Nuolatinis ir gerai apmokamas darbas

„Kiek seniau, tikėtina, taip buvo ir mūsų įmonėje, tačiau protingai valdant įmonę ir tikslingai investuojant lėšas, šiandien einame į priekį dideliais žingsniais ir sustoti neketiname“ – pasakoja DADU ledus gaminančios įmonės „Vikeda“ generalinis direktorius Algirdas Gauronskis.

Tačiau dabar, anot jauno vadovo, vienos sėkmingiausiai Lietuvoje dirbančių įmonių darbuotojai dėl savo darbo vietų ir vasarą, ir žiemą yra ramūs, o jų atlyginimai – orūs. Ir ne vien todėl, kad mūsų gaminami ledai Lietuvoje ypač mėgstami – dalis jų tiesiog eksportuojama į užsienį, tad gamyba nesustoja net tada, kai Lietuvoje už lango spaudžia šaltukas.

„Vikeda“ valgomųjų ledų gamyba

„Jei vasarą mūsų pardavimai sudaro apie pusę visų pardavimų, tai žiemą Pabaltijo pardavimai nukrenta iki 25 procentų. Likę 75 procentai ledų iškeliauja į Vakarų Europą, Ameriką ir kai kuriuos kitus egzotiškesnius kraštus. DADU ledai Amerikoje jau daugelį metų yra atpažįstami kaip europietiški natūralaus nenugriebto pieno labai riebūs, kokybiški ledai – plombyras.

Jais prekiaujama tiek dideliuose prekybos centruose, tiek tose tradicinėse parduotuvėlėse, kuriose lankosi jau turbūt nebe pirma išeivių iš rytų Europos karta. Tam, kad užtikrintų reikalingą eksporto srautą, mūsų darbuotojai žiemą dirba trimis pamainomis, kitaip tariant, šiuo metu, priešingai nei vasarą, nedirbame savaitgaliais ir šiek tiek lėčiau“ – pasakoja A. Gauronskis.

Už darbą moderniame fabrike - orus pragyvenimas

„Vikeda“ vadovas neslepia, kad įmonės atnaujinimo procesas – ilgas ir reikalaujantis be galo daug investicijų. Tačiau tos investicijos ilgainiui atsiperka, darbo sąlygos žmonėms lengvėja, kvalifikuoti darbuotojai visuomet bus paklausūs ir gaus savo įdėtą darbą atitinkantį atlygį.

„Vikeda“ valgomųjų ledų gamyba

„Nuo 2015 m. pradėjome investuoti į fabriko modernizavimą ir plėtrą, darbus planavome pabaigti jau kitų metų pradžioje. Siekiame išlikti konkurencingi pasaulinėje rinkoje, todėl privalome nuolat investuoti į naujas technologijas ir našumą. Todėl buvo pastatyta ir paleista trečia ledų gamybos linija, konvejeriai, pakavimo robotai. 2017 metų pradžioje planavome dar daugiau viską robotizuoti, tačiau susidūrėme su ta problema, jog jei kiti gamintojai sau gali leisti nusipirkti jau esamą ir išbandytą įrangą, tai mes sau to leisti, dėl specifinių gamybos procesų, negalime. Turime viską pritaikyti taip, kaip to reikia būtent mums, kad nepakistų nei kokybė, nei skonis, kadangi ledus gaminame pagal unikalią ir pasaulyje turbūt mažai benaudojamą technologiją – iš šviežio nenugriebto pieno, o ne iš nugriebto pieno ir grietinėlės arba pieno miltelių. Nes juk mūsų fabriko sistema paprasta: pamelžia karvę, o pienas atvežamas į fabriką, be jokių apdorojimų, be jokių mechaninių ar cheminių procesų. Mes paleidžiame gamybos procesą, sumaišome su sviestu, uogiene ir štai- ledus jau turime. Gardžius, riebius ir labai lietuviškus. Beje, kalbant apie pieną – naudojame tik šviežią ir lietuvišką pieną“ – pokalbio metu ne kartą pabrėžia įmonės vadovas.

Algirdas Gauronskis iš premjero Sauliaus Skvernelio rankų atsiėmė metų gaminio aukso medalį už senovinį vanilinio skonio plombyrą „Arctica“

Lietuviškas pienas – kokybiškiausias

Kaip pasakoja „Vikeda“ generalinis direktorius Algirdas Gauronskis, pieną jų įmonė perka tik iš lietuvių karvių augintojų ir tik aukščiausios kokybės.

Algirdas Gauronskis iš premjero Sauliaus Skvernelio rankų atsiėmė metų gaminio aukso medalį už senovinį vanilinio skonio plombyrą „Arctica“

„Ne paslaptis – jei peržvelgtume kas ir po kiek superka pieną Lietuvoje, tai daugiausia mokame būtent mes ir taip jau ne vieneri ar dveji metai iš eilės. Pienas iš aplinkinių ūkių – Kėdainių, Jonavos ir iš tų rajonų. Mes labai preciziškai paisome kokybės reikalavimų, todėl žaliavų sąskaita netaupome ir mokame už jas didelę kainą. Dėl šios priežasties privalom kitus, kad ir gamybos procesus, optimizuoti taip, kad fabrikas gamintų produktą ir įmonė išliktų konkurencinga, o kaina ne tik kad nedidėtų, bet net ir galėtų ilgainiui mažėti. Juolab, kad mūsų ledai yra kitokie nei gamina vakariečiai – mūsiškiai natūralesni, gaminami iš nenugriebto pieno. Kiek esu matęs, o mačiau daug, tai vienetai gamina iš natūralaus ir dar nenugriebto pieno. Mūsų ledai yra riebesni, dėl to ir kokybiškesni. Kokybe ir būtent tik ja mes išsiskiriame iš kitų ir randame savo klientą“ – sako vienus skaniausių ledų gaminančio fabriko šeimininkas Algirdas Gauronskis. Žmogus, vos prieš kelias dienas iš naujojo premjero Sauliaus Skvernelio rankų atsiėmęs metų gaminio aukso medalį už senovinį vanilinio skonio plombyrą „Arctica“.

Užsakymo nr.: PT_73208788