Vidurinis išsilavinimas

Pirmą kartą į Vilnių atvyksta įkūrėjas ir geriausios tarptautinės privačios mokyklos Columbia International College direktorius. Mokykloje vykdoma unikali ugdymo sistema Total Care Education System, pripažinta efektyviausia švietimo programa tarptautiniams studentams ir jų tėvams. Sistema skirta atskleisti kiekvieno mokinio potencialą, akademinių, fizinių, socialinių ir psichologinių įgūdžių tobulinimui. Mokiniai gyvena šiuolaikiniuose, komfortiškuose bendrabučiuose, saugioje ir jaukioje aplinkoje, kuri padeda adaptuotis naujam gyvenimui, ugdyti savarankiškumą ir siekti užsibrėžtų tikslų. Koledže yra specialus skyrius, padedantis studentams, stojantiems į įvairių šalių universitetus. Darbuotojai padeda studentams stojimo procese ir suteikia informaciją apie stipendijos gavimą. Daugelis Kanados universitetų, tarp jų ir University of Toronto, suteikia specialią stipendiją Columbia International College studentams. Kiekvienais metais koledže vyksta aukštųjų mokyklų paroda.

Calgary Board of Education – valstybinė organizacija, jungianti daugiau kaip 200 mokyklų Calgary, mieste kuriame daugiau kaip 1 mln. gyventojų. Pagrindinė miesto veikla susijusi su naftos pramone ir turizmu. Calgary Board of Education padeda sutvarkyti užsienio moksleivių dokumentus, padeda išrinkti tinkamiausią mokyklą, remiantis kiekvieno akademiniais dalykais ir popamokine veikla.

Aukštasis išsilavinimas ir profesinis mokymas

Parodoje Vilniuje dalyvaus didžiausio koledžo Toronto mieste Seneca College atstovai. Įkurtas 1967 metais, tai – didžiausios valstybinis koledžas Kanadoje, turintis 10 koledžo pastatų Toronte ir jo priemiestyje. Šiandien dieniniame skyriuje mokosi 25 000 studentų, iš kurių 3 500 – tarptautiniai studentai iš 111 pasaulio šalių. Koledžo puiki reputacija, tai patvirtina bendradarbiavimas daugiau kaip su 70 universitetų Kanadoje ir visame pasaulyje.

Seneca College – mokymo įstaiga moksleiviams, baigusiems dvylika klasių. Koledže greta 4 metų bakalauro studijų galima rinktis 2–3 metų profesines studijas, kurios paruošia darbo rinkai. Mokslo metai prasideda rugsėjo, sausio ir gegužės mėnesiais. Mokymo programų ruošime dalyvauja verslo ir šiuolaikinės industrijos lyderiai. Koledžo absolventus puikiai vertina darbdaviai Kanadoje, taip pat Amerikoje ir Europoje. Koledžas bendradarbiauja su tokiomis kompanijomis, kaip Air Canada, Canadian Imperial Bank of Commerce, Ernst and Young, Mozilla, Tommy Hilfiger, Natural Resources Canada, American Express, Dell Computers, HSBC Bank of Canada, Sanyo Canada, Xerox, IBM Canada Ltd ir kitomis.

Bakalauro kvalifikacinį lygį galima įgyti šiose srityse: Aviation Technology, International Business Management, International Accounting and Finance, Informatics and Security, Software Development, Child Development, Financial Services Management, Human Resources Strategy and Technology. Visose išvardintose programose yra Co-op – tai galimybė atlikti apmokamą praktiką studijų metu.

Profesinių programų pasirinkimas taip pat labai platus, pateikiame keletą iš jų: Accounting, Animation, Aviation Operations, Broadcasting (radio, TV), Business, Marketing, Building Systems Engineering Technician, Computer Programmer, Cosmetic Techniques, Chemical Laboratory Technician, Journalism, Law Clerk, Practical Nursing ir daugelis kitų. Iš viso koledžas siūlo 150 programų dieniniame skyriuje.

Norintys studijuoti šiame koledže turi pateikti oficialų anglų kalbos lygio patvirtinimą, tai gali būti IELTS egzaminas. Jei dokumentų pateikimo metu nėra gautas brandos atestatas, tuomet būtina pateikti pažymių išrašus nuo 9 klasės.

Koledžas garantuoja visiems pirmo kurso studentams bendrabučius. Didelis dėmesys yra skiriamas sportui. Koledžo jungtinė atletikos komanda – labiausiai įvertinta tarp visų švietimo įstaigų Otario provincijoje. Ji apdovanota 450 apdovanojimų nuo koledžo įkūrimo metų 1967 m. Koledže – 15 komandų. Pagrindinės sporto šakos yra krepšinis, futbolas, slidinėjimas, regbis, golfas, kerlingas, tinklinis. Koledžas turi savo ledo areną, lengvosios atletikos sales, teniso kortus, futbolo aikštę, fitneso centrą, šokių studiją, lauko tinklinio aikštę.

Kalbos mokymas

VGC International College – kalbų mokykla Vankuveryje, taip pat siūlo programas suaugusiems ir moksleiviams. Mokykla pasižymi gebėjimu mokyti kalbą, remiantis specialia programa Global English, kuri padeda mokyti bendrinę anglų kalbą ir tobulinti akademines žinias. Labai svarbus dėmesys yra skiriamas kiekvienam mokiniui individualiai. Vasaros metu vidurinės mokyklos moksleiviams organizuojamos įvairios programos.

Columbia International College, įsikūręs netoli Hamilton, netoli nuo Ontario, organizuoja vasaros stovyklas 9–14 ir 15–18 metų moksleiviams. Koledžas siūlo tris pramogines programas: Canada Platinum, Canada Gold, Canada Silver. Priklausomai nuo programos, anglų kalbos mokymas trunka 15–25 pamokas per savaitę, taip pat įtrauktos ekskursijos po rytų Kanadą (Monrealis, Otava, Kvebekas), prie Niagaros krioklių, po salas. Greta mokymosi ir ekskursijų, mokiniai dalyvauja „Lyderių programoje“.

Susitikite su Kanados švietimo įstaigomis parodoje „Tarptautinių studijų dienos 2016“ spalio 24 d. Vilniuje „Radisson Blu Hotel Lietuva", Konstitucijos pr. 20.

Atminkite, kad švietimo įstaigą pasirinkti reikia labai atsakingai, o teisinga ir laiku suteikta informacija – sėkmės garantas!

„Tarptautinių studijų dienos 2016”

Spalio 24 d. Vilniuje

Parodos vieta:Radisson Blu Hotel Lietuva" konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20 Vilnius


Parodos laikas: 10.00–18.00

Įėjimas nemokamas

Papildomą informaciją ir dalyvių sąrašą rasite čia: www.balticcouncil.lt


Parodos organizatorius:

BALTIC COUNCIL FOR INTERNATIONAL EDUCATION

Jogailos g. 4, Vilnius

8 64572232, 8 52690056

lietuva@balticcouncil.org

www.balticcouncil.lt

Užsakymo nr.: PT_72551374