Minint šią dieną kviečiame Jus paskaityti apie orgazmą: kodėl jis yra svarbus mūsų gyvenime ir kodėl ne visuomet galime patirti tą trumpą malonumo akimirką?

Faktai apie orgazmą

– Terminas „Orgazmas“ (graik. „orgao“ – „degti aistra“) reiškia aukščiausio lygio pasitenkinimo laipsnį. Iš graikų kalbos kilęs žodis turi gan ryškią priešistorę: yra žinoma nemažai atvejų, kuomet romėnai ir graikai rengdavo apeigas, kurios buvo vadinamos orgijomis.
Tokios apeigos buvo skirtos dievams – dažniausiai Bakchui arba Dionisui. Dionisas buvo pramogų dievas, o Bakchas – vyno.

– Delfinai ir žmonės yra vieninteliai, kurie pasaulyje mylisi dėl malonumo.

– Ar žinojote, jog terminas „Anorgazmija“ – tai moterų seksualinis sutrikimas, kuris pasireiškia orgazmo nebuvimu, moters nesugebėjimu patirti orgazmo sueities metu, nepaisant lytinio susijaudinimo ir palankumo partneriui.

– Yra žinoma, jog viena iš pačių tinkamiausių pozų moterims, kurios nori patirti orgazmą, – šuniuko poza.

– Orgazmas – tai puikus vaistas nuo galvos skausmo. Tad moterys, kurios sako, jog nenori mylėtis dėl to, jog jas vargina galvos skausmas, turėtų skubėti ne ieškoti, kurgi tie vaistai nuo galvos skausmo, bet pasimėgauti savo partnerio teikiamais intymiais malonumais.

Orgazmo nauda mūsų sveikatai

Net nėra abejonių, jog seksas, kuriame netrūksta orgazmo, gali itin palankiai veikti žmogaus sveikatą. Ir ne tik dėl to, jog po aistringos nakties mes daug geriau miegame, greičiau gebame pamiršti dienos rūpesčius, bet ir dėl to, jog seksas gali būti vienas iš būdų, kuris padės sustiprinti imuninę sistemą.

Yra žinoma, jog mylintis organizme padaugėja imunoglobino A, o šis, kaip žinia, yra antikūnas, kuris yra svarbus imuninės sistemos veiklai. Tad reguliarus seksas, vieną ar du kartus per savaitę, gali būti puiki priemonė, kuri padės sumažinti riziką susirgti peršalimo ligomis.
Kokybiški lytiniai santykiai itin teigiamai veikia mūsų bendrą savijautą: po sekso pagerėja nuotaika, išsiskiria oksitocino hormonas, kuris dar kitaip yra vadinamas švelnumo, malonumo hormonu.

Ar dėl nepatiriamo moters orgazmo gali būti kaltas vyras?

Yra daugybė vyriškų intymios sveikatos sutrikimų, kurie gali būti priežastimi dėl to, jog lovoje pora nepatirs orgazmo. Pavyzdžiui, vienas iš jų – priešlaikinė ejakuliacija.

Jei vyras patiria per greitą sėklos išsiliejimą, o moters orgazmas yra vaginalinio tipo, tuomet sumažėja galimybė patirti orgazmą.

Gydytojai pastebi, jog priešlaikinė ejakuliacija dažniausiai būna atsiradusi nuo jaunystės, tuomet, kai vyras pradėjo pirmuosius savo seksualinius bandymus. Per greito sėklos išsiliejimo priežastys gali būti stresas, nerimas, konfliktai šeimoje, darbe.

Laimei, šiais laikais priešlaikinė ejakuliacija yra gydoma taikant medikamentus ir psichoterapiją. Vaistai nuo priešlaikinės ejakuliacijos yra efektyvi priemonė ir padeda daugeliui vyrų įveikti šį nemalonų seksualinį sutrikimą.

Dėl to, jog moteris nepatiria orgazmo gali būti kaltas ne tik vyras, bet ir ji pati. Kartais užtenka tik pasikalbėti, išsakyti savo seksualinius norus, nesivaržyti, pakeisti pabodusią mylėjimosi pozą į naują, dar niekada nebandytą, ir štai, orgazmas vėl bus nesvetimas. Dažnai moterys varžosi kalbėti apie savo seksualinius norus ir dėl to gerokai nukenčia intymūs santykiai.

Tad nebijokime išsakyti savo seksualinių troškimų, kalbėkime, jei vargina seksualiniai sutrikimai, tuomet gydykimės. Svarbiausia – nelikime abejingi.

Užsakymo nr.: PT_75556141