Ministrė Virginija Baltraitienė susitiko su nepaprastuoju ir įgaliotuoju Kinijos Liaudies Respublikos ambasadoriumi Lietuvoje Wei Ruixing. Susitikimo metu aptarti pieno, jautienos ir kviečių eksporto klausimai ir įvertinta, kas jau nuveikta šiose srityse. Ministrė padėkojo už ambasadoriaus apsilankymą ir teigiamai įvertino profesionalų bei draugišką šalių dialogą.

Visos būtinos procedūros pradėti pieno produktų eksportą į Kiniją yra baigtos ir eksportas turėtų prasidėti artimiausiu metu. Tai ilgo ir konstruktyvaus bendradarbiavimo rezultatas, suteiksiantis Lietuvos gamintojams naujų galimybių. Pagreitį įgauna ir derybos dėl prekybos jautiena.

„Nuo paskutinio mūsų susitikimo, vykusio liepos mėnesį, reikalai gerokai pajudėjo į priekį. Kinijai pateikta visa reikalinga informacija, norint eksportuoti mūsų jautienos produktus“, – sakė V. Baltraitienė.

Šiuo metu laukiama, kol dokumentai bus įvertinti kinų ir pateiktos išvados. Ministrė teigė, kad Kinijos maisto kokybės ekspertams išsiųstas kvietimas atvykti į Lietuvą ir įvertinti mūsų jautienos gaminius.

„Žemės ūkio ministrę esu sutikęs daugiau kartų nei bet kurį kitą ministrą. Ir čia, ministerijoje, jaučiuosi kaip namuose. Džiaugiuosi, kad mūsų bendradarbiavimas juda į priekį ir matosi teigiami rezultatai. Kinijos valdžia yra pasirengusi visapusiškai vystyti glaudžius santykius su Lietuva žemės ūkio srityje“, – kalbėjo Wei Ruixing.
Žemės ūkio ministrės ir Kinijos ambasadoriaus susitikimas

Ambasadorius teigė neabejojantis, kad lietuviški maisto produktai atitiks visus tarptautinius standartus ir sklandžiai įsilies į Kinijos rinką. Savo ruožtu jis užtikrino padarysiąs viską, kad glaudus šalių bendradarbiavimas tęstųsi ir toliau.

Ministrės V. Baltraitienės teigimu, kai bus užbaigtos visos procedūros pradėti pieno produktų, jautienos ir kviečių eksportą į Kiniją, bus galima pradėti derybas dėl kitų produktų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)