Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė šiandien lankėsi kooperatyvo gamykloje, norėdama savo akimis pamatyti ir įvertinti, kaip vyksta gamyba.

Ministrė detaliai domėjosi visu gamybos procesu. Ji ne tik apžiūrėjo gamyklos „širdį“ – pieno filtracijos ir kokybės laboratorijas, pieno priėmimo patalpas, bet ir kalbėjosi su darbuotojais, uždavė ne vieną ją dominantį ūkišką klausimą. Susidomėjusi paragavo ir produkcijos – aukščiausios kokybės pieno baltymo koncentrato, labai vertinamo maisto pramonėje. Ministrė V. Baltraitienė įsitikino, kad kooperatyvas gamina viską, ką ir buvo įsipareigojęs, prašydamas ES paramos.

Šiuo metu gamykla per parą perdirba 150 tonų natūralaus pieno, tačiau kooperatyvo užmojai gerokai ambicingesni – 650 tonų. Produkcija vežama į Olandiją, Didžiąją Britaniją, Graikiją, ja domisi ir Japonija.

Žemės ūkio ministerijoje veikiantis Projektų atrankos komitetas rugpjūčio pabaigoje turėtų priimti rekomendaciją dėl galimybės finansuoti projektą – „Pienas LT“ prašo 4 mln. eurų ES paramos. „Darbai vyksta, bet norėtųsi, kad viskas vyktų dar greičiau. Man argumentų skirti paramai pakanka, tikiuosi, pakaks jų ir Projektų atrankos komitetui“, – po diskusijos su kooperatyvo valdybos nariais situaciją apibūdino ministrė V. Baltraitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)