Didžioji Britanija didžiuojasi savo privačiomis mokyklomis-pensionais, dauguma iš jų turi amžių istoriją. Laiko išbandytos, šios mokyklos šiandien yra pažangios, šiuolaikiškos mokymo įstaigos su puikia infrastruktūra, materialine ir technine baze, naujausiomis mokslinėmis laboratorijomis, kvalifikuotais mokytojais, puikiomis sąlygomis sportuoti ir praleisti laisvalaikį. Ne paslaptis, kad kiekvieno anglo svajonė – leisti vaiką į privačią mokyklą. O anglų aristokratams, tai tiesiog privaloma – „must“.

Konservatyvūs anglai pasikliauja istoriškai paremta mokymo kokybe. Anglijos geriausiems Oksfordo ir Kembridžo universitetams daugiau nei 800 metų. Į parodą Vilniuje atvyksta mokyklos, kurioms 100 – 1000 metų, pavyzdžiui Sidcot School, įkurta 1699 m., Wells Cathedral School – 909 m. ir daugelis kitų. Visas šias mokyklas jungia labai aukštas išsilavinimo lygis, gebėjimas rasti priėjimą ir atverti kiekvieno vaiko talentus.

Šių mokyklų abiturientai įstoja į geriausius pasaulio universitetus ir siekia sėkmingos karjeros įvairiose srityse. Mes turime daug sėkmingų jaunimo istorijų, kurie baigę privačias Didžiosios Britanijos mokyklas įstoja į tokius universitetus kaip Oksfordas, Kembridžas, Warwick, Bath, Durham, LSE, UCL ir kitus TOP universitetus. Šiandien daugelis jų užsiima moksline veikla, dirba didžiausiose tarptautinėse kompanijose visame pasaulyje, užima aukštas pareigas valstybinėse ir privačiose struktūrose.

Oksfordas, Jungtinė Karalystė

Greta tradicinių mokyklų-pensionų yra šiuolaikiniai , taip vadinami „independent“ ir „tutorial“ koledžai, kur nėra privaloma uniforma ir nėra uždaros teritorijos, o mokymosi procesas vyksta mažose klasėse (6-8 asmenys), kiekvienam mokiniui skiriamas dėmesys. Tokias mokyklas renkasi motyvuoti moksleiviai, norintys ir galintys patys planuoti savo laiką, bei nori atmosferos artimos universitetinei.

Renkantis vidurinę mokyklą, reikia prisiminti, kad tai abipusis procesas, mokyklos taip pat renkasi būsimus mokinius, atsižvelgia į praėjusių metų rezultatus, atlieka kai kurių dalykų testus. Atlikti testus užtrunka 5-6 val., ir nei vienas vaikas dar nepasakė, kad atlikti testus – lengva.

Parodoje Vilniuje dalyvaus šios mokyklos ir koledžai:

Badminton School, Clifton College, Kingswood School, Concord College, King’s Ely, Moreton Hall School, Sherborne International, Sidcot School, Royal Hospital School, Brockwood Park, Taunton School, Cardiff Sixth Form College, St Christopher School, Brooke House College, Lomond School, King’s College St Michaels, Tettenhall College, Wells Cathedral School, Bosworth Independent College, DLD College (London), Cambridge Tutors College, Ackworth School.

Vokietija

Pirmą kartą Vilniuje dalyvaus Schule Schloss Salem – privati mokykla-pensionas iš Vokietijos. Tai didžiausia mokykla Vokietijoje, įkurta 1920 m. Pagrindinis mokyklos tikslas buvo – ugdyti naująją vokiečių elito kartą pokario sąlygomis. Pirminis mokyklos šūkis „Išmok būti atsakingu“ išsaugotas iki mūsų laikų. Skiriamas dėmesys visapusiškam asmenybės lavinimui, atsakomybės ugdymui bei mokoma pagarbos demokratijos vertybėms.

Mokykloje galima pasirinkti vieną iš mokymo programų: nacionalinę Abitur programą vokiečių kalba arba Tarptautinio Bakalaureato (IB) programą anglų kalba.

Po pamokų organizuojami įvairūs renginiai, moksleiviai gali lankyti įvairius būrelius, pvz. dramos būrelį, meno studijas, sporto būrelius. Mokykla organizuoja žygius, kultūrines išvykas, ekskursijas. Moksleiviai vaidina mokyklos spektakliuose, miuzikluose, į mokyklą taip pat atvyksta profesionalūs artistai su savo pasirodymais.

Vienas svarbiausių renginių mokykloje – „Spetzgart Supper“, į kurį kviečiami žymūs politikai, verslo atstovai, kultūros veikėjai. Savo pranešimus čia skaitė Vokietijos finansų ministras, prezidento kanceliarijos vadovas, švietimo reikalų ministras, vyriausias laikraščio Die Zeit redaktorius, teatro vadovas, dailininkas, rašytojas. Po renginio dalyviai ir moksleiviai dalyvauja bendruose debatuose. Taip pat moksleiviai dalyvauja ir mini JTO konferencijoje.

