Į pirmąjį finalą buvo pakviesta 41 dalyvis: burtų keliu išrinkta 12 dalyvavusių moterų ir 29 vyrai. Bukiškio „Emsi“ degalinėje vykusiame finale dalyviai rungėsi dėl 2 kelionių į Izraelyje ir dėl 6 kelionių į Turkijoje vyksiančias „Eurobasket 2017“ rungtynes. Laimėtojams, regis, niekuo rūpintis nebereikės – „Emsi“ pasirūpino skrydžiais, bilietais į rungtynes ir apgyvendinimu viešbutyje.

Nelaimėję kelionių taip pat neliko be nieko – visi dalyvavusieji buvo apdovanoti krepšinio sirgalių marškinėliais.

Teisėjaujant Gintautui Zalieckui, tarpusavyje rungėsi dvi komandos – moterų ir vyrų. Pirmajame finalo etape visi dalyviai metė po 10 baudos metimų: 1 taiklus metimas – 1 taškas. Taip į antrąjį etapą pateko tik taikliausieji.

Moterų grupėje susikovė po vienodą taškų skaičių pirmajame etape surinkusios Jurga Žemeckienė ir Aistė Babianskaitė. 2 taškus pelniusi J. Žemeckienė pasirinko keliauti į Izraeilį, o antrosios vietos nugalėtojai atiteko kelionė į Turkiją.

Tuo tarpu vyrų grupėje vyko išties įnirtinga kova. Pirmajame finalo etape lyderiu tapo Edmundas Virbickas, kuris pataikė 7 metimus iš 10 ir pasirinko kelionę į Stambulą.

Kiti 5 taikliausieji dalyviai surinko po 6 taškus ir varžėsi antrajame etape. Čia išskirtinį taiklumą pademonstravo Evaldas Zubrickas, surinkęs 9 taškus iš 10 ir vyksiantis į Izraelį.

Kelionė į Turkiją atiteko keturiems likusiems antrojo etapo dalyviams: Mindaugui Steibliui, Linui Karosui, Mariui Bačanskiui ir Linui Čerkauskui.

„Emsi“ ir toliau kviečia aktyviai dalyvauti žaidime. Antrasis finalas įvyks jau rugpjūčio 30 dieną, Klaipėdoje.

„Emsi“ pasidalijo ir vaizdo įrašu iš pirmojo žaidimo finalo:

Užsakymo nr.: PT_75551245

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją