Anot LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio: „Mes nutarėme priimti įvairių aplinkosauginių organizacijų pasiūlymą (Baltijos aplinkos forumas, ŽALI.LT) rekomenduoti į Aplinkos ministro poziciją darnios plėtros ekspertą, Aplinkosaugos organizacijų koalicijos pirmininką Kęstutį Navicką.

Jo patirtis Lietuvos žaliųjų judėjime ir aplinkosaugos politikoje yra įspūdinga. Jo vertybes suformavo dalyvavimas Atgimimo laikų ekologiniame sąjūdyje, kuriame K. Navickas aktyviai prisidėjo organizuojant pirmąsias masines žmonių protesto akcijas prieš sovietų režimą. Kęstutis, panašiai kaip mūsų siūlomas kandidatas į Sveikatos apsaugos ministrus Aurelijus Veryga, suderina dvi labai svarbias būsimų LVŽS ministrų savybės – jis turi reikiamą praktinę patirtį aplinkosaugos politikos srityje, yra vienas iš žinomiausių Lietuvos Darnios plėtros ekspertų, dalyvauja Aplinkos ir Švietimo ministerijų kolegijų darbe, bet tuo pačiu jis yra nevyriausybininkas, gebantis ne tik kritiškai pažiūrėti į sistemos spragas, bet ir pasiūlyti priemones efektyvios ir darnios sistemos užtikrinimui.

„LVŽS modernus požiūris į valstybės valdymą, kuris remiasi darnaus vystymosi principais, pilnai atitinka mano ilgalaikės veiklos siekius, – šį sprendimą komentavo pats Kęstutis Navickas. – Sąjungos deklaruojamos vertybės, darnus žmogaus sambūvis su kitu žmogumi ir gamta, yra artimos manosioms. Nesu niekaip susijęs su šia partija, bet jau daugelį metu stebiu jos narių nuoseklų ir vaisingą darbą Lietuvos aplinkos apsaugos labui. Pilnai pritariu sąjungos lyderio idėjai, kad metas sutelkti savo srities profesionalų jėgas bendram tikslui būsimoje Vyriausybėje!“


Kęstutis Navickas gimė 1970 metais Kaune. Turi Darnaus vystymosi valdymo ir administravimo magistro išsilavinimą. Šiuo metu yra Lietuvos Aplinkosaugos organizacijų koalicijos pirmininkas. Nuo pat judėjimo už Lietuvos nepriklausomybę dalyvavo aplinkosauginėje veikloje, kaip bendrijos „Atgaja“ narys ir Lietuvos žaliųjų judėjimo darbuotojas. 1998 m. – 2006 m. dirbo tarptautinės organizacijos Regioninis aplinkos centras Vidurio ir Rytų Europai, Lietuvos biuro vadovu.

Nuo to laikotarpio prasidėjo ir tęsiasi K. Navicko kaip darnaus vystymosi eksperto veikla, jis nuolat kviečiamas į darbo grupes, kuriose yra vertinamos esamo aplinkos valdymo priemonės, naujų teisės aktų ir strategijų pasiūlymai. Aplinkos ir Švietimo ministerijų kolegijų, Klimato kaitos specialiosios programos Projektų atrankos komiteto narys. Savo veikloje yra parengęs Klimato kaitos, Žemių degradavimo ir Biologinės įvairovės konvencijų, atliekų ir miško politikos įgyvendinimo vertinimą ir rekomendacijas.

Šiuo metu aktyviai prisideda kuriant ir tobulinant agrarinės aplinkosaugos priemones bei saugomų teritorijų priežiūros efektyvumo didinimo programą. Kandidatas laisvai bendrauja anglų ir rusų kalbomis. Yra trijų vaikų tėvas.

Daugiau informacijos galite rasti čia.

Politinė reklama bus apmokėta iš rinkiminės LŽVS sąskaitos Užs. Nr. 2016-029-DJ/1