Mokykloje didelis dėmesys skiriamas moksleivių muzikiniam ugdymui. Čia yra choras, orkestras, džiazo kolektyvas, roko grupė, koncertuojanti tiek mokykloje tiek už jos ribų. Mokykloje dirba 26 muzikos mokytojai, galintys mokyti vaikus groti daugybe instrumentų. Regioninės ir nacionalinės reikšmės muzikiniuose projektuose dalyvaujantys mokyklos moksleiviai užima prizines vietas.

Kanada

Pirmą kartą į Vilnių atvyksta geriausios mokyklos-pensiono Kanadoje Columbia International College įkūrėjas ir direktorius. Mokykla dirba pagal unikalią Total Care Education System švietimo sistemą, pripažinta efektyviausia švietimo programa tarptautiniams studentams ir jų tėvams.

Sistema skirta tam, kad atskleisti kiekvieno mokinio potencialą ir skirta akademinių, fizinių, socialinių ir psichologinių įgūdžių tobulinimui. Ši sistema buvo sukurta tam, kad palaikyti užsienio studentus, gyvenančius toli nuo namų.

Columbia College studentai apgyvendinami šiuolaikiniuose bendrabučiuose, saugioje ir jaukioje aplinkoje, kuri padeda moksleiviams greičiau prisitaikyti prie pasikeitusių gyvenimo sąlygų ir padeda susikoncentruoti į mokslus.

Torontas, Kanada

Koledže yra specialus skyrius, padedantis moksleiviams stojantiems į įvairių šalių universitetus. Darbuotojai padeda jaunuoliams stojimo procese ir suteikia informaciją apie stipendijos gavimą. Daugelis Kanados universitetų, tame tarpe ir University of Toronto, suteikia specialią stipendiją Columbia International College studentams. Kiekvienais metais koledže vyksta aukštųjų mokyklų paroda.

JAV

Parodoje Vilniuje dalyvaus kelios vidurinio lavinimo mokyklos-pensionai iš Amerikos.

Lyndon Institute istoriją skaičiuoja nuo 1867 metų. Šiandien tai šiuolaikinė mokykla, kurioje sudarytos puikios sąlygos mokslui, sportui ir popamokinei veiklai. Mokyklos teritorijoje, užimančioje 130 akrų, yra 34 pastatai, tame tarpe biblioteka, 650 vietų aktų salė, menų centras, 6 bendrabučiai. Mokyklą vykdo moksleivių priėmimą į 9-12 klases ir siūlo didelį akademinių dalykų pasirinkimą, tame tarpe 19 dalykų AP (Advanced Placament) lygiu.

Šiandien čia mokosi 600 moksleivių, iš kurių 15 % – tarptautiniai moksleiviai iš 19 šalių. Menų skyrius siūlo 22 programas: choras, pasaulinė muzika, džiazas, muzikos teorija, teatras, šokis, skaitmeninė fotografija, piešimas, lipdymas, grafinis dizainas ir kt.

American Hebrew Academy atstovaus šios mokyklos direktorius. American Hebrew Academy (Žydų Akademija Amerikoje) – vienintelė tokio tipo vidurinė mokykla, kurioje vaikai lavinami ne tik akademiškai, bet ir puoselėjama Žydų tapatybė bei atskleidžiamos plačios ateities galimybės.

Mokyklos tikslas paruošti moksleivius stojimui į geriausius pasaulio universitetus ir išugdyti plačių pažiūrų asmenybes, puikiai besiorientuojančias šiuolaikinio pasaulio realijose. Mokykloje sudarytos puikios sąlygos mokslui, sportui bei apgyvendinimui.

Čia yra 15 mokslo laboratorijų, atletikos centras, baseinas, šiuolaikinės klasės ir bendrabučiai. Mokykloje įdiegta sava pedagoginė strategija - mokymas vyksta mažose klasės (iki 12 moksleivių); kiekvieną mokinį stengiamasi įtraukti į ugdymo procesą; organizuojamos diskusijos ir debatai; vykdomas reguliarus žinių patikrinimas. 27% mokyklos dėstytojų turi daktaro mokslinį laipsnį.

Jei jūs norite sužinoti, kaip įstoti į privačią mokyklą pensioną, kokius testus būtina laikyti, kiek kainuoja mokslas, kokios galimybės gauti stipendijas, tuomet jūs turite unikalią galimybę sužinoti visą šią informaciją. Mokyklos atstovai pasiruošę atsakyti į visus Jums rūpimus klausimus parodoje „Tarptautinių studijų dienos“ Vilniuje, kuri vyks spalio 24 d. (pirmadienį) Radisson Blu Hotel Lietuva konferencijų centre adresu Konstitucijos pr. 20.

Sprendimas išleisti vaiką mokintis užsienyje – labai atsakingas žingsnis. Renkantis koledžą arba mokyklą būtina žinoti, kad tai pats svarbiausias Jūsų gyvenimo projektas.

Iki susitikimo parodoje!

„Tarptautinių studijų dienos 2016”

Spalio 24 d. Vilniuje

Parodos vieta:Radisson Blu Hotel Lietuva" konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20 Vilnius


Parodos laikas: 10.00–18.00

Įėjimas nemokamas

Papildomą informaciją ir dalyvių sąrašą rasite čia: www.balticcouncil.lt


Parodos organizatorius:

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION

Jogailos g. 4, Vilnius

8 64572232, 8 52690056

lietuva@balticcouncil.org

www.balticcouncil.lt

Užsakymo nr.: PT_72576790