Beveik 150 kg sveriantį kepinį pirmoji prapjovė ir vaikus pavaišino LR Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Nuo antradienio milžinišką kepinį ruošė penki „Bernelių užeigos“ konditeriai ir technologai. Dar prieš parodą buvo ruošiamas torto pagrindas: kepami morengai, ruošiamos cukrinės dekoracijos. Pabaigto margučio formos torto aukštis siekė 1,6 m, plotis - 88 cm. Pasak technologų, skanėstui paruošti sunaudota 2000 kiaušinių, 15 kg cukraus pudros, 30 kg žemės riešutų, 25 kg sviesto, 40 kg karamelinio kremo.
V. Baltraitienė prie margučio formos torto

„Šis gardumynas iš lietuviškų produktų turėtų būti ypač skanus mažiesiems „AgroBalt“ lankytojams, puiku, kad jų čia susirinko tiek daug. Juk turime Atvelykio savaitę. Smagu, kad šiemet parodoje pristatome daug įvairiausių gaminių, kurie yra ne tik skanūs, bet ir kokybiški“, - sakė žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė.

„Norėjome pasitikti mažąsias Velykėles, dar vadinamas Atvelykiu, kitaip nei įprastai. Ieškojome panašių pavyzdžių pasaulyje, bet be didžiausio šokoladinio kiaušinio rekordo Belgijoje, o vėliau – Argentinoje, neradome panašių kepinių, kurie pretenduotų į didžiausią kiaušinio formos tortą. Deja, agentūra nefiksuoja išgautos torto formos kaip rekordo, o mums pritrūko šiek tiek aukščio, tačiau džiaugiamės unikalia idėja“, – apie povelykinę dovaną miestiečiams ir parodos dalyviams pasakojo „Bernelių užeigos“ direktorės pavaduotoja gamybai Rasa Vasiliauskaitė.

145 kg sveriančiam tortui pagamintas specialus stovas, ant kurio buvo dedami morengų lakštai, pertepami sviestiniu karameliniu kremu. Vėliau buvo formuojama kiaušinio forma. „AgroBalt“ parodoje per tris valandas padarytas paskutinis ir kone svarbiausias darbas: tortas apteptas baltymų ir cukraus kremu bei papuoštas spalvingais ryžių lakštais. Velykos simbolizuoja atbudimą, todėl margutis puoštas dideliais cukriniais gėlių žiedais įprasmina ir artėjantį pavasarį, tačiau sunkiausias uždavinys buvo transportuoti paruoštą torto pagrindą.

Restoranų tinklo „Bernelių užeiga“ virtuvės meistrai kelia sau iššūkius jau ne pirmą kartą. Lygiai prieš porą metų iškeptas ilgiausias 150 metrų siekęs kraujinis vėdaras buvo pripažintas rekordiniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją