Šiemet, pažymint Bendruomenių metus, apdovanojimai pirmą kartą bus skirti ne individualiems asmenims, bet visai kaimo bendruomenei. Žemės ūkio ministerijos pranešime teigiama, kad jau galima teikti bendruomenės paraiškas apdovanojimams.

„Mūsų šalyje kaimo bendruomenių organizacijų skaičius artėja prie 2 tūkstančių. Tai džiugina, nes tai reiškia, kad kaimuose netrūksta aktyvių ir veiklių žmonių, susiburiančių bendrai prasmingai ir svarbiai veiklai.

Matome, kaip kaimo bendruomenės savo aktyvumu prisideda prie Lietuvos klestėjimo, ir visus kviečiame iš jų pasimokyti pilietiškumo ir darbštumo. Šios bendruomenės yra tikri Lietuvos šviesuliai, tad norime joms padėkoti už nuveiktus darbus. Žinoma, atrinkti geriausias nebus lengva, nes apdovanojimų vertų organizacijų yra išties daug,“ – kalbėjo Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Septintą kartą vykstantiems „Lietuvos kaimo spindulio 2016“ apdovanojimams kandidatus siūlyti gali visi – ir pavieniai asmenys, ir pačios kaimo organizacijos. Kiekvienas, žinantis veiklią kaimo bendruomenę, kuri daro kažką įdomaus ir naudingo Lietuvai ar savo kraštui, gali siūlyti ją vienai iš aštuonių „Lietuvos kaimo spindulio 2016“ nominacijų adresu www.spindulys2016.lt.

Kaimo bendruomenės šiemet bus apdovanotos už pozityvius pokyčius, tradicijų puoselėjimą, socialinį jautrumą, kultūros puoselėjimą. Taip pat bus išrinktos versliausios, inovatyviausios, jaunatviškiausios, sveikiausios ir sportiškiausios kaimo bendruomenės. Specialus apdovanojimas bus skirtas vienai bendruomenei už nuopelnus Lietuvos kaimui.

Apdovanojimų organizatoriai pabrėžia, kad komisijai bus daug lengviau įsitikinti siūlomos bendruomeninės organizacijos nuopelnais, jei pateikdamos paraiškos jos pridės darbus atvaizduojančių nuotraukų, nuorodų internete ar rezultatus patvirtinančių dokumentų.

Rugsėjo pradžioje specialiai sudaryta apdovanojimų komisija atrinks 3 kiekvienos apdovanojimų kategorijos nominantus, o kurie iš jų verčiausi apdovanojimo spręs visuomenė, balsuodama apdovanojimų interneto svetainėje. Nugalėtojai bus paskelbti iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje.

Daugiau informacijos www.spindulys2016.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)