Užsikrėtęs senelio ir tėčio entuziazmu automobilizmui, Simas jau nuo devynerių metų įsitraukė į profesionalų kartingų sportą. Šiuo metu vaikinas yra tituluočiausias šios sporto šakos atstovas Lietuvoje. Paklaustas, kas slypi už visų iki šiol iškovotų titulų, Simas įvardijo gerą fizinį ir psichologinį pasirengimą, rimtą vadybinį darbą bei artimųjų palaikymą.

„Kartingų sportas yra sudėtingas, reikalaujantis daug įvairių žinių ir išteklių. Jeigu nori rungtis trasoje, visus metus turi intensyviai treniruotis ir rūpintis savo fizine forma, rengtis psichologiškai, aktyviai ieškoti rėmėjų, organizuoti išvykas į užsienyje vykstančias varžybas: nuo viešbučių ir skrydžių užsakymų iki varžybų registracijai skirtų dokumentų sutvarkymo ir kartingo paruošimo. Esu sukaupęs pakankamai žinių, tad pasirūpinu ir savo komandos vadyba. Varžybos ir laimėjimai yra malonumas, kuris atperka viską, ką nuveiki iki tos akimirkos“, - apie savo veiklą pasakoja S. Juodviršis.
Kartingų sportas

Vaikinas priduria, kad už pasiektus nuopelnus jis yra dėkingas savo artimiesiems, be kurių viskas būtų kur kas sudėtingiau.

Simas pabrėžia, kad organizaciniai įgūdžiai bei gebėjimas rasti rėmėjų yra bene svarbiausi dalykai, norint sklandžiai startuoti varžybose ir kovoti dėl aukščiausios vietos.

„Visas metų darbas privalo būti labai organizuotas. Nurodytų datų iki varžybų nesilaikymas ar maža klaida per varžybas gali kainuoti svarbius laimėjimus. Beje, šiam sportui reikia ir didelių finansinių investicijų – tai didžiausias uždavinys rengiantis sezonui“, - apie laiko ir finansų svarbą pasakoja sportininkas.

Anot S. Juodviršio, Lietuvoje kartingų sportas nėra itin populiarus, tad stinga ir konkurencijos, kuri skatintų tobulėti. Todėl Simas dažnai treniruojasi Italijoje, kurioje puiki kartingų sporto infrastruktūra.
Nors atrodo, kad dažnai keliaujančiam vaikinui atrasti laiko kitoms veikloms būtų sunku, daugkartinis kartingo čempionas geba derinti darbą-hobį su ištęstinėmis studijomis Lietuvos sporto universitete ir organizuoti vasaros stovyklas moksleiviams.
Kartingų sportas

„Esu aktyvus, man patinka intensyvios dienos, kai neleidžiu sau nuobodžiauti. Sportuoju, dirbu, organizuoju ir vis tobulėju. Džiaugiuosi, kad LSU suteikia man galimybes derinti profesionalų sportą su laisvalaikio organizavimo studijomis. Universitete įgyju žinių, kurias galiu pritaikyti praktiškai. Anksčiau teko organizuoti tuometinės komandos prekinio ženklo vasaros stovyklas vaikams, kuriose leidome mažiesiems išbandyti ne tik kartingų sportą, bet ir kitas sporto šakas – tinklinį ir krepšinį. Stovyklų metu rengėme vaikams ir pažintines keliones po įvairias Lietuvos vietoves. Sportas, vadyba, rekreacija ir turizmas – mano kasdienybė. Būtent todėl ir pasirinkau studijas Lietuvos sporto universitete“, - teigia LSU studentas S. Juodviršis.

Artimiausi Simo planai – parengti ir sėkmingai apginti LSU bakalauro darbą, organizuoti savo vardo vasaros vaikų stovyklą ir, žinoma, patekti į artėjantį 2017 m. pasaulio kartingo čempionatą, kuris šiemet vyks Portugalijoje. Vaikinas viliasi, kad pateks į šių varžybų dalyvių sąrašą ir turės galimybę dar kartą užlipti ant aukščiausio pakylos laiptelio.

Užsakymo nr.: PT_74532422