Didžioji Britanija

Anglijoje studentai iš Europos Sąjungos gali mokytis valstybinėse mokyklose ir koledžuose nemokamai. Šioje šalyje yra tūkstančiai valstybinių mokyklų, ir tik 38 iš jų yra pensionai. Svarbu tai, kad mūsų mokiniai, kurie išvažiuoja mokytis savarankiškai, be tėvų, gali tai daryti tik mokyklose-pensionuose.

Parodoje bus galima susitikti su valstybinės karališkosios karinės mokyklos The Duke of York’s Royal Military School atstovais. Mokykla savo istoriją skaičiuoja nuo 1803 m. ir šiandien mokyklą globoja Didžiosios Britanijos apsaugos ministerija. Mokyklai pradėjus savo veiklą joje mokėsi tik karininkų vaikai, šiandien mokykla priima 11–18 metų mokinius nepriklausomai nuo šeimos statuso.

Mokykla turinti karinę profesinę kryptį, nuo pat vaikystės mokiniams ugdo tokius įgūdžius kaip savarankiškumas, atsakingumas, komandinė dvasia, gebėjimas atsakyti už savo poelgius, gebėjimas priimti sprendimus, lyderystė. Mokykloje yra kadetų korpusas, kur mokiniai įgyja šaudymo, skraidymo ir aviacijos įgūdžius. Daugelis dalyvauja karinėje sporto programoje Duke of Edinburgh Awards.

Europos sąjungos piliečiams mokslas šioje mokykloje yra nemokamas, apgyvendinimas mokyklos bendrabutyje su maitinimu – 12 495 GBP per metus.

Royal School Wolverhampton iki 2015 m. buvo privati mokykla ir tik nuo 2016 m. rugsėjo ji įgijo valstybinės akademijos statusą. Atitinkamai, nuo šiol mūsų studentams mokslas tampa nemokamas. Mokykla yra centrinėje Anglijos dalyje, 40 minučių atstumu nuo Birmingemo oro uosto.

Birmingemas

Moksleiviai ir tėvai pabrėžia jaučiantys šioje nedidelėje mokykloje draugišką atmosferą, kur vieni kitus puikiai pažįsta, žino vardus. Taip pat jaučia tikrą mokytojų domėjimąsi moksleivių tikslų siekimais. Mokyklos direktorius Mark Heywood visuomet pabrėžia, kad puikus išsilavinimas – tai ne tik aukšti rezultatai, tai visų pirma visapusiškas asmenybės ugdymas. „Karališką“ mokyklą globoja Karališkoji didenybė Princas Edwardas (Wessex grafas).

Parodoje taip pat dalyvaus profesinis koledžas Chichester College – turintis profesinio mokymo ir vidurinio išsilavinimo A-Level programas.

Chichester College yra nedideliame Chichester miestelyje pietinėje Anglijos dalyje, netoli Portsmouth miesto. Mūsų studentams čia patinka mokytis, nes tai saugus, netoli Londono esantis miestelis, kuriame yra graži architektūra ir jaučiama draugiška atmosfera.

Koledže galima naudotis puikia biblioteka, kompiuterių centru, yra interneto kavinė, neseniai atnaujintas fitneso centras su treniruoklių sale. Sporto centre galima užsiimti įvairiomis individualiomis ar komandinėmis sporto šakomis. Populiariausiais yra futbolas, žolės riedulys, regbis, tenisas, golfas, aerobika, joga.

Koledžas siūlo vidurinio išsilavinimo A-Level programą, kuri reikalinga stojant į UK universitetus bei didelį profesinio mokymo programų pasirinkimą. Profesinio mokymo programų pasirinkimas labai platus: menas ir dizainas, statyba, kompiuteriai, turizmas, aptarnavimas viešbučiuose, 3D dizainas, baldų gamyba, floristika, kirpėjų kursai, pop muzika, muzikos technologijos, džiazas, šokiai, sportas, futbolo komandos treneris, kosmetologija ir kt.

Metinis mokestis už mokslą Chichester college yra 3 800 GBP už metus. Specialus pasiūlymas parodos „Tarptautinių studijų dienos“ lankytojams – 3 000 GBP.

Studentai

Danija

Europos sąjungos piliečiams aukštasis išsilavinimas Danijoje yra nemokamas. Žinoma mūsų studentai domisi programomis anglų kalba. Parodoje galima pabendrauti su University College Zealand atstovais, kurie pristatys bakalauro programas – Leisure Management ir International Teacher Education, bei magistro programą – Master in Occupational Therapy.

Mokyklos atstovai pasiruošę atsakyti į visus Jums rūpimus klausimus parodoje „Tarptautinių studijų dienos“ Vilniuje, kuri vyks spalio 24 d. (pirmadienį) Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centre adresu Konstitucijos pr. 20.

Pasinaudokite unikalia galimybe susitikti su švietimo įstaigų atstovais Vilniuje ir sužinokite visą detalią informaciją.

„Tarptautinių studijų dienos 2016”

Spalio 24 d. Vilniuje

Parodos vieta:Radisson Blu Hotel Lietuva" konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20 Vilnius


Parodos laikas: 10.00–18.00

Įėjimas nemokamas

Papildomą informaciją ir dalyvių sąrašą rasite čia: www.balticcouncil.lt


Parodos organizatorius:

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION

Jogailos g. 4, Vilnius

8 64572232, 8 52690056

lietuva@balticcouncil.org

Užsakymo nr.: PT_72613096