Šiaulių „Spiečius“ – tai jau antras Lietuvoje VšĮ „Versli Lietuva“ atidarytas bendradarbystės centras, kuriuo siekiama tikslinių grupių (moterų, neįgaliųjų, jaunimo, vyresnių kaip 50 m. amžiaus žmonių, emigrantų) atstovams padėti kurti tvarų ir pažangų verslą. Pirmasis „Spiečius“ liepos pradžioje duris atvėrė Alytuje, jame jau vyko keliolika renginių, kūrybinių dirbtuvių ir seminarų, suteikta dešimtys konsultacijų verslo pradžios ir eksporto klausimais.

„Spiečiaus“ tikslas – tapti verslios miesto bendruomenės įkvėpėju ir koordinatoriumi, kuris įgalina jautresnes socialines grupes panaudoti kūrybinį veiklos potencialą bei skatina verslių ir iniciatyvių skirtingų sričių profesionalų bendradarbiavimą. Jungiant miesto visų suinteresuotų grupių bendras pastangas, „Spiečius“ padės įtraukti visuomenę, skleisti verslumo sėkmės istorijas, dalintis gerąja patirtimi“, – sako „Verslios Lietuvos“ generalinė direktorė Rūta Pentiokinaitė.

„Šis bendradarbystės centras vienoje vietoje suburs skirtingų kvalifikacijų ir patirčių šiauliečius. Tikiuosi, jų bendradarbiavimas duos naujų idėjų ir impulsų verslo vystymui“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

„Žmonės, pradedantys savo verslą, čia ras reikalingą informaciją, pagalbą, gaus žinių, kurių niekas ir niekur iki šiol nemokė. Savivaldybės tarybai dar tik svarstant, ar reikalingas šis centras, steigimo idėją jau palaikė jaunieji verslininkai. Žmonės, matę, kaip tokie centrai veikia užsienio šalyse, patvirtino, kad tokio reikia ir mūsų mieste“,– teigia meras A. Visockas.

„Spiečiaus“ erdvėje laukiami ne tik darbo vietą pasirinkę, verslą kurti norintys šiauliečiai, bet ir verslu besidomintis jaunimas, patyrę verslininkai, mokslo ir vietos savivaldos atstovai. Tai platforma, atvira visiems, kurie siekia Šiaulius paversti dinamišku, intensyviu, verslaujančiu miestu.

VšĮ „Versli Lietuva“, siekdama mažinti atotrūkį tarp Lietuvos regionų verslumo lygio, skatindama verslo ilgalaikiškumą ir plėtrą, per artimiausius metus planuoja įsteigti 5 bendradarbystės centrus įvairiuose Lietuvos regionuose. Bendradarbystės centras – tai netradicinio tipo verslo vystymosi erdvė, pritaikyta smulkiojo ir vidutinio verslo subjektams, vykdantiems veiklą ne ilgiau kaip 5 metus, bendradarbiauti tarpusavyje ir plėstis.

Bendradarbystės centrai orientuoti į skaitmeninio ir kūrybinių industrijų verslų atstovus. Šiuose centruose verslininkams bus suteiktos nemokamos kompiuterizuotos darbo vietos su įranga, elektroninės platformos su palaikymu, teikiamos skaitmeninio, kūrybinių industrijų vystymo, socialinio verslo konsultacijos, vykdomos praktinės mentorių sesijos, organizuojamos verslo plėtros dirbtuvės, pardavimų skatinimo bei rinkodaros mokymai ir įgyvendinamos kitos verslo skatinimo ir plėtros iniciatyvos. Verslo plėtros konsultacijas bendradarbystės centre įsikūrusioms įmonėms teiks į Verslo konsultantų tinklą atrinktos įmonės ir įstaigos.

Bendradarbystės centrų pagrindinis tikslas – sudaryti palankias sąlygas mažoms įmonėms bei savarankiškai veikiantiems asmenims užmegzti ryšius tarp įvairiose srityse veikiančių verslų, kurie, sujungę savo idėjas, galėtų kurti pridėtinę vertę. Planuojama pasiūlyti patogią, jaukią, modernią vietą darbui, turinčią puikų interneto ryšį, verslo susitikimų ir posėdžių kambarį bei poilsio erdvę. Tokiu būdu bendradarbystės centrai ne tik padės pradedantiems verslininkams taupyti lėšas, nes kiekvienam atskirai nereikės investuoti į tą pačią infrastruktūrą, bet ir skatins bendradarbystę, klasterių kūrimąsi ir naujų idėjų generavimą. Kiekvienas tikslinės grupės (asmuo iki 29 m., moterys, emigrantai, neįgalieji, asmenys virš 50 m.) subjektas, atėjęs į bendradarbystės centrą ir pasirašęs dvišalį susitarimą su VšĮ „Versli Lietuva“, galės pagal savo poreikius pasinaudoti šiomis paslaugomis.

Vyriausybės kanceliarija, įgyvendindama projektą „Atviros Vyriausybės iniciatyvos“, siekia padidinti Vyriausybės veiklos atvirumą visuomenei, skatinti viešojo sektoriaus, verslo ir nevyriausybinių organizacijų partnerytę, informuoti visuomenę apie dalyvavimo viešojo valdymo procesuose galimybes. Šiuo metu vykdomas apklausas galite rasti portale „E. pilietis“.

Užsakymo nr.: PT_72475032