti sausainius ar dezodoruoti skalbinius. Gal klausytojas kiek kilstelėtų antakį sužinojęs, kad iš skirtingo skrudinimo kavos pupelių klijuojate paveikslus ar veriate karolius, bet ir tai jau daryta, matyta ir girdėta. Naujausia naujiena kavos skonio ir aromato mėgėjų buityje yra... kavos skonio uogienė. Jai puikiai tiks ir lietuviško sodo gėrybės.

Jums reikės 1 kg obuolių, 500 g uogienių cukraus su pektinu, 1–2 stiklinių vyšnių be kauliukų, žiupsnelio cinamono ir 1,5 stiklinės stiprios espresso kavos. Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite, apiberkite cukrumi ir palaukite, kol išsiskirs sultys. Virkite ant mažos ugnies 30 minučių, tada sudėkite vyšnias, dar pakaitinkite 5 minutes, supilkite karštą espresso, cinamoną, išmaišykite ir supilstykite į serviravimo stiklainiukus. Skanaus!

Ko nori moterys?

Apie kavą pasikalbėjome su trimis skirtingomis moterimis ir sužinojome, kas joms patinka.

Lina, parduotuvės savininkė: „Užuosti kavos aromatą ryte, dar neišlipus iš lovos, man tiesiog būtina! Daug metų vyras kėlėsi ir ruošė kavą, bet jam patyrus kojos traumą šią pareigą perėmiau aš. Ir baisiausia, kad jam tai patiko. Dabar rytais žnaibomės ir ginčijamės, kuris kelsis pirmas. Ieškau nuotoliniu būdu valdomo kavos aparato.“

Diana, rinkodaros specialistė: „Mėgstu kavą ir geriu ją kelis kartus per dieną. Ryte – juodą, stiprią, be cukraus, po pietų – silpnesnę capuccino su skoniu, o vakare – net keletą latte: stipresnę apie šeštą, truputį silpnesnę dar po valandos ir be kofeino prieš miegą. Labiausiai užknisa kiekvieną kartą plauti pieno plaktuvą. Ieškau kavos aparato su savaime išsivalančiu pieno plaktuvu ir kad patogiai reguliuotųsi kavos stiprumas.“

Elena, studentė: „Esu veganė, tačiau dievinu latte. Ne kiekvienas aparatas gali išplakti pieno putą ne iš karvės, o iš sojos ar migdolų pieno, o latte be putos man nepatinka. Ieškau aparato su ypač kokybišku plaktuvu.“

Kavos ritualas

Kavos aparatas, kuris atitinka ir įprastus, ir keisčiausius visų mūsų pašnekovių lūkesčius

NIVONA
NICR788

Modernus 3D faktūrinis paviršiaus dizainas kavos aparatą paverčia elegantiška interjero detale.

Svarbi naujiena – galimybė ruošti kavą nuotoliniu būdu (integruotas „Bluetooth“ ryšys). Tai atlikti leis patogi programėlė jūsų telefone, galėsite ne tik įjungti bei išjungti, bet ir programuoti, kurti ir gaminti gėrimus.

Jei norėsite kavą gamintis tiesiogiai, ne telefonu, programuosite stebėdami vaizdą ryškiame spalvotame kavos aparato TFT ekrane. Prietaiso vandens talpa – 2,2 litro, integruota itin tyli kavos pupelių malimo mašina, galite naudoti ir pupeles, ir jau maltą kavą. Kavos stiprumas reguliuojamas penkiomis pakopomis, o karštumas – trimis, todėl visuomet pasidarysite tiksliai tokią kavą, kokios norite.

Kavos ritualas

Visi receptai programuojami gyvai, „Aroma Balance System“ pasirinksite tris aromato profilius, o
„My Coffee“ sistema leis išsaugoti iki penkių atskirai nustatomų gėrimo receptų.

Itin patogi funkcija – latte vienu paspaudimu, o automatinis pieno plaktuvo išsivalymas, remiantis apklausomis, yra viena iš labiausiai pageidaujamų kavos aparato funkcijų.

Šį ir kitus žurnalo „Ekektrolife“ straipsnius galite skaityti www.elektrolife.lt

Užsakymo nr.: PT_75575405