Nelikti abejingiems bei paremti nepasiturinčius senyvo amžiaus panevėžiečius kvietė ir miesto meras Rytis Račkauskas, krepšinio klubo „Lietkabelis“ krepšininkai bei gerumo iniciatyvos draugai „Kalnapilio-Tauro grupė“. Anot akcijos organizatorių, surinktos lėšos padės palengvinti net kelių šimtų Panevėžio regione gyvenančių senolių kasdienybę.

Įprasmintas šventinis laikotarpis

Gruodžio pradžioje „Kalnapilio-Tauro grupės“ kolektyvas susibūrė į jau tradicija tapusią kalėdinę įmonės šventę. Jos metu patys darbuotojai kartu su „Virtuvės mitų griovėjais“ pagal kulinarijos meistro Alfo Ivanausko sukurtą receptą virė sriubą – paramos akcijos „Maltiečių sriuba“ simbolį.

Šios gražios kolektyvo šventės tęsiniu tapo paramos akcijos renginys Panevėžio miesto centrinėje aikštėje, kur sekančią dieną vaišintis sriuba bei paaukoti segantiems, vienišiems šio krašto senjorams galėjo visi norintys.

„Kalnapilio-Tauro grupės“ kalėdinė įmonės šventė

„Siekiant Kalėdų laukimo džiaugsmą apjungti su noru padėti vargingiems, sergantiems bei vienišiems šalia mūsų gyvenantiems senoliams, kilo idėja paramos akciją paversti mūsų kolektyvo šventės dalimi. Dar kartą įsitikinome, jog prasmingi darbai padeda kalėdinį laikotarpį paversti dar džiaugsmingesniu, skatina bendrumą ir savitarpio supratimą, o drauge praleistas laikas įgyja apčiuopiamą naudą. Viliuosi, jog prisidėdami prie šios iniciatyvos įgyvendinimo bent šiek tiek palengvinome mūsų krašto senolių kasdienybės naštą, atkreipėme miestiečių dėmesį“, – sakė „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Valdas Kirstukas.

Miestiečius suvienijo gerumas

Akcijos „Maltiečių sriuba“ metu surinktos lėšos bus skiriamos dviem dideliems maltiečių projektams – „Maistas ant ratų“ ir „Socialinė priežiūra namuose“, be kurių kelių šimtų Panevėžio krašto senolių gyvenimas taptų dar sunkesnis.

Maltos ordino pagalbos tarnybos (MOPT) direktorė ir akcijos „Maltiečių sriuba“ organizatorė Rasa Stukienė sako, kad nors akcija tikrai žinoma visoje Lietuvoje, tačiau stipri vietos verslo pagalba yra labai svarbus veiksnys, lemiantis, kiek senjorų vėliau galės sulaukti pagalbos ir džiaugtis šventiniu laikotarpiu.

„Kalnapilio-Tauro grupės“ kalėdinė įmonės šventė

„Panevėžio maltiečiai jau nuo 1993 metų darbuojasi Panevėžio vargingųjų labui. Keitėsi ir plėtėsi projektai, tačiau jų tikslas liko vienas – padėti seniems, vienišiems, negalintiems savimi pasirūpinti panevėžiečiams. Viskas kainuoja, todėl mes labai ieškome partnerių, kurie mūsų iniciatyvų mastą padėtų padidinti, o tai reiškia ir padėtų surinkti daugiau paramos. Puikus pavyzdys yra Panevėžio miestas, kurio verslo atstovai patys noriai prisidėjo prie šių metų gerumo iniciatyvos“, – teigė R. Stukienė.

Šią „Kalnapilio-Tauro grupės“ palaikomą iniciatyvą gyrė ir Panevėžio miesto meras R. Račkauskas, akcentuodamas, kad tokia bendruomeniškumą skatinanti akcija – labai sveikintina ir reikalinga miestui, jo gyventojams.

„Dabar vis daugiau kalbame apie socialiai atsakingo verslo ir pagalbos šalia jo esančiai bendruomenei svarbą, todėl „Kalnapilio-Tauro grupės“ dalyvavimą šioje akcijoje vertinu kaip puikų realios pagalbos seniems, sergantiems ir vienišiems žmonėms pavyzdį. Tikiuosi ir linkiu, kad tai paskatintų ne tik Panevėžio, bet ir visos Lietuvos privatų verslą dažniau imtis socialinės atsakomybės projektų“, – pabrėžė R. Račkauskas.

Abejingi paramos akcijai neliko ir Panevėžio „Lietkabelio“ klubo krepšininkai, kurie prisijungė prie jos įgyvendinimo Panevėžio mieste. Visa komanda sutartinai tvirtino, kad šventinis laikotarpis visada turi suburti geriems darbams ir kad tik susivieniję žmonės gali daryti didelius darbus ir greičiau pasiekti užsibrėžtus tikslus.

Užsakymo nr.: PT_73191966