Tai dar kartą akivaizdžiai įrodė, kad Socialdemokratų pirmininkas ir visa partija atstovauja ne dirbančiųjų, o darbdavių interesams. Nors partijos nariai teigia priešingai.

Lygiai taip pat premjeras ir jo partija veidmainiauja pensininkų atžvilgiu. Teigia, kad rūpinasi jais, nors visi jų veiksmai ir sprendimai rodo priešingai. Ši Vyriausybė 2013 metais kažkodėl nusprendė, kad deficitinė ir pačių politikų į skolų bedugnę įstumta „Sodra“ nuo 2014 metų privalo mokėti įmokas į pensijų fondus, nebegaudama tam skirtų lėšų iš valstybės biudžeto.

Tai kiekvienam senatvės pensininkui nuo 2014 metų sausio mėnesio kas mėnesį kainuoja 20 eurų.

Pats premjeras yra ne kartą sakęs, kad jis dalyvauja pensijų kaupime ir yra įsitikinęs, kad tokia sistema yra gera. Taip tikrai nėra, bent jau tiems, kurie uždirba nedaug ir, suprantama, dabartiniams pensininkams, kurių pinigais ši sistema dabar finansuojama.

Tai įrodė pasaulinio garso ekonomistai, įskaitant ir Nobelio ekonomikos premijos laureatus J. Stiglitzą bei ką tik Lietuvoje apsilankiusį R. Shillerį.

Tačiau toks pensijų kaupimas, kurį apmoka dabartiniai senjorai, tikrai naudingas premjerui ir kitiems politikams. Jie, kaupdami pensijų fonduose, skirtingai nuo didžiosios dalies kitų dirbančiųjų, garantuotai laimės.

Nes dėl dabar galiojančios pensijų skaičiavimo tvarkos premjero ir kitų daug uždirbančiųjų „Sodros“ pensija nesumažės. Todėl bet kokia fonde sukaupta suma padidins jų pajamas išėjus į pensiją.

Tad puikiai sutapo premjero, daugelio kitų politikų ir pensijų fondų interesai. Visi jie - neabejotini laimėtojai! Taigi premjeras šiuo atveju rūpinasi savo asmeniniais ir pensijų fondų verslo reikalais, o ne pensininkais, daugelio kurių pajamos yra arti skurdo ribos.

Visai kitaip atrodys kitų daug mažiau nei premjeras uždirbančių pensijų kaupimo sistemos dalyvių pensijos. „Sodros“ mokama pensija jiems bus gerokai sumažinta, o kaupimo fonduose rezultatai -visiškai neaiškūs.

Bus šimtai tūkstančių kaupiančiųjų, kurių bendras pensijos dydis bus mažesnis nei tų dirbančiųjų, kurie nesudarė pensijų kaupimo sutarties. Ir, suprantama, dabartinių pensininkų pensijos būtų didesnės minėtais 20 eurų, jei Vyriausybė „Sodrai“ teiktų ne paskolas, už kurias ši priversta mokėti palūkanas, o negrąžinamas lėšas.

Dėl neteisėtų Vyriausybės veiksmų dabartiniai pensininkai šelpia ne tik premjerą, ministrus ir kitus fonduose kaupiančius politikus, bet ir patį valstybės biudžetą. Šių metų „Sodros“ biudžete numatyta, kad iš jos į valstybės biudžetą bus pervesta apie 150 mln. eurų palūkanų.

Ši suma – tokio pat dydžio, kaip ir įmokos į pensijų fondus. Sudėjus abi sumas ir jas padalinus iš senatvės pensininkų skaičiaus, kiekvienam per metus gautųsi po 500 eurų! Arba daugiau kaip po 40 eurų per mėnesį.

Absurdiška ir tai, kad metinė palūkanų norma, kurią „Sodrai“, o tai reiškia ir visiems senjorams, už paskolintas lėšas skaičiuoja valstybės biudžetas, yra daugiau kaip 4,5 proc. Tai net keturiasdešimt kartų didesnės palūkanos nei pensininkams ir kitiems šalies piliečiams už taupymo lakštus moka mūsų gerbiama Vyriausybė.

Dėl tokio nusikalstamo dabartinių pensininkų apvaginėjimo galvos neskauda ir ministrei Algimantai Pabedinskienei. Ji pirmoji turėtų ginti pensininkų ir „Sodros“ interesus. Bet kažkodėl elgiasi taip, kaip jai nurodo premjeras Algirdas Butkevičius.

Jei iš valstybės biudžeto būtų skiriami asignavimai įmokoms į pensijų fondus, į jį būtų perkelta „Sodros“ skola ir taip sustabdyti neleisti palūkanų mokėjimai, senatvės pensijų dalis „Sodroje“ jau kelis metus būtų perteklinė.

Todėl senatvės pensijas jau dabar galima būtų padidinti minėtais 40 eurų. Tai – gerokai daugiau, nei buvo padidinta šiemet ar žadama kitais metais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmasis darbas naujame Seime bus ištaisyti šią skriaudą senjorams, pakeisti kitų metų „Sodros“ ir valstybės biudžeto įstatymus ir jau nuo 2017 metų vidurio padidinti senatvės pensiją vidutiniškai 40 eurų.

Senjorai privalo žinoti, kad tai, jog jie iš savo menkų pensijų yra priversti šelpti neatsakingai besielgiantį premjerą bei kitus politikus ir mokėti milžiniškas palūkanas valstybės biudžetui, yra grubus jų teisių ir įstatymų pažeidimas. Jei reikės, tai esame pasirengę įrodyti Konstituciniame Teisme.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Politinė reklama bus apmokėta iš rinkiminės LŽVS sąskaitos Užs. Nr. 2016-029-DJ/1

Užsakymo nr.: PT_72485808