„Varžyboms ruošėmės kryptingai, nuosekliai ir atsakingai. Iš mūsų 8 žirgų, su kuriais rungėmės Vokietijoje, penki jau buvo pelnę medalius 2016 m. Lietuvos žiemos konkūrų čempionate. Tai - Monopolis, Hetė, Espritas, Haris Poteris, Ostas Valnis. Dalyvauti tarptautiniame čempionate – brangus ir daug ištvermės reikalaujantis malonumas, kartu ir garbė pristatyti „Lietuvos žirgyną“, reprezentuoti Lietuvą. Nebuvo lengva, tačiau mūsų raiteliai ir žirgai pademonstravo profesionalumą ir parodė aukščiausią lygį trakėnų Bundes čempionato konkūrų rungtyje. Didžiuojamės Raimonda ir Hete, pelniusiomis čempiono titulą“, – pasakoja „Lietuvos žirgyno“ delegacijos vadovas, direktorius Žilvinas Tomas Badikonis.

Raimondos Samušytės ir trakėnų veislės kumelaitės Hetės pora laimėjo auksą, susumavus dviejų dienų konkūrų varžybų rezultatus. Jai įteiktas atskiras čempionato laureatės apdovanojimas. „Abi dienas M klasės konkūrų varžybose finišavau antra, tačiau galutinėje įskaitoje susumavus taškus mano stabilus rezultatas lenkė visus kitus ir lėmė čempionės titulą tarptautiniame Bundes čempionate“, – laimėjimo džiaugsmu dalijosi R. Samušytė.

Iš viso čempionės poros sąskaitoje – 2 antros vietos M klasėje ir 2 trečios vietos L klasėje. Ji taip pat pelnė ir elegantiškiausios raitelės titulą.

Redas Rimkus su Ostu Valniu pelnė 2 pirmas vietas L klasėje ir 1 pirmą vietą M klasėje, Kostas Gaigalas su Kalendra finišavo M klasėje pirmas ir trečias, L klasėje – antras, o su kitu žirgu Heksteriu – A klasėje pirmas. Justina Pociūnaitė A klasėje su Espritu gavo pirmą vietą, o su Monopoliu – ir pirmą, ir antrą.

Į čempionatą Hanoveryje kasmet susirenka daugiau nei 500 trakėnų veislės žirgų, daugiausia iš visos Vokietijos ir tų kaimyninių Europos šalių, kuriose stiprios trakėnų auginimo tradicijos ir kur jų telkiasi daugiausia. Šiais metais Hanoveryje varžėsi 14 šalių atstovai. Iš viso per 4 dienas skaičiuojama daugiau nei 400 startų trijose žirginio sporto disciplinose: konkūrų varžybose, dailiajame jojime ir supaprastintoje trikovėje (lauko jojime). Lietuvos delegacija sužibėjo konkūruose, dailiojo jojimo čempiono titulas atiteko raitelei iš Danijos, o trikovės auksą laimėjo vokiečiai, joję Lenkijoje gimusiu ir išaugintu žirgu.

„Lietuvos žirgyno“ delegacija turėjo tikslą ne tik startuoti varžybose, bet ir pademonstruoti savo išaugintus seno genotipo trakėnų žirgus. „Su savo žirgais startavome 27 kartus – tai gana daug per vienas varžybas. Žirgas – ne motociklas, jam reikia duoti laiko poilsiui, todėl visi, kaip komanda, varžėmės pamainomis, įvertindami vieni kitų galimybes. Mūsų trakėnai parodė puikią prigimtinę ištvermę ir nuosekliose treniruotėse įgytą profesionalumą“, – papildė žirgyno vyresnysis treneris ir vienas iš čempionato prizininkų Kostas Gaigalas.

Liepos 31 d. 40 žmonių delegacija, trakėnų žirgų mylėtojai ir veisėjai iš Vokietijos, Olandijos, Danijos, netgi Jungtinių Amerikos Valstijų, aplankys UAB „Lietuvos žirgyną“, norėdami plačiau susipažinti su Lietuvoje veisiamais, auginamais ir treniruojamais trakėnų veislės žirgais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